Nov automobil - budžet 25k
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Re: Nov automobil - budžet 25k
Dizel trese i brunda, ravnomerno.
3cyl nisu ravnomerni, tu je problem. Kao da preskače nešto.
TapaT
3cyl nisu ravnomerni, tu je problem. Kao da preskače nešto.
TapaT
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kao da gubi struju negde, pada napon 
- pedja
- član 001
Realno, tako mi je radio SX4, kada je otišla bobina 
TapaT
TapaT
Ja sam birao izmedju s-crossa, kamiqa i t-crossa. Izabrao sam t-cross 1.0 DSG. Ako treba neko pitanje, pitajSpa-Francorchamps napisao: 25 Feb 2026, 15:59 Planiram da pogledam i njih, pre svega S-Cross.
Captur, Symbioz, Kamiq su takođe na listi... Sad sam video i neku ponudu za T-Cross Life+ 1.0 DSG, meni bolje izgleda od Kamiqa, mada je i skuplji
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi
Ovaj je bas lepo tresao na leru, ispod nogu. Imao 85kkm.trojanac napisao: 25 Feb 2026, 23:11 Ti si baš perfekcionista. Vozio sam mnoge jednolitarske turbo motore sa 3 cilindra i istina je da je njihova kultura rada nešto drugačija ali da to toliko vibrira i smeta, nisam primetio.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Npr moj pezo 2.0hdi star 21 god ima dosta manje vibracija na podu. (Nije presao cozmo virus na mene)
Možda mu je otišao neki nosač motora.
Taj motor se ne oseća na leru.
Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk
Taj motor se ne oseća na leru.
Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja sam vec pisao da sam imao isto iskustvo sa Up!, Fabijom i Rapidom sa tim motorom. Prva dva prešla oko 35k, Rapid oko 80k. Sve manuelci. Možda je nešto drugačije kod automatika.
1.0 tsi se.bas oseti da vibrira, stellantis je bolji tu.trojanac napisao: 25 Feb 2026, 23:11 Ti si baš perfekcionista. Vozio sam mnoge jednolitarske turbo motore sa 3 cilindra i istina je da je njihova kultura rada nešto drugačija ali da to toliko vibrira i smeta, nisam primetio.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Tek sam sad provalio da pisete o VW grupaciji, izvinjavam se, to trese i sa 4 i sa 6 i bez cilindara
.
Provozajte malo zabarske trocilindrase. Zna se ko je tata za benzince u evropi.
PS pre nego krene rasprava o zabarima, stitie se da njih nije bilo, ne bi ni dan danas znale svabe sta je komon rejl sistem
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
.Provozajte malo zabarske trocilindrase. Zna se ko je tata za benzince u evropi.
PS pre nego krene rasprava o zabarima, stitie se da njih nije bilo, ne bi ni dan danas znale svabe sta je komon rejl sistem

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ja vozim Scalu 1.0 sad i trese, ali to je feature, a ne bug. 
- pedja
- član 001
Znaš da sam ga vozao i nisam mogao, pored sve dobre volje i ponude.BigMazzy napisao:Provozajte malo zabarske trocilindrase.
Nije bitno koliko trese, već kako trese. Trocilindraši su kao artimija.
TapaT
Ja sam vozio duze samo 1.0 firefly (valjda) 120 i (spram ocekivanja) meni je to skroz ok. U svakom smislu (potrosnja, vivracije, ubrzanje). Opet, poznanica sa istim motorom se zalila na zvuk. Ali tu je u pravu. Zvuk je takav kakav je valjda kod svih tri cilindra.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Boky89
- Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
- Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06
Ne znam za druge toliko ali evo trenutno vozim micru 1.2 3 cilindra, sa kompresorom, ali nema tih izraženih vibracija ni na leru ni u voznji. I bas je tih u voznji.
Jednom sam se provozao u toyoti aygo 3 cilidara, i bas je imala jake vibracije i zvuk je bio bas izrazen, sad kakvo je bilo stanje nosača motora, izduva, ne znam...
Jednom sam se provozao u toyoti aygo 3 cilidara, i bas je imala jake vibracije i zvuk je bio bas izrazen, sad kakvo je bilo stanje nosača motora, izduva, ne znam...
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Vozio 1.0 atmosferac u Polu 2018, motor se nije cuo da radi. Sa istim motorom u Fabiji se oseti treskavica...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Jel si probao Twin Air 2-cilindraš? Radi ko moja freza original, ali nije da nije zanimljivo.BigMazzy napisao: 26 Feb 2026, 09:44 Provozajte malo zabarske trocilindrase. Zna se ko je tata za benzince u evropi.
PS pre nego krene rasprava o zabarima, stitie se da njih nije bilo, ne bi ni dan danas znale svabe sta je komon rejl sistem![]()
A korisno je da se navikneš pre nego što pristupiš freziranju bašte motokultivatorom.