Corona virus
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Corona virus
Svi koje znam da slave slavu 19.12. kazu da nece niko sa strane doci i da su tek nesto minilano spremili. Ni mi nismo 27.10. nikog zvali, malo lepsi rucak i toeto. Dosta ljudi ceka da sve ovo prodje, da se nastavi sa normalnim zivotom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja danas video Roda reklamira (slagaću) 270-280din kg očišćen. Ne pamtim da je svež bio ispod 350.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Ja kad sam bio u kovid amb. uradili mi brzi test koji je bio negativan i odmah PSR koji je bio pozitivan.Darko napisao:Koliko je pouzdan brzi antigenski test?
Eto pa zakljuci.
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
-
Spa-Francorchamps
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Ako je pozitivan velika je verovatnoća je da je pacijent pozitivan, ako je negativan skoro da ne znači ništa, tj. i dalje postoji šansa da je pacijent pozitivan.
Mogu se primeniti samo u prvih pet dana od pojave simptoma i tada su prilično pouzdani, kasnije nisu.
Jeftini su, brzi i koriste se za masovna testiranja ili kad je epidemiološka sitacija takva da nema mogućnossti da se svi testiraju PCR-om...
P.S.: laik sam, samo sam pročitao ove podatke o testu
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Gaginh0 napisao: Ljudi puno ribe kupujete! Da kupujete pomalo pa da vam se tolerise...

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da. Zvanicno 2020god NS sa okolnim mestima i selima ima 409k ljudi. Mislim da su svi usmereni u tu jednu kovid ambulantu.H4wkeye napisao: 13 Dec 2020, 15:12 Za ceo Novi Sad ima jedna Covid ambulanta?
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Bila je jos jedna ali nju bas sada renoviraju u sred ovog sranja.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Uh, valjda uspevaju da obave sve tamo. Inace sto se tice ovog brzog testa, komsika radi u Kovid ambulanti i kaze da je pouzdan i tacan kad neko ima simptome. Ako nema, onda je 50-50. Tu je PCR valjda precizniji.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
starac vujadin napisao: 10 Dec 2020, 00:40
Apotekama i ne ide super, to je samo iluzija. Ljudi kupuju samo ono što je vezano za koronu, a mahom su natrpali zalihe, pa sad samo dopunjuju. Ne ide se kod doktora, slabo se prepisuju drugi lekovi, kao da druge bolesti ne postoje. Skupi ne-lek na kome se dobro zarađuje takođe ide slabo jer su se ljudi stisli, neće da daju pare na luksuz.
Ovde grešiš. Jedan od mojih najboljih drugara je u farmaciji i dva njegova dobra druga porodično drže lance apoteka po Vojvodini. Bukvalno su se usrali od para i obojica tvrde da ni u najbolja vremena nisu ovako dobro prolazili.
Nevezano za ovo iznad, danas sam pričao sa kumom iz Francuske i kaže mi da su ih otvorili do Božića (kafiće i restorane nisu), a da im za Novu godinu sledi zaključavanje. Da se odradi šoping, pa sve ispočetka. Eto, nismo najgori...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa sigurno da to nisam rekao napamet. Verujem ja tebi šta su ti rekli, ali verujem šta su i meni rekli neki drugi ljudi koji su u tom poslu što kroz apoteke, što kroz lance.
Sent from my BBB100-2 using Tapatalk
Sent from my BBB100-2 using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ovi se tvoji kriju 
- shandu90
Zavisi sta prodaju. Ne trazi se jedna stvar, trazi se druga. A da se otkidaju od para, itekako
Od prodaje maski na prolece su zaradjene desetine miliona dinara.
Od prodaje maski na prolece su zaradjene desetine miliona dinara. Sent from my iPhone using Tapatalk
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima veletrgovaca koji su zaradili dobre pare na maskama, pre svega u prvom naletu. Znam za jednog veletrgovca koji je tik pred zabranu dizanja cene, prodao maske u Hrvatsku za 5x veću cenu.
Maske kompenzuju delimično nedostatak prometa s ne-kovid lekovima, ali je to suviše jeftina roba. Ozbiljne pare na to mogu da se uzmu samo ako si monopolista ili blizu toga.
Maske kompenzuju delimično nedostatak prometa s ne-kovid lekovima, ali je to suviše jeftina roba. Ozbiljne pare na to mogu da se uzmu samo ako si monopolista ili blizu toga.
- shandu90
Tad su maske i dezinfekciona sredstva nestajala dok trepnes, nije se pitalo za cenu. Sad dosta idu ovi vitamini i dodaci ishrani, pored ‘propisanih’ lekova.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Otac mi je prethodnih dana malo kasljucao, bio umoran i proslo ga. Ipak testirao se danas. I pozitivan je.
Ja sam otisao u kovid ambulantu jer je i mene juce nesto krenulo. (simptomi su mi od juce visok pritisak, puls, malo bolje misici, glava, golica u grlu, umor, temp 37 umesto 36..)
Na brzom testu bris iz nosa sam negativan. Krvna slika odlicna. Crp 0.7, ekg dobar.
Uradili su mi i pcr, bice gotov za par dana.
Imate nekih saveta?
Rekose da nastavim sa vitaminima, suplementima.. i da dupliram ako sam pozitivan na pcr.
Ja sam otisao u kovid ambulantu jer je i mene juce nesto krenulo. (simptomi su mi od juce visok pritisak, puls, malo bolje misici, glava, golica u grlu, umor, temp 37 umesto 36..)
Na brzom testu bris iz nosa sam negativan. Krvna slika odlicna. Crp 0.7, ekg dobar.
Uradili su mi i pcr, bice gotov za par dana.
Imate nekih saveta?
Rekose da nastavim sa vitaminima, suplementima.. i da dupliram ako sam pozitivan na pcr.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Posto je pcr?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money