Kada to ubacim u onu raniju računicu, pitanje je da li je u ukupnom zbiru uopšte načinjena ušteda sa plinom. Ali je bar lakše na pumpi, pun plina za manje od tri soma

T-T

Pa može manje da košta ali to nije poenta već korektna računica sistemskog uvećanja potrošnje plina u odnosu na benzin. Sam plinski uredjaj se i podešava preko množioca odnosno fiksira procenat uvećanja ubirzganog plina u odnosu na ubrizgani benzin. To je osnova rada sekvent plinskih uredjaja.Ivan napisao: 22 Avg 2020, 10:37
Razumem ja da moze manje da potrosi, uvek moze manje, ali racunas sve troskove, a ne samo jedan deo gde si manje trosio pa da ispadnes stedljiviji
Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
Polako, ajmo na drugi način možda ti postane jasno i razumeš razliku proseka/srednje vrednosti na 100km i količine litara potrebnih za predjeni put 100km.

Ja nikad nisam osećao tako nešto. Ili bar nisam tako dramatično.Bax napisao:Secam se pre onog ocaja dok sam vozio na plin, a plina ponestaje, pa moram da vozim na benzin do plinske pumpe, ceo svet mi se rusio. Samo sam ja imao onaj stari sistem, sto odma prebacuje....
 Kad mi nestane plina zaputim se na pumpu (čak ne ni najbližu već uvek omiljenu) dospem i to je to. Neki dan mi je recimo nestalo plina na drugom kraju grada/Kamenici i vozio sam se ceo dan na benzinu (napravio nekih 30-tak km dok se uveče nisam vratio kući i dosuo plin na "svojoj" pumpi). Dakle, ne treba previše dramatizovati oko toga, dobro je i za motor/ceo sistem da se jedan deo kilometara povremeno pređe na benzin.
 Kad mi nestane plina zaputim se na pumpu (čak ne ni najbližu već uvek omiljenu) dospem i to je to. Neki dan mi je recimo nestalo plina na drugom kraju grada/Kamenici i vozio sam se ceo dan na benzinu (napravio nekih 30-tak km dok se uveče nisam vratio kući i dosuo plin na "svojoj" pumpi). Dakle, ne treba previše dramatizovati oko toga, dobro je i za motor/ceo sistem da se jedan deo kilometara povremeno pređe na benzin. 

ljubitelj napisao: 16 Avg 2020, 10:07 .
Za moj Volvo 940 na 110,000km statistika
2,66 l benzina +12,3l plin
benzin 11 l
Ukupno prešao 234,000km
.

dag81 napisao: 24 Avg 2020, 12:19 Vozio sam na plin i svako paljenje do zagrevanja je radio ja benzinu. Benzin sam isto kupovao i sipao povremeno i to je sve trosak voznje na plinu.
Ali naravno ti uvek imas svoje teorije.
A sa druge strane, racunaj kako ti je lakse u glavi, cena kostanja za prevezenih 110.000km koje se naveo je ona potrosnja benzina i plina ukupno.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока