Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Octavia 1.6 TDI 105 KS sa 4 putnika od Beograda do Pule 4.55 L metodom od cepa - do cepa. Sve vreme upaljena klima, 4 manja kofera, od Beograda 130 km/h, po Hrvatskoj 140 km/h gde su uslovi dozvoljavali. 
Ne bih verovao da mi je neko rekao da je potrosnja ovako niska. Takodje, prilicno se lepo vozi, iako je 1.6 i 105 KS. Vrlo prijatno iznenadjenje.

Ne bih verovao da mi je neko rekao da je potrosnja ovako niska. Takodje, prilicno se lepo vozi, iako je 1.6 i 105 KS. Vrlo prijatno iznenadjenje.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam koliko jace verzije trose i 2.0?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Meni npr golf 7 isto 1,6 dizel 105 konja (5 brzina)  nije mogao na toj deonici ispod 5, probao sam na obe verzije pre i posle facelifta...

Možda neznatno više, mada mi našu retko vozimo 130, pa nemam taj podatak. Obično oko 150-160, što na kraju zaokruži na oko 5l.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo brat vozi ns bg svaki dan na oko 140, 5.4 dugorocni prosek. Octavia 1.6 dizel 115-120 konja. Reko bas da uporedim sa benzincem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Benzinac 8 naspram 5 na toj relaciji, mada ima tu barem litar na UUHP gume umesto Eco, veću masu, sasvim drugačiju ideju prenosa u menjaču i dosta više KS.
Mislim da bi ekvivalentan benzinac tom 1.6 bio 1.2 i potrošnja bi bila 10% veća.

Mislim da bi ekvivalentan benzinac tom 1.6 bio 1.2 i potrošnja bi bila 10% veća.
Vožnja po guzvljivoj Italiji, dosta stajanja. Motor i menjač su savrseno upareni za gužve, jako opuštajuće kreće i staje  

Verstuurd vanaf mijn H3113 met Tapatalk

Verstuurd vanaf mijn H3113 met Tapatalk
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
@ljuba 
Dosta slicnih reci kao na nemackom
Begin- beginn
Besschrijft- beschriften
Laatste- letzte
Gemaakte- gemachte
Rit-predpostavljam da znaci voznja rimuje se sa reiten sto znaci jahati
Inclusief- inclusive
Onderbrekingen- Unterbrechungen
Maximal maximal
Uur- uhr
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Dosta slicnih reci kao na nemackom
Begin- beginn
Besschrijft- beschriften
Laatste- letzte
Gemaakte- gemachte
Rit-predpostavljam da znaci voznja rimuje se sa reiten sto znaci jahati
Inclusief- inclusive
Onderbrekingen- Unterbrechungen
Maximal maximal
Uur- uhr
Volvo XC90 II D4

Sto bi moja cerka rekla, sto ja razumem ovaj Nemacki  kada je nasla drugaricu nemicu
 kada je nasla drugaricu nemicu  (kada je jos bila mala) Struktura jezika naginje ka nemackom a reci cak mozda malo vise ka engleskom, plus skoro da se citaju kako se pisu i jako se lako grade vremena, znaci uproscenja varjanta oba jezika.. Ili moj kolega nemac, koji je mesecima mislio da je  aardappel neka varjanta jebuka koje su same pale na zemlju - a tako Holandjani zovu krompir
 (kada je jos bila mala) Struktura jezika naginje ka nemackom a reci cak mozda malo vise ka engleskom, plus skoro da se citaju kako se pisu i jako se lako grade vremena, znaci uproscenja varjanta oba jezika.. Ili moj kolega nemac, koji je mesecima mislio da je  aardappel neka varjanta jebuka koje su same pale na zemlju - a tako Holandjani zovu krompir 

kada je nasla drugaricu nemicu
 kada je nasla drugaricu nemicu  (kada je jos bila mala) Struktura jezika naginje ka nemackom a reci cak mozda malo vise ka engleskom, plus skoro da se citaju kako se pisu i jako se lako grade vremena, znaci uproscenja varjanta oba jezika.. Ili moj kolega nemac, koji je mesecima mislio da je  aardappel neka varjanta jebuka koje su same pale na zemlju - a tako Holandjani zovu krompir
 (kada je jos bila mala) Struktura jezika naginje ka nemackom a reci cak mozda malo vise ka engleskom, plus skoro da se citaju kako se pisu i jako se lako grade vremena, znaci uproscenja varjanta oba jezika.. Ili moj kolega nemac, koji je mesecima mislio da je  aardappel neka varjanta jebuka koje su same pale na zemlju - a tako Holandjani zovu krompir 
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ns-zr ekonomicno. 

- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Austrijanci kazu za krompir Erdäpfel. Sad si me podsetio ma mog druga Batu Nemca koji je u Beču na kasi tražio Tüte a kasirka zvala seficu jer nije razumela sta trazi.U AT je kesa Sackerlljuba napisao:Sto bi moja cerka rekla, sto ja razumem ovaj Nemackikada je nasla drugaricu nemicu
(kada je jos bila mala) Struktura jezika naginje ka nemackom a reci cak mozda malo vise ka engleskom, plus skoro da se citaju kako se pisu i jako se lako grade vremena, znaci uproscenja varjanta oba jezika.. Ili moj kolega nemac, koji je mesecima mislio da je aardappel neka varjanta jebuka koje su same pale na zemlju - a tako Holandjani zovu krompir

Volvo XC90 II D4

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Najekonomicniji put u Srbiji, zato je meni moj Golf trosio 5 litara jer sam stalno tim putem vozio

BG-NS, tempomat 130 do 135kmh, gradska vožnja po NS, NS-ZR, ZR-Elemir-ZR, ZR-NS i gradska vožnja po ZR:

Na magistrali ka ZR potrošnja nikad ne prelazi 4,3 L, a obično je 4,1 ako vozim 90kmh.

Na magistrali ka ZR potrošnja nikad ne prelazi 4,3 L, a obično je 4,1 ako vozim 90kmh.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”

jesi proverio metodom od cepa do cepa posto i na mom citrosu i na sluzbenom pezou prilicno laze bord, realna potrosnja je za oko 0,5-0,7l veca na otvorenom a u gradu i preko 1l vise trosi nego sto pokazuje

166 km sa 10 litara goriva.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...