Dobro veče
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Dobro veče
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac

Ljuba Moljac
Malo kaskamo, ali nezadrživo napredujemo.
Uvodi se novi uređaj za sva vozila u Srbiji! Biće priključen na radio, a evo čemu služi!
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/uvodi- ... 92636/vest
Novina kakvu smo svi čekali!
Vozači u Srbiji znaće za svaku nesreću na putu ubrzo nakon što se ona desi, čime će blagovremeno biti upozoreni da uspore kretanje ili promene rutu ukoliko je saobraćaj u potpunom prekidu.
U realnom vremenu biće obavešteni i o vremenskim nepogodama koje bi mogle da prouzrokuju saobraćajne nezgode.
Automatska poruka
Reč je o takozvanom RDS sistemu obaveštavanju vozača o stanju na putevima preko radio-veze, što se već primenjuje u nekim zemljama. Zahvaljujući tome vozači će dobijati obaveštenje ukoliko je negde došlo do velikog sudara, zastoja ili se pojavila magla kakva je prošle nedelje odnela osam života na auto-putu kod jagodine, a sve kak obi se predupredile nesreće u saobraćaju.
Ovu novinu potvrdio je i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. Prema njegovim rečima, sistem je takav da se poruka automatski uključuje za konkretnu deonicu puta na kojoj se nalazite.
- Obaveštenja bi bila emitovana putem repetirota JP „Emisiona tehnika i veze“, a poruka će se automatski uključivati čak i ako trenutno slušate muziku na CD ili putem USB – najavio je Arsov.
Kako objašnjava Slađan Stanković, rukovodilac sektora tehnike u ovom preduzeću koje će obezbediti tehničke uslove, svaki auto ima mogućnosti za prijem ovakvih obaveštenja.
Uključiti dugmeta
- Za početak sva vozila treba da imaju uključenu ovu opciju, odnosno dugme TA (trafic anouncment), koji ima svak iradio sa RDS prijemnikom, i koje je po difoltu uključeno, ali ga vozači iz nekog razloga isključuju. Radio-stanica sa nacionalnom pokrivenošću prikuplja podatke saobraćajne policije „Puteva Srbije“, meteoizveštaje i selektuje ih. Operator zatim uključuju prijemnik za konkretnu deonicu na koju se informacija odnosi, a spiker saopštava informaciju kao i svaku drugu vest. To praktično znači da ako ste u zoni dometa predajnika koji emituje informaciju od značaja i imate uključenu opciju TA, vama će se automatski prekinuti muzika i čućete saopštenje – ističe Stanković.
On napominje da za sada u Srbiji postoje tri repetitora na kojima mogu da ožive ovaj sistem, ali su u ovom preduzeću još početkom godine napravili projekat obnove FM mreže za emitovanje radijskih programa javnih medijskih servisa. Kada to bude realizovano, cela Srbija će biti pokrivena, odnosno u ovom slučaju sto odsto auto-puteva, 98 odsto regionalnih i 97 odsto lokalnih puteva.

Uvodi se novi uređaj za sva vozila u Srbiji! Biće priključen na radio, a evo čemu služi!
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/uvodi- ... 92636/vest
Novina kakvu smo svi čekali!
Vozači u Srbiji znaće za svaku nesreću na putu ubrzo nakon što se ona desi, čime će blagovremeno biti upozoreni da uspore kretanje ili promene rutu ukoliko je saobraćaj u potpunom prekidu.
U realnom vremenu biće obavešteni i o vremenskim nepogodama koje bi mogle da prouzrokuju saobraćajne nezgode.
Automatska poruka
Reč je o takozvanom RDS sistemu obaveštavanju vozača o stanju na putevima preko radio-veze, što se već primenjuje u nekim zemljama. Zahvaljujući tome vozači će dobijati obaveštenje ukoliko je negde došlo do velikog sudara, zastoja ili se pojavila magla kakva je prošle nedelje odnela osam života na auto-putu kod jagodine, a sve kak obi se predupredile nesreće u saobraćaju.
Ovu novinu potvrdio je i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. Prema njegovim rečima, sistem je takav da se poruka automatski uključuje za konkretnu deonicu puta na kojoj se nalazite.
- Obaveštenja bi bila emitovana putem repetirota JP „Emisiona tehnika i veze“, a poruka će se automatski uključivati čak i ako trenutno slušate muziku na CD ili putem USB – najavio je Arsov.
Kako objašnjava Slađan Stanković, rukovodilac sektora tehnike u ovom preduzeću koje će obezbediti tehničke uslove, svaki auto ima mogućnosti za prijem ovakvih obaveštenja.
Uključiti dugmeta
- Za početak sva vozila treba da imaju uključenu ovu opciju, odnosno dugme TA (trafic anouncment), koji ima svak iradio sa RDS prijemnikom, i koje je po difoltu uključeno, ali ga vozači iz nekog razloga isključuju. Radio-stanica sa nacionalnom pokrivenošću prikuplja podatke saobraćajne policije „Puteva Srbije“, meteoizveštaje i selektuje ih. Operator zatim uključuju prijemnik za konkretnu deonicu na koju se informacija odnosi, a spiker saopštava informaciju kao i svaku drugu vest. To praktično znači da ako ste u zoni dometa predajnika koji emituje informaciju od značaja i imate uključenu opciju TA, vama će se automatski prekinuti muzika i čućete saopštenje – ističe Stanković.
On napominje da za sada u Srbiji postoje tri repetitora na kojima mogu da ožive ovaj sistem, ali su u ovom preduzeću još početkom godine napravili projekat obnove FM mreže za emitovanje radijskih programa javnih medijskih servisa. Kada to bude realizovano, cela Srbija će biti pokrivena, odnosno u ovom slučaju sto odsto auto-puteva, 98 odsto regionalnih i 97 odsto lokalnih puteva.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Neki vec koriste TA ali ne u skladu sa pravilima. Imao sam situacije da mi odjednom radi predje na neku stanicu kojoj pocinju vesti, pa sam iskljucio tu opciju.
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

- kragujevac
Uvodi se NOVI UREDJAJ koji će biti PRIKLJUČEN na radio.   
   .
 .
Samo da te informacije u letnjoj sezoni daju i na engleskom i nemačkom.

.
 .Samo da te informacije u letnjoj sezoni daju i na engleskom i nemačkom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac

Ljuba Moljac
Misliš na Turskom i Albanskom?
Izvinjavam se unapred na citiranju posta iznad, znam, glup sam

Izvinjavam se unapred na citiranju posta iznad, znam, glup sam

- kragujevac
Ma za početak bi ENG i GER bilo dovoljno.  

Ljuba Moljac

Ljuba Moljac
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
A ja izbacio radio iz auta.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Za to vreme u svetu digitalni radio.

U SRB lekari se uglavnom drže "Hipokritove" zakletve...
Eeeee koliko sam lično sličnih slučajeva doživeo, sa decom ,na žalost, najviše.....
What i do for the livin'? I live for the livin'.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Pogrešna tema.

- 
				Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da li se I vama cini da Audi ubija sa prodajom ? Ovoliko novih, neverovatno. Beograd je stvarno dimenzija za sebe. Mnogo je ljudi koji imaju puno.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ne znam kako da komentarišem. Pomešana osećanja. Ima gomilu klipova sa automobilima, vatrometom i sl. Dobro je da ima sve prste na rukama
 Koliko je bolje to mogao da uradi, kad već ima para za bacanje, šteta.
 Koliko je bolje to mogao da uradi, kad već ima para za bacanje, šteta.TapaT
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
To sam i ja primetio pre par meseci, konkretno tdi radio zloupotrebljava tu funkciju.lami napisao:Neki vec koriste TA ali ne u skladu sa pravilima. Imao sam situacije da mi odjednom radi predje na neku stanicu kojoj pocinju vesti, pa sam iskljucio tu opciju.
A clanak, odnosno onoga ko ga je pisao, necu da komentarisem. Ugradjuju novi uredjaj.

- 
				Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Stoka retardirana.pedja napisao: 20 Okt 2018, 08:43
Ne znam kako da komentarišem. Pomešana osećanja. Ima gomilu klipova sa automobilima, vatrometom i sl. Dobro je da ima sve prste na rukamaKoliko je bolje to mogao da uradi, kad već ima para za bacanje, šteta.
TapaT

- kragujevac
100X  

Budaletine. Šta sve retardi nisu u stanju da urade zarad par klikova na YT.

Budaletine. Šta sve retardi nisu u stanju da urade zarad par klikova na YT.
Ljuba Moljac

Ljuba Moljac