Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Kada sam nagazio kvacilo poceo sam da gubim na brzini jer smo isli uzbrdo. 
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

- 
				ddanijell
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Pa isao covek uzbrdo, sa stisnutim kvacilom i bez pogona usporava sasvim lepo i linearno ,a da ga onaj pozadi ne skuca.

- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
izbegavaj drzanje kvacila dok si u pokretu. nikad se ne zna kad ce ti zatrebati pogon.
najruznija osobina vozaca pocetnika po meni,uzme u krivini pa pritisne i drzi kvacilo dok skrece....

najruznija osobina vozaca pocetnika po meni,uzme u krivini pa pritisne i drzi kvacilo dok skrece....
Ne razumem smanjivanje brzine sa kvacilom. Pa pustis gas i motor koci...

Mnogo brze se koci motorom nego pustenim kvacilom.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ja tako stalno, idem ka krivini u mom mestu trećom, usporavam, stisnem kvačilo i kad izlazim iz nje ubacujem u drugu. U suštini tako sva skretanja radim. Kad bih ostao u trećoj tako sporo ugasio bi mi se ili treskao...Takođe sam sebe uhvatio često da vozim u leru zaletim se i izbacim iz brzine i onda samo klizim dokle mi trebaNikolaa napisao: 24 Maj 2018, 14:50 izbegavaj drzanje kvacila dok si u pokretu. nikad se ne zna kad ce ti zatrebati pogon.
 Najčešće je to kod semafora kad već vidim da stoje ili kući kad idem na pola ulice izbacim i do ćuprije se samo dokotrljam.
 Najčešće je to kod semafora kad već vidim da stoje ili kući kad idem na pola ulice izbacim i do ćuprije se samo dokotrljam.Re: Ne brže od života!
Pa ti sve naopako.

Morao sam da smanjim brzinu iz 4 u 3, nacisto pala kazaljkamaniaxxx napisao:Ne razumem smanjivanje brzine sa kvacilom. Pa pustis gas i motor koci...

- Pulp Fiction
Jbg. tako ti je kad položiš 2007. i onda 10 godina ne sedneš u auto, pa sam ispočetka pokušavaš da skontaš. Ovo za ler ređe radim, ali sva skretanja mislim da radim tako što nisam u brzini nego sam recimo na kvačilu ubacio sam i samo čekam da skrenem/izadjem iz krivine ili sta god. pa da dignem nogu i dobijem pogon.
Nikad ler i kretanje auta, posebno u krivini
Promeni brzinu pre krivine

Promeni brzinu pre krivine
Jel to u Panonskoj ravnici voziš?
Kroz krivinu samo sa gasom, tj u odgovarajućem stepenu prenosa.

- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Ne brže od života!
Ljudi, čovek nam je objašnjavao da je deo sekunde dok je menjao brzinu uvideo tudju grešku i najbrže usporavanje je bilo tako sto nije pustio kvačilo jer je put uzbrdo, teoretski ste u pravu to sto pričate, ali u praksi ima i situacija koje  su malo malo čudnije. 
I svaka cast momku sto je na vreme primetio tudju grešku i pomogao kolegi vozači dajući mu prostor. Ne treba sad da ga obesimo na trgu jer nije pustio kvačilo odmah pri promeni brzine..

I svaka cast momku sto je na vreme primetio tudju grešku i pomogao kolegi vozači dajući mu prostor. Ne treba sad da ga obesimo na trgu jer nije pustio kvačilo odmah pri promeni brzine..
- Pulp Fiction
Pa da Srem.Heinz napisao: 24 Maj 2018, 17:35 Jel to u Panonskoj ravnici voziš?
Ja ovako radim, evo da objasnim situaciju recimo kod skretanja. Idem nekom glavnom ulicom vozim 50km/h u 3-oj sam, vidim sporednu u koju želim (sa moje desne je strane pa me ne brine ostali saobraćaj)migavac, prilazim ide kočnica usporavam i nabodem kvačilo, skrećem u nju pa onda ručicu menjača iz treće prebacim u drugu, dižem nogu i nastavljam dalje. Nekako mi lakše nego da ranije uđem u drugu i sa njom skrenem. Brže mi je ovako. Kući kad idem ulicom vozim trećom i pred moju ćupriju prikočim stisnem kvačilo i skrenem, ostao sam u trećoj i dalje, kad stanem izbacim iz brzine naravno. Nema vraćanja u drugu pa skretanja.
Kad sam počinjao imao sam naviku i da na semaforu visim u prvoj klackam se na kvačilu, sad sam to izbacio
 Mada sam se često vozio sa ljudima koji isto to rade.
 Mada sam se često vozio sa ljudima koji isto to rade.- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Sve je stvar navike, i dobro je sto si izbacio to “klackanje” jer nije dobro po auto!

Kako ćeš da se isčupaš iz neke frke u krivini sa menjačem u trećoj i pritisnutim kvačilom pri 20 km/h?