Zalepio si kameru na staklo, time si mu promenio svojstvo, promenio si masu automobila, sad moraš po atest...
Kamera za kola
Re: Kamera za kola
Ljudi ne dižite prašinu. Možda neko iz ABS gleda ovu temu pa se doseti da i nama zabrani
Zalepio si kameru na staklo, time si mu promenio svojstvo, promenio si masu automobila, sad moraš po atest...
Licemeri...
U redu kada država ili grad nadzire, ali ne može pojedinac to da uradi.The right of informational self-determination includes the right of every single person to move about freely in public without fear to become - unintentionally and without a reason - object of video-monitoring.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Austrije nema na Google street view, Nemačke ima.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Kakve su ovo budalaštine
...
A šta ćemo sa svim onim kamerama na telefonima i sa svim onim slinim snimanjima "pojedinaca koji su samo želeli da se prošetaju u javnosti bez straha da ih neko snima" ali na žalost
snimilo ih je bar nekoliko stotina sugrađana, turista ... i još publikovalo na youtube-u.
Mislim, stvarno budalaština par ekselans!
A šta ćemo sa svim onim kamerama na telefonima i sa svim onim slinim snimanjima "pojedinaca koji su samo želeli da se prošetaju u javnosti bez straha da ih neko snima" ali na žalost
snimilo ih je bar nekoliko stotina sugrađana, turista ... i još publikovalo na youtube-u.Mislim, stvarno budalaština par ekselans!
Sinula mi sad jedna ideja, pa bih da se konsultujem.
Imam Viofo A119 i sad ona ima dva usb ulaza za napajanje. Jedan na gps držaču, drugi na kameri. Dobio sam i dva napajanja - za upaljač i neko za stalno snimanje koje navodno seče napajanje ako napon akumulatora padne ispod neke vrednosti (mada to ne bih testirao). Ja koristim ovo na upaljač i kamera se pali kada se da kontakt.
Sad ovako razmišljam. Kako bi bilo da se oba napajanja ubodu u po jedan usb? Ovo stalno napajanje bih povezao ali bih dodao prekidač da mogu ipak da ga ugasim ako recimo zimi ne vozim auto ili je u garaži ili iz nekog razloga ne želim da slabim aku neprekidnim snimanjem. S druge strane, ako zaboravim da upalim na prekidač, reagovalo bi ovo napajanje sa upaljača i vožnja bi se svakako snimala. Pitanje je glasi: Šta će biti ako oba napajanja budu aktivna, a to će se sigurno desiti? Da li bi to spalilo
kameru možda?
Pisalo se po netu da ako se priključi direktno u kameru, da gps neće raditi. Koliko ja vidim, meni radi gde god da je uboden kabal.
Imam Viofo A119 i sad ona ima dva usb ulaza za napajanje. Jedan na gps držaču, drugi na kameri. Dobio sam i dva napajanja - za upaljač i neko za stalno snimanje koje navodno seče napajanje ako napon akumulatora padne ispod neke vrednosti (mada to ne bih testirao). Ja koristim ovo na upaljač i kamera se pali kada se da kontakt.
Sad ovako razmišljam. Kako bi bilo da se oba napajanja ubodu u po jedan usb? Ovo stalno napajanje bih povezao ali bih dodao prekidač da mogu ipak da ga ugasim ako recimo zimi ne vozim auto ili je u garaži ili iz nekog razloga ne želim da slabim aku neprekidnim snimanjem. S druge strane, ako zaboravim da upalim na prekidač, reagovalo bi ovo napajanje sa upaljača i vožnja bi se svakako snimala. Pitanje je glasi: Šta će biti ako oba napajanja budu aktivna, a to će se sigurno desiti? Da li bi to spalilo
Pisalo se po netu da ako se priključi direktno u kameru, da gps neće raditi. Koliko ja vidim, meni radi gde god da je uboden kabal.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Radi gps ako se direktno ubode u kameru. Upravo su to preporučivali ljudima koji imaju v1 ove kamere, gde su konektori na gps-u malo traljavo urađeni, plus luft koji postoji između kamere i gps-a, pa je tokom vožnje dolazilo do prekida u snimanju.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Meni ne klima jer izgleda da imam novi tip konektora. Dali su mi i nekoliko komada onih pena za između ali nisam stavljao jer nema potrebe.
Samo me zanima šta li bi bilo ako bih uključio oba napajanja.
Samo me zanima šta li bi bilo ako bih uključio oba napajanja.
@Ogi
A na yt kanalu Best of dascham Europe pola snimaka iz D . A kao zabranjeno ?!?
A na yt kanalu Best of dascham Europe pola snimaka iz D . A kao zabranjeno ?!?
-
Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ma I ja kapiram da nije za sopstvenu upotrebu... to su ti realno idiotski zakoni. Sad ja kao idem u Nemacku I ovde postavim snimak neke saobracajne situacije odande, neki auto ili put I neki Hans to vidi I kao tuzi me jer se on eto vidi na snimku. Meni je to smesno ali opet ne smem da se zajebavam sa njima. 
U DE mozes da snimas, ali da ne objavljujes bez maskiranih tablica.
U AT najbolje da i ne snimas vec sklonis kaneru. Isto i na granicnom prelazu.
Ovako si 100% miran, jer neces moci da udjes u bilo kakvu raspravu ( tipa da trazis broj znacke i sl srpske fore) sa organima.
U AT najbolje da i ne snimas vec sklonis kaneru. Isto i na granicnom prelazu.
Ovako si 100% miran, jer neces moci da udjes u bilo kakvu raspravu ( tipa da trazis broj znacke i sl srpske fore) sa organima.
Ja pokrenuo ovu temu pre 5 godina a sad da me pitate koju da uzmem - ne znam
Šta je "best buy" ? Ne treba mi neko izuvanje iz cipela a i da nije baš krš. Kakav je K6000? Na yt mi snimci izgledaju sasvim pristojno.
A dopada mi se i dizajn.
Edit: Sad na KP vidim cene od 1300 - 3800 dindži. Ako može pp sa linkom ko ne prodaje divče. Još da je NS
Thx
Šta je "best buy" ? Ne treba mi neko izuvanje iz cipela a i da nije baš krš. Kakav je K6000? Na yt mi snimci izgledaju sasvim pristojno.
A dopada mi se i dizajn.
Edit: Sad na KP vidim cene od 1300 - 3800 dindži. Ako može pp sa linkom ko ne prodaje divče. Još da je NS
Na prvom snimku mi je Youtube drasticno smanjio kvalitet, ostala dva nisam siguran, ali najvjerovatnije da je i njih degradirao.
Na ovim slikama je razlika YT i videa na telefonu

Pokusacu postaviti na mediafire pa da ima pravi kvalitet.
Na ovim slikama je razlika YT i videa na telefonu

Pokusacu postaviti na mediafire pa da ima pravi kvalitet.
http://www.mediafire.com/file/gl4888lo7 ... 000547.MP4
http://www.mediafire.com/file/jk3703kcj ... 000635.MP4
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
http://www.mediafire.com/file/jk3703kcj ... 000635.MP4
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
-
ddanijell
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Poslednje vreme YT opasno degradira kvalitet video materijala, izgleda im postaje problem sa prostorom na diskovima 
Da li je neko pobezivao obicnu (ili specijalizovanu bas za to) kameru sa android navigacijom, i tako napravio dash-cam? Bas sam gledao tu opciju na mojoj navigaciji pa se pitam o prednostima / manama...
Npr ova kamera se bas lepo uklapa
https://nl.aliexpress.com/item/PARASOLA ... 4368.html? i ova je simpaticna https://nl.aliexpress.com/item/Wifi-170 ... 02136.html
Npr ova kamera se bas lepo uklapa