Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Филиповић »

И после свега, враћамо се на оно што је покојни премијер причао - свако треба прво да крене од себе, па тек онда да тражи деловање од другог.
Како може улица да буде чиста када су великом броју људи дворишта у хаосу?
Како да буде чиста улица када зграде, те куће за становање више породица, личе на тунеле њујоршког метроа?
И никога није брига и свакоме је крив неко други или трећи.

Фали нам РЕД и ДИСЦИПЛИНА. То је оно чему су Енглези, који су иначе познати као дивљаци, научили цео свет!
Коју год земљу да су колонизовали, они су наметнули своја правила, сада се у тим земљама говори енглески и вози левом страном коловоза.
А ми? Ми нисмо могли за 100 година да утерамо ред у пар стотина хиљада Шиптара, већ смо прихватили њихове обрасце понашања, сачувај Боже шта све човек може да види од појединих "интерно расељених".
Иста прича нам се десила и са Македонијом.
Чисто да се зна, нисам заговорник ширења на Македонију, само наводим као пример. :mrgreen:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Sloba napisao:Veće čudo je što turistička atrakcija br.1 nema nikakvu čuvarsku službu, što je sve prepušteno samo sebi, jednako kao i mnogo drugih lokacija u gradu. Pa, naravno da će se klošari skupljati i skrnaviti kada ih niko ne dira i kada im je lepo tu i tako bi svugde na svetu bilo. Treba neko to da spreči i to bi se moglo lako, samo da postoji volja i razumevanje da ovako više ne ide.
Ja sam pre nekog vremena (ne sećam se da li na ovom ili starom forumu) napisao da se u Londonu parkovi u 22 h zaključavaju i onda tokom noći čiste, popravlja šta treba, zaliva trava. Reakcije na forumu su bile uglavnom negativne - u stilu, "imaju toliko narkomana da moraju da zaključavaju parkove", itd.

Pri tome treba imati u vidu i da npr. Regents park ima oko 150 ha, Hyde park oko 130 ha. To su dosta velike površine i nije lako na drugi način obezbediti da ih neko ne uništava i ne prlja tokom noći.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kakav popizd danas...
Juce nije bilo jumbo pakovanja pelena u Aksi i jutros zena kupi malo pakovanje u lokalnoj apoteci. Posto je bilo prasnjavo od stajanja na polici, uzme mokru krpu da ga prebrise i skine se sve zivo - slike, boja, logo Pampersa, ko acetonom da smo presli! Otvorimo pelene, one izguzvane i sparusene nekako, smrde na hemiju, cepaju se same od sebe. Pogledam sa strane da vidim da li je rok trajanja preziveo brisanje i vidim da su proizvedene pre 3 godine u Poljskoj (jumbo pakovanja u Rodicu i Aksi su made in Germany).
Spakujem pelene i staro prazno pakovanje radi poredjenja na licu mesta i pravac u apoteku. Sad, apoteka je lokalna gde sve kupujemo i ljudi su uvek fini i ljubazni, pa i ja resim da prvo krenem fino. Apotekarka se zapanjila kad je videla, vratila mi je pare na keca uz sva moguca izvinjavanja. Ja pitam ko je dobavljac, kaze da su uzimali od Nelta a sad je neki Feniks i da im sad malo-malo pa dodje neko defektno pakovanje. Oni to odmah i vrate, ne ide u prodaju, a ovo moje se provuklo posto su Pampers Sensitive u svetlom pakovanju - onom regularnom zelenom pakovanju se boja skida cim protrljas prstom.
Dakle, ja sam problem resio relativno lako, i apotekarka je sasvim u redu, nemam razloga da sumnjam u nju. Sta da radi neko ko ne primeti ili se ne razume ako je tek dobio dete pa krene da povija u ono bog-zna-sta-sadrzi cudo od pelene?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jos jedna stvar koja mi hronicno smeta u NS i koja se eksponencijalno razvila u NS: grafiti, grafiti, grafiti. Nema malo vece okrecene povrsine koja nije isarana. Ja bih ih na golo skinuo i potrosio sprej na njih direkt.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Koliko ti dete ima meseci?
Druze batali taj pampers i svedske pelene koristi zasta ti sluzi zena nego da pere :kezo:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Dete ima osam i kusur meseci i do sada nije imala nikakav osip ili iritaciju od Pampersa, guza ko breskva sto bi rekla moja baba. Da koristim svedske pelene u danasnje vreme mi ne pada na pamet.
Zena mi ne sluzi, nisam je birao da bi mi sluzila za nesto. Ves mi pere masina, i sluzi odlicno, hvala na pitanju.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Zezam se sta si se razgoropadio :kezo: :loool: I ja dvoje gajim samo sam ja to sto ti prelazis davno pregrmeo :doubleup:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pravo da ti kazem, zaboravio sam smajlija da dodam, pa zvuci kao da se drndam a nije :pivo:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Rakhil napisao:Dete ima osam i kusur meseci i do sada nije imala nikakav osip ili iritaciju od Pampersa, guza ko breskva sto bi rekla moja baba. Da koristim svedske pelene u danasnje vreme mi ne pada na pamet.
Zena mi ne sluzi, nisam je birao da bi mi sluzila za nesto. Ves mi pere masina, i sluzi odlicno, hvala na pitanju.
I kad ne radi, tu je nuk da popravi :) nego, mi smo pelene skinuli pre par meseci i eto jedne muke manje ali ne zadugo, izgleda da je drugo na putu :presrecan:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

OPAAAA!!! :sreckovic:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Čekamo potvrdu. :D
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

nuk napisao:
Rakhil napisao:Dete ima osam i kusur meseci i do sada nije imala nikakav osip ili iritaciju od Pampersa, guza ko breskva sto bi rekla moja baba. Da koristim svedske pelene u danasnje vreme mi ne pada na pamet.
I kad ne radi, tu je nuk da popravi :) nego, mi smo pelene skinuli pre par meseci i eto jedne muke manje ali ne zadugo, izgleda da je drugo na putu :presrecan:
Prelecem postove,citam na brzinu a nickove tu i tamo i gledam sad kakve veze sa celom pricom ima nuk (misleci na proizvodjaca flacica i cucli...) :uf:
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

U subotu sam doživeo šok. Stoka smo od naroda.

Na ELP NBGD, stajem da platim gorivo na kasi, ispred mene Čeh, kupuje H7 sijalicu i cena je 565rsd. Radnik na kasi mu uredno uzima 10e za sijalicu. Ja u šoku. Platim ja svoj račun i obratim se radniku rečenicom: Zbog naplate u evrima, pogotovo po ovom kursu - popiće prijavu. I izađem.
Odem do Čeha da mu se izvinim u ime pumpadžije, zaista mi je bilo neprijatno... On kaže znam, ali šta ću...

U tom trenutku izlazi radnik i počinje da se dernja ne mene ko si ti da njemu pričaš. Naravno, ne dozvolim mu da se dere i posle par minuta objašnjavanja, prihvati da mu vrati još 500 dinara. Klasičan lopovluk začinjen rečenicom pa gde da ga pošaljem da menja pare, a u sklopu pumpe postoji menjačnica i još dodatnom rečenicom šta on sad može da uradi sa 500 dinara...

SRAMOTA!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Stoka nenormalna :x . A tebi svaka cast, da svi tako rade takvi majmuni bi bili skoro iskorenjeni. :bravo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

И мој клинац има толико. :)
Пелене купујем углавном у Метроу, ем су најјефтиније, ем Тројанац ради тамо, па да му правимо промет. :kezo:
Odgovori