Dobro veče
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Dobro veče
AK47 je ozbiljna masina, to udove moze da pokida kolko je jako. Bas mi cale prica jutros, a sestra je imala posla na dezurstvu danas bas posto su dovezli ranjenike. Dosta ljudi iz mog porodicnog i blizeg okruzenja je islo na ratiste '99 pa niko nema posledica. Jedan prijatelj zamalo u Zutoj kuci da zavrsi da nije pobegao, gadno bilo to vreme. On doduse ima periode anksioznosti, iako se skoro razveo nikad mu na pamet nije palo da ovako nesto uradi.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Klasicno reketiranje u smislu da ti dodju na vrata iz cista mira i jedbostavno traze da placas zastitu ili ti u suprotnom prave probleme... mislim da je gotovo iscezlo. Moguce da se odvija i dalje ali u beznacajnom procentu i na "nizerazrednom" nivou.
Naravno da se i danas radi reketiranje ali su nacini delovanja totalno drugaciji i nemaju nikakve veze sa gore pomenutim "staromodnim" primerom. Ekipe su mnogo ozbiljnije, kombinacije daleko kompleksnije...
Ako mislite da toga nema napolju onda ste tek u zabludi. Eto bas u CH cvetaju kriminalne grupe (pogotovo Albanci)...
A sto se tice reketiranja "igraonice". Pa njih delatnost apsolutno ne zanima, bitno je samo da li delatnost donosi visak profita od kojeg mogu skinuti malo kajmaka.
Naravno da se i danas radi reketiranje ali su nacini delovanja totalno drugaciji i nemaju nikakve veze sa gore pomenutim "staromodnim" primerom. Ekipe su mnogo ozbiljnije, kombinacije daleko kompleksnije...
Ako mislite da toga nema napolju onda ste tek u zabludi. Eto bas u CH cvetaju kriminalne grupe (pogotovo Albanci)...
A sto se tice reketiranja "igraonice". Pa njih delatnost apsolutno ne zanima, bitno je samo da li delatnost donosi visak profita od kojeg mogu skinuti malo kajmaka.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Meni je to najgora vrsta kriminala, baš nekako bezobrazna, bahata, jajarska. Mogu da shvatim jake igrače dilere ima ih jbg. rade jer imaju tržište, mušterije, ali ovo reketiranje je baš jezivo. Zamisli radiš, trudis se da napredujes u poslu, ili pokrećeš nešto po prvi put, mučio si se da stekneš početni kapital i onda dođe neki lezilebović koji ti preti i nudi usluge ''zaštite'', u suštini od njega i njegove ekipe. Gadna stvar.Ji 4Tze napisao:Sad ima i ozbiljne troškove.
Nekad su restorani bili po pravilu reketirani. Naprave ljudi planiran budžet za otvaranje restorana i imaju stavku i za reket.
Jezivo...
Baš u vezi sa oruzjem mi, USA, i Švica (na moje iznenađenje) smo u vrhu po oružju per capita
U suštini to je kod nas tradicija ja msm da po selima svaka kuća ima pistolj i/ili lovačku pušku, od rata i ostalo oružje. U USA i tradicija i ustavno pravo. Kod Švajcaraca nzm šta je.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
U CH odeš u opštinu sa zahtevom za oružje, poneseš ID i min C vizu i dobiješ. Prijatelj ima par komada nikad metak nije ispalio, ali mu treba radi lopova jer ima $$$
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Што се легалног поседа оружја тиче
испред нас гледано по бр становника је много европских држава :Финска, СН, ИТ...и многе др.
Наравно било би добро дс се многи закони промене јер су бесмислени и конкретно у овом масакру да је неко поседовао оружје(легално као физ лице) делујући у одбрани заглавио би робију...катастрофа.
Проблем је нелегално и оружје остало из разних ратова, и наравно општа напетост у друштву. Мада се тако нешто дешава и у далеко уређенијим државама.
ТТ
испред нас гледано по бр становника је много европских држава :Финска, СН, ИТ...и многе др.
Наравно било би добро дс се многи закони промене јер су бесмислени и конкретно у овом масакру да је неко поседовао оружје(легално као физ лице) делујући у одбрани заглавио би робију...катастрофа.
Проблем је нелегално и оружје остало из разних ратова, и наравно општа напетост у друштву. Мада се тако нешто дешава и у далеко уређенијим државама.
ТТ
Nisi ti gobline bio na banjici pa mislis da su takve stvari iscezle. Inace pare su vratili i ne diraju ih vise al svejedno.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Mladen7 napisao:Што се легалног поседа оружја тиче
испред нас гледано по бр становника је много европских држава :Финска, CH, IТ...и многе др.
Dupla poruka ,izvinjavam se nešto me zeza TT, ako hoćete obrišite![]()
ТТ
ТТ
Poslednja izmena od Mladen7 u 02 Jul 2016, 23:05, izmenjeno 1 put ukupno.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Zar se u CH $$$ ne drže u banci?passenger napisao:U CH odeš u opštinu sa zahtevom za oružje, poneseš ID i min C vizu i dobiješ. Prijatelj ima par komada nikad metak nije ispalio, ali mu treba radi lopova jer ima $$$
Sent from mTalk
Širim haos!
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
On to i ponavlja. Ništa vredno nema u kući. TV mu je Sharp, kamin ne mogu da odnesu...jedino kolekciju skupih tompusa i ništa više.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Nisu iscezle, ali time se sada bave smesne ekipe i nije na ozbiljnom nivou.ftj napisao:Nisi ti gobline bio na banjici pa mislis da su takve stvari iscezle. Inace pare su vratili i ne diraju ih vise al svejedno.
Jednostavno ta kriminalna delatnost je evoulirala u daleko sfisticiraniji nacin reketiranja. Sustina je ista ali se sprovodi na totalno drugi nacin i ne koriste se vise stare metode...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad ukinu gotovinu bice u problemu
Sto se tice oruzija. Meni je sasvim normalno da svako ima oruzije u kuci, stavise to smatram odgovrnim ponasanjem.
Ja sam uredno izvadio dozvilu i imam registrovano oruzije.
Sto bi rekao moj advokat. Ne treba se opterecivati zakonima, ako ti neko upada u posed nebajavljen, sigurno nije dosao na kolace. Bolje da se on ladi a imas problem sa zakonom nego ostaviti i 1% sanse da bude obrnuto.
Ja sam uredno izvadio dozvilu i imam registrovano oruzije.
Sto bi rekao moj advokat. Ne treba se opterecivati zakonima, ako ti neko upada u posed nebajavljen, sigurno nije dosao na kolace. Bolje da se on ladi a imas problem sa zakonom nego ostaviti i 1% sanse da bude obrnuto.
Osim ako imaš pasoš Srbije, Albanije, Turske, Kosova i još par sličnih zemalja.passenger napisao:U CH odeš u opštinu sa zahtevom za oružje, poneseš ID i min C vizu i dobiješ.
Moj burazer je robijao upravo zbog takvog zakona. Bio je napadnut dok je sedeo sa zenom i prijateljima u restoranu. Nosio je oruzije, reagovao u samoodbrani i ubio napadaca.
Zbog toga je odlezao u zatvoru al koliko god to surovo zvucalo, bolje i tako nego da je obrnuto. Odlezao je svoje i nastavio zivot...
PS - ne znam da spojim postove preko TTa a ovo je sve trebalo da bude u jednom postu
Zbog toga je odlezao u zatvoru al koliko god to surovo zvucalo, bolje i tako nego da je obrnuto. Odlezao je svoje i nastavio zivot...
PS - ne znam da spojim postove preko TTa a ovo je sve trebalo da bude u jednom postu