starac vujadin napisao:Ima sasvim dobrih argumenata i da Amerika nije htela da Engleska izađe.
To dok im je izigravala trojanca, tj dok su Švabe i Francuzi fermali Blera...
Izgleda da su kauboji procenili da je došao trenutak za urušavanje. A i moraju da iskoriste ruski gnev prema EU izazvan podrškom Ukrajini.
A britanski politički establišment potpuno na strani "ostanka"? Ne pije vodu u potpunosti ta tvoja teorija. Ipak se nešto i narod pitao i to je bilo dovoljno...a i ne možeš da pobediš kad su u suštini svi lideri u Engleskoj otovreni ili prikriveni evroskeptici.
To ne znači da oni koji vole da kreiraju procese, a kojima ovo nije po volji, ne smišljaju već sad kako da ovu situaciju prekrenu u svoju korist.
Narod se i ,,pita'' kad je poznat ishod.
Histerija i strah od stranaca svake sorte je dovoljan za ono što je američki establišment naumio, a ja se plašim radikalnijih izliva domoljublja širom Evrope. Možda potpomognu sa još kojom krvavom predstavom u skorije vreme.
Slažem se da ova amputacija može da bude i dobra po EU, koja će sada imati bolje definisanu politiku i jače lidere, ali i velika iskušenja. Prvenstveno mislim na jačenje destruktivne desnice, kao i agresivnu Ameriku/Rusiju.
Poslednja izmena od Velja u 24 Jun 2016, 17:21, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj napisao:A sta vidis tu da ce dobro da se desi sad? Ja vidim da je za pocetak isparilo 100 milijardi evra sa berze. Ili mislis nije bolje po njih nego po EU.
kako misliš isparilo?
pala vrednost ...?
Boringly average, but also perfect for school run mums
starac vujadin napisao:Srbi su uvek bili zainteresovani za globalne događaje. O tome ima puno istorijskih anegdota.
Da, to je odlika malih naroda, tako sebi pridaju značaj veći nego što im pripada i lažni osećaj veličine.
I zato nas i ima samo 6 miliona.
Skoro 7 miliona punoletnih (u biračkim spiskovima) + Crna Gora + B&H + ostale zemlje regiona + 5.5 miliona u ostatku Evrope i sveta. Otprilike isto koliko ima npr. Jevreja. Pri čemu je njihova nacionalna država Izrael po površini manja od Srbije. Pa opet, niko ne smatra Izrael malom državom, a pogotovo ne smatra Jevreje malim narodom.