Elem, danas probah Sken za tren, ili kako se vec zove sistem u Rodi.
Zanimljivo, samo mi nije jasna kontrola koja se izvodi, sa obzirom da kasirka nije ni pogledala sta imam u kolicima, pa mi ni one pistalice nije skinula.
Uzela skener, ocitala, naplatila sta je pokazao...a sta je u kolicima? Nije ni bitno Ili gospodja ima bas ostro oko.
Na svakih recimo 5 ili 10 kupaca, sistem joj traži da pregleda kese. Uzme skener i ona iskenira. Takođe ume isto da joj traži da pregleda sadržaj ako imaš dosta istih artikala.
Inače mnogo dobra stvar, ubrzava kasu, a ljudi slabo koriste.
Zajeb bude kad padne sistem, mora sve ručno, a trake na kasi su isključene.
Izigravanje kasirke jeste bezveze, u sistemima kada na izlazu provlacis artikal po artikal. Ova varijanta sa mobilnim skenerom je dobra jer uvek imas stanje, mozes proveriti cenu artikla, ukoliko nije dobro obelezen, a na kraju izbegnes red I brze obavis placanje. Posebno je dobro sto to koristi mali broj ljudi, za sada.
kada imam pešes artikala, ja koristim sam autokasu (gde ima), tj. skeniran sam i platim. Ljudi su lenji, pre će čekati 6-7-8 minuta u redu, a par autokasa čeka prazno.
Kad kupim dosta, onda ne radim to, jer nema dovoljno mesta za dosta artikala
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87 napisao:Milion puta mi se desilo da artikal nece da prodje na skeneru i da mora rucno da ga ukucava u kasu...sta kada se tu desi, da ga ne kupim?
Odvojis pored i kazes joj da prokuca. Tako pise u uputstvu, nije mi zatrebalo
Hvala puno,malopre sam nasao to, vec sam krenuo.
Nego ranije dok sam trazio po netu nisam ni gledao prodavnice jer kapiram da ne rade nedeljom, nego pumpe i tempo/metro.