Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Re: Dobro veče

Post od zex »

Floyd,
nikoga ne etiketiram, ali ih gledam po Heilbronnu...Ko potpisuje kola? Ko navrce muziku da ne mozes trotoarom da ides koliko je glasna? Ko divlja u saobracaju?
Turci i Albanci...
Kad vidis nekoga da se dere po ulici, znas odmah da je Albanac. Nema boga!
Kad udjes u super market, ako stojis iza Turcina odnosno Turkinje, moras da se zapitas da l' se oni ikada kupaju...
A onda, potpuno suprotno, polagao sam voznju preko auto skole ciji je vlasnik Turcin. Super lik, govori engleski, sto je meni tad bilo jako bitno jer nisam govorio nemacki, namirisan, obrijan, civilizovan...I danas kad ga sretnem, javi se na ulici, popricammo...Covek dosao iz Istambula...
Kad gledas one Turke koji su sisli sa planine i one iz gradova, nebo i zemlja, druga civilizacija
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Biće vam lakše da shvatite ako se setite koga sve na zapadu nazivaju Srbima i šta sve ti ,,Srbi'' tamo rade.
zex
Reactions:

Post od zex »

Da, svaki Kosovar-Siptar, kad ge ovde uhapse vadi srpski pasos.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

I ne samo oni...

Ja se uvek setim Rumuna, tj. kako smo ih mi nekad kapirali isključivo kao Cigane, a u stvari sasvim OK nacija - samo nismo videli normalan deo populacije.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

zex napisao:Floyd,
nikoga ne etiketiram, ali ih gledam po Heilbronnu...Ko potpisuje kola? Ko navrce muziku da ne mozes trotoarom da ides koliko je glasna? Ko divlja u saobracaju?
Turci i Albanci...
Slično su pre 30-ak godina pričali u SLO za nas "Južnjake". :kezo: I zaista kada sam se '80-i-neke zadesio na železničkoj stanici u LJ ako bi se neko drao imao je upadljivo bosanski akcentat. Predrasude i stereotipi umeju da budu nezgodni.
Velja napisao:I ne samo oni...

Ja se uvek setim Rumuna, tj. kako smo ih mi nekad kapirali isključivo kao Cigane, a u stvari sasvim OK nacija - samo nismo videli normalan deo populacije.
U vezi Rumuna, one koje sam sreo, iznenadili su me se koliko su se trudili da naprave otklon od predrasude koje postoje o njima i itočnoevropljanima, generalno. Jbg oni napreduju, a mi nazadujemo u svakom pogledu. Poražavajuće.
Širim haos!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

methane.master napisao:Ja čekam Hokajevo objašnjenje ove pojave. On je najkompetentniji. :kezo:
Hokaj je zaglavljen u Durmitorskoj, uhvatila me pauza. :kezo: Smorih se.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

methane.master napisao: Jbg oni napreduju, a mi nazadujemo u svakom pogledu. Poražavajuće.

Postali smo Rumuni :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

zex napisao:Kad gledas one Turke koji su sisli sa planine i one iz gradova, nebo i zemlja, druga civilizacija
Pa o tome ti pričam. Eto ti si inženjer i radiš tamo pošteno, pokušavaš da se integrišeš i sigurno ne bi voleo da te porede sa džeparošima i lažnim azilantima iz Srbije.

Što se Turaka tiče, pre 2-3 godine sam bio na produženi vikend u Istanbulu. Vraćam se nazad i na ulasku u avion snimim neurednog lika koji bukvalno smrdi na koze. Zapazio sam ga jer se raspravljao sa osobljem na ulasku avion zato što mu nisu dali da gore unese neku šarenu vreću koja je bila 3x veća od dozvoljenih cabin size kofera. Nebitno, reše oni to i poleće avion. Sedeo je dva reda iza mene i davio nekog dedu na lošem nemačkom kako on 20 godina živi u Nemačkoj pa je sa DE pasošem prešao u CH i kako su u Evropi svi rasisti. Kaže da ga bez ikakvog razloga cimaju na svakoj granici :kezo:
zex
Reactions:

Post od zex »

Neverovatni su mi...Ja sam za 1,5 godinu naucio nemacki solidno, i svi mi kazu da je super. Skoro mi je jedan lekar rekao da govorim bolje nego neki koji su ovde 20 godina (verovatno mislio na Turke) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Zene im redovno ne rade, nose one mantile i marame preko glave, ne govore nemacki...Haos...A kad krenu u Tursku nose i toalet papir. :)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Milos napisao:Sta vise imas protiv Turcina,evo ja sam Turcin,hajde napisi mi sta imas toliko protiv celog naroda.
Uglavnom izbegavam kontakt sa turcima, ali ajd da ti odgovorim :kezo:

Šalim se, ali u ovom delu austrije gde sam živeo ima dosta turaka. Gotovo svaki kriminal koji se desio, oni su. Skoro svaka tuča, oni su krivi. Ne pričam to samo ja. Meni je bilo muka da slušam generalizovanje po nac. osnovi, jer sam i ja ''auslender''. Posle par meseci provedenih tamo, shvatio sam o čemu se priča. Takav su narod. Ne poštuju nikoga. Žene sputavaju na najniži mogući nivo (npr supruga radi u jednoj firmi i došao jedan turčin kao klijantela te firme da sklopi neke ugovore i pozdravlja se sa kolegom moje supruge, sa njenim šefom i ona mu pruža ruku i on joj je rekao da se ne pozdravlja sa ženama), bave se sitnim, a i krupnim mutljavinama, biju se često, svadjaju, deru, puštaju turske pesme pojačane do kraja, bacaju smeće non stop na ulicu i svakodnevno ih vidjam da to rade, boli ih uvo za sve.

Uvek imaju neke nove zahteve za svoja prava, koja im se nažalost usvajaju. Drugarica moje drugarice mora da uči turski jezik (rodjena austrijanka), jer roditelji turske dece u jednom vrtiću zahtevaju da vaspitačice uče turski da bi deca mogla da komuniciraju. Ni sličajno da deca ne uče nemački jezik u sred austrije. I sad rodjena austrijanka mora da uči turski jezik da ne bi izgubila posao. Meni je rodjak, koji je rodjen u austriji, rekao da postoji mnogo turaka starosti 25-30 godina koji ne govore nemački jezik. Rade kod turaka i druže se sa njima. Ni osnovna integracija u novoj zemlji: bar osnovno učenje jezika.

Prijatelj ima firmu i par kombija i jedan je kupio skorije 25000 eura i nije ni 10k km dogurao, razvaljen krov, ulubljen prag i syebana vozačeva vrata. Sve od jednog turčina. I kaže da 7 godina radi taj posao i da mu je više dosta turaka, jer samo mu oni prave probleme, krše kola i neljubazni su prema mušterijama i stvarno lik ne zapošljava turke više. Kroz njegovu firmu je prošlo bar 50 radnika, pa ga uzimam za ozbiljno kad to kaže. Sad je dao otkaz dvojici turčina i doveo neke švabe.

Stvarno je teško generalizovati, ali u ovom slučaju, jer sam proveo godinu i po dana gde ih ima dosta, shvatio sam da jesu različiti, da ne mogu da se uklope u sistem kakav vlada u EU. I ako mi ne veruješ, pitaj sve ljude koji žive u njihovoj blizini. To će ti reći bankar, advokat, moler, mehaničar. Ne bitno ko, srbin, austrijanac, nemac koji živi u austriji, ali svi će ti reći ko je najgori stranac u austriji. Iako nemam mnogo kontakta sa njima, jako su primetni u negativnom smislu.

Zex, i moj stric iz austrije nosi toalet papir kad dodje u srb :kezo: :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Floyd,

opet me zove isti broj iz Lozane. Nema ga u local.ch i kad se javim, ne pričaju ni nemački ni engleski, samo francuski.

021 519 04 70
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

^ Turci, oće da biju.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

:kezo:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

:kezo: :kezo: :rofl:

Zovu me često iz Ciriha zbog nekih anketa. Verovatno su i ovi neki anketari ili nude neke jastuke, posudje, kurtone ili druge proizvode.

Odakle im moj broj, kad je nov kupljen pre mesec dana :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

passenger napisao: Meni je rodjak, koji je rodjen u austriji, rekao da postoji mnogo turaka starosti 25-30 godina koji ne govore nemački jezik. Rade kod turaka i druže se sa njima. Ni osnovna integracija u novoj zemlji: bar osnovno učenje jezika.

U sred Londona, krajem '80ih. Srpska kolonija/kvart. Doseljenici koji tu žive 20-30 godina. Niko ne govori engleski, polovina ga ni ne zna pošteno. Skoropridošli ni da beknu, samo međusobna komunikacija i kontakt. Jedino je bitno da u svakoj sobi na zidu visi Draža.
Odgovori