Dobro veče
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Kad bi svima bilo tako dosadno ovaj svet bi bio puno bolje mesto za život.
Ja često parkiram po 300-400m dalje, na parking mestu, a mogu ispred zgrade na trotoaru gde ima dovoljno širine da ostane 3-4 metra za prolaz. Ali se ne osećm dobro kad auto nije na mestu predviđenom za parkiranje.
Ja često parkiram po 300-400m dalje, na parking mestu, a mogu ispred zgrade na trotoaru gde ima dovoljno širine da ostane 3-4 metra za prolaz. Ali se ne osećm dobro kad auto nije na mestu predviđenom za parkiranje.
Posetite www.garaza.rs !
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Ne mora da ti bude dosadno, jednostavno se boris da promenis sistem na bolje, ako hoces da ti bude bolje. Borba za bolje nije dokonisanje.
Bolje bi bilo kad ne bi bilo ovakvih idiota, odnosno idiotskih postupaka odredjenih ljudi. Posto to rade, na nama je da se borimo protiv toga.
Bolje bi bilo kad ne bi bilo ovakvih idiota, odnosno idiotskih postupaka odredjenih ljudi. Posto to rade, na nama je da se borimo protiv toga.
Kapiram ja to, ali da li bi ste isto postupili (da li ste vec postupali posto ste slicne scene svi vidjali mnogo puta) i jos smatrali da tim postukom menjate nesto na bolje, da ce takvo vase delovanje kao pojedina uspeti da promeni bilo sta?
Ako niste, a zbog cega niste kad imate tako pozitivan stav o takvoj reakciji?
Jednostavno mislim da je takva pojedinacna inicijativa u ovakvom ambijentu i sistemu ravna ravnodusnosti, jednostavno se niti primecuje niti menja bilo sta.
I cemu onda?
Ja kapiram da se reaguje kada te neko zagradi da ne mozes da prodjes/izadjes nikako, kad vidis da je neko drugi u problemu za necijeg bahatog postupka... ali trositi svoje vreme i zivce i njakati se oko ovakvih stvari, zaista ne vidim razlog posto mislim da se ne postize apsolutno nista, a zasto se uopste i njakati oko uzaludnih stvari...
Ako niste, a zbog cega niste kad imate tako pozitivan stav o takvoj reakciji?
Jednostavno mislim da je takva pojedinacna inicijativa u ovakvom ambijentu i sistemu ravna ravnodusnosti, jednostavno se niti primecuje niti menja bilo sta.
I cemu onda?
Ja kapiram da se reaguje kada te neko zagradi da ne mozes da prodjes/izadjes nikako, kad vidis da je neko drugi u problemu za necijeg bahatog postupka... ali trositi svoje vreme i zivce i njakati se oko ovakvih stvari, zaista ne vidim razlog posto mislim da se ne postize apsolutno nista, a zasto se uopste i njakati oko uzaludnih stvari...
Znaci ti si gobline za sistem "ko ga jebe sve dok ne smeta meni"?
Имам једно потпитање...
Ne, treba voditi racuna o drustveno korisnom radu (mada priznajem da bas i nisam dobar primer za to) i pomoci i drugima... Medjutim u konkretno ovakvoj situaciji ne vidim da je devojka koja je sprovela akciju (slikala auto, zvala PS 3 puta, cekala da dodje pauk pa usla u verbalnu diskusiju i sa vlasnikom auta i sa vozacem pauka, pa opet zvala da se zali PS...) postigla bilo sta osim sto iz njakala samu sebe.
Vozac Audija ce vec sutra parkirati na istom mestu ili na drugoj lokaciji na slican nacin.
Vozac pauka ce i dalje propustati pojedince a kada naidje na vozilo kojem prilazi vlasnik da ga pomeri isto mu nece praviti problem.
Ovi sto su joj se javljali na tel vec su i zaboravili na ceo slucaj i sutra ce primati jos desetine novih prituzbu.....
I sta je postigla? Osim sto je mali iznjakala samu sebe.
Kada sve to sagledam, a zasto bi to radio?
Vozac Audija ce vec sutra parkirati na istom mestu ili na drugoj lokaciji na slican nacin.
Vozac pauka ce i dalje propustati pojedince a kada naidje na vozilo kojem prilazi vlasnik da ga pomeri isto mu nece praviti problem.
Ovi sto su joj se javljali na tel vec su i zaboravili na ceo slucaj i sutra ce primati jos desetine novih prituzbu.....
I sta je postigla? Osim sto je mali iznjakala samu sebe.
Kada sve to sagledam, a zasto bi to radio?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Dečko više nije etalon egoizma, sada je već nedostižna mera svakom samoživcu. Čuj, šta će da se promeni akcijom jednog čoveka!? A kako drugačije i da se promeni, da neko iz svemira javi "promenite" ili da se njih hiljadu telepatski organizuje pa reaguje istog dana na hiljadu različitih mesta?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Zasto i dalje osecas potrebu da diskusiju spustas na licni nivo?
Ovakve navike bahatih vozaca ima "moc" da promeni iskljucivo drzava svojim mehanizmima.
Kao sto su i uspeli neke druge stvari koliko toliko da dovedu u red, isto tako mogu i ovo samo kad bi bilo volje.
A pojedinci cak i kada bi okusali da se organizuju, smatram da bi rezultati bili jalovi, a pogotovo nema rezultata kod ovakvih pojedinacnih inicijativa.
Shvatite da niti opravdavam bahati postupak vozaca Audija, niti kritikujem postupak devojke koja je reagovala u smislu da je radila nesto lose i negativno. Samo smatram da se bezveze njakala a nije postigla nista, a mogla je zdravorazumski i sve to unapred da zna da ne moze nista postici pa ne vidim sto se maltretirala.
Ne moramo se sloziti, to je moj stav koji sam obrazlozio.
Ovakve navike bahatih vozaca ima "moc" da promeni iskljucivo drzava svojim mehanizmima.
Kao sto su i uspeli neke druge stvari koliko toliko da dovedu u red, isto tako mogu i ovo samo kad bi bilo volje.
A pojedinci cak i kada bi okusali da se organizuju, smatram da bi rezultati bili jalovi, a pogotovo nema rezultata kod ovakvih pojedinacnih inicijativa.
Shvatite da niti opravdavam bahati postupak vozaca Audija, niti kritikujem postupak devojke koja je reagovala u smislu da je radila nesto lose i negativno. Samo smatram da se bezveze njakala a nije postigla nista, a mogla je zdravorazumski i sve to unapred da zna da ne moze nista postici pa ne vidim sto se maltretirala.
Ne moramo se sloziti, to je moj stav koji sam obrazlozio.
Poslednja izmena od goblin u 11 Jun 2016, 01:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Za svaku organizaciju potrebna je pojedinacna volja i inicijativa.
Имам једно потпитање...
Nije ovde potrebna nikakava nova organizacija.
Potrebno je samo da ljudi na funkcijama odrade svoj deo posla.
Nevezano za ovaj slucaj, vec za tvoj stav da pojedinacna incijativa ne moze uciniti nista.
Имам једно потпитање...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ovo se nalazi u mom komšiluku, na uglu Simine i Francuske. Jako prometna raskrsnica i svako ovakvo parkiranje znatno otežava vozilima iz Simine da se uključe u saobraćaj jer se ometa vidik. Često setu bahato parkiraju, pogotovu noću jer se u obližnjoj poslovnoj zgradi Zorana Drakulića nalazi neki narodnjački klubić gde dolaze likovi sa ovakvim kolima. Naričito iritantan je bio jedan s Q7 koji je tu dolazio jedno vreme svaki dan i od koga se nije moglo ući u Francusku bez ozbiljnog rizika da te neko pokupi koji se sjuri niz Francusku. Onda smo ga prijalvjivali svaki dan komšije i ja dok ga nismo "proterali" jer ne mogu ni ovi iz poslovne zgrade da ga pokrivaju doveka.
- Vladapetr
Ljudi na funkcijama neće sami od sebe shvatiti da postoji potreba da se nešto uradi, potrebno je više adekvatnih reakcija pojedinaca da bi se ukazalo da "običnom" narodu nešto treba ili smeta.goblin napisao:Nije ovde potrebna nikakava nova organizacija.
Evo ti najbolji primer sa Savamalom, da nije bukvalno nekoliko ljudi krenulo sa protestima i propagandom ne bi nezadovoljstvo poraslo toliko da se na kraju morala dobiti reakcija sa vrha. Nebitno da li će ona biti iskrena, odgovarajuća ili će nešto značiti u budućnosti, poenta je da bi sve otišlo u zaborav (kao i mnogo toga što se desilo u prošlosti) da neko samoinicijativno nije reagovao.
Evo Vujadin je dao primer iz prakse koji je na kraju upalio, onaj sa Ferarijem od pre neki dan će isto tako razmisliti pre nego li se opet negde parkira na pešački, itd...
A ne znam o kojem spuštanju na lični nivo govoriš, komentarišem ono što se piše na forumu a tu su tvoji stavovi vrhunac egoizma i "ja pa ja" principa.
Ako ste upravu, onda ce ova devojka biti zasulzna za promene koje ce u narednom periodu nastati na planu bahatog parkiranja...
U suprotnom, malo se njakala bezveze al ako ima slobodnog vremena mozda joj je i odogvaralo da se malo zabavi...
U suprotnom, malo se njakala bezveze al ako ima slobodnog vremena mozda joj je i odogvaralo da se malo zabavi...
- Vladapetr
Ne znači da će biti promena na globalnom planu, dovoljno je da se na tom mestu ovaj krelac više ne parkira. Svako tako da sredi svoju ulicu i svima će biti bolje... osim bahatima 
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Lična inicijativa...
Web sajt http://www.bahatoparkiranje.com je projekat grupe mladih entuzijasta, koji ima za cilj širenje građanske svesti sa tendencijom edukativnog delovanja i umanjenja svakodnevnog problema gradskog saobraćaja u svakom gradu.
Bahato Parkiranje je moderna web platforma, napravljena sa težnjom da svi oni kojima smeta bahato parkiranje svojih sugrađana to i pokažu, na vrlo eksplicitan način preko najjačeg i najmasovnijeg medija današnjice.
Bahat odnos i ponašanje u saobraćaju nije stvar pojedinca već celokupne zajednice. Saobraćaj i učestvovanje u njemu nije dečija igra i sa sobom nosi veliku odgovornost i rizik.
Pokušajte da se setite koliko ste puta bili u ulozi vozača i niste mogli da parkirate svoje vozilo zbog nekog ko je nepropisno stao, zauzeo dva-tri parking mesta ili jednostavno se parkirao da ne može da se prodje. Setite se samo koliko ste puta kao pešak morali da zaobilazite bahato parkirane automobile po trotoarima, pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima. Koliko puta majke sa kolicima ne mogu da prodju od bahato parkiranih automobila.
Ideja ovog projekta je da svako ko naiđe na takvu situaciju (bahato parkirano vozilo), fotografiše vozilo (fotoaparatom ili mobilnim telefonom), dodje na sajt http://www.bahatoparkiranje.com, postavi fotografiju, napiše lokaciju (to će se mapirati na interaktivnoj mapi), i šeruje tu fotografiju po društvenim mrežama. Cilj nam je da na jednom mestu postavljamo sve fotografije bahato parkiranih automobila, gde će se verujemo mnogi vozači prepoznati, pa će svaki sledeći put dobro razmisliti gde će se parkirati. Takodje, ćemo u svakom trenutku imati i uvid u TOP 10 najkritičnijih lokacija. Transparentno i javno medijsko prezentovanje akutnog problema u saobraćaju, sigurni smo, može pospešiti i umanjiti taj problem, samo ako svi učestvujemo u rešavanju istog.
Cilj projekta nije da bilo koga, omalovažavamo, vređamo, nipodaštavamo ili ismejavamo. Projekat je stimulisan isključivo altruističkim idejama i težnjom da utičemo na ono na šta možemo. A to je da svi budemo bolji.
Delujmo na bahate da postanu kulturni, uljudni i tolerantni.
Posetite www.garaza.rs !