Zezam se... naravnomaniaxxx napisao:![]()
![]()
Hot hatch
Re: Hot hatch
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nevezano za temu zasto se u EU kola iz USA tipa hot rod cuju smesno, nema urlanja iz auspuha? Kad ste vec i matore fordove spominjali posto i oni imaju motorcine.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
Kako se to čuju smešno? Hot rod je nešto drugo, verovatno misliš na muscle/pony auta? Verovatno ti se čini tj stvorio si u svojoj glavi predstavu da su uživo glasniji (jer si gledao snimke na youtubeu ali oni imaju drugi izduvni sistem).
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imaju odredjen broj decibela preko kog ne smeju da se cuju, idu valjda na provere.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
https://youtu.be/m-DCcV1Us9Q
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Alfa izgleda odlicno, kao da je juce predstavljena 
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
U svoje vreme kao i danas, jako smekerski hatchback

Interesantan izduvni sistem kod Abarta, ne znam da li još neko to radi na malim kolima.
Geza napisao:![]()
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Tzv. Monza izduv. Bio je i na prethodnoj verziji Fiće. Dobar zvuk, mada neprirodno dubok i jak za tako mali auto...ako se samo čuje zvuk bez da se vidi koji je auto neko bi pomislio da neki V8 ide ulicom.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jel ima "droning"-a iliti kako se cuje pri konstantnom gasu?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima leptir u izduvu, pa ima droning na leru što ja ne volim kao i skoro svi moderni izduvi na sportskim kolima s leptirom. Fazon zvuka je kao Maserati, ali malo slabije. Kada se da gas puca i grmi. Najbolje se čuje na sporoj vožnji na manje gasu, prilikom parkiranja...onda ima jak sportski zvuk. Interesatno je što je sve to u malom autu...sam zvuk mi nije nešto i nema veze sa tradicionalnim Abarth zvukom. Međutim, vidim da se mnogima sviđa takav zvuk.