Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Re: Dobro veče

Post od veljabandit »

Gde se odvija radnja te divne poucne scene, jel u Wienu ili... :mangup:
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Tesko da bi se u Wienu odigrala takva scena. A scena je svakako poucna.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:Dan danas se najezim kada vidim nekoga da baca bilo sta na pod
:plusone:

Žalosno je što neko misli da je mangup zato što je bacio limenku od soka kroz prozor u travu a nije svestan koliki je smrad.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

DukeNS napisao: Ne zeleci da ulazim u aktuelnu raspravu moram se osvrnuti na gore citirano. Ne znam kako ocekujes da se tvoja kritika razmatra, kada sam istices kako tebe ista upucena tebi uopste ne dotice. Odlike razumnih ljudi su da saslusaju sugestiju, objektivno je razmotre i u slucaju da je ispravna, gledaju da je primene. To sto mnogo ljudi skoci na tvoje postove treba upravo tako da posmatras, a ne da se rukovodis ponosnim/zatucanim/tvrdoglavim balkan style mentalitetom. Ako ti toliko ljudi na nesto ukazuje, vrlo je verovatno da su u pravu i da pokusavaju da ti ukazu na lose stvari koje cinis. Pokusaj da shvatis to dobronamerno i pokusaj da shvatis kako nije nista strasno ako se covek menja-ako je to na bolje...
Malo si pogresno protumacio moje recenice.
Kad napisem da me nedotice tudja kritika, mislim u smislu da verovatno usled kritike necu promeniti svoj stav i da se necu naljutiti na upucenu kritiku (ako se diskusija ne spusta na neki licni nivo i ne biraju reci). A nikako da cu ignorisati kritiku i necu zeleti da udjem u diskusiju. Naravno da cu obrazloziti i braniti svoj stav.

Isto tako i ako ja iznesem neku kritiku, uopste ne ocekujem da vinovnik usled nje menja svoje stavove. Jednostavno mozemo suociti svoje poglede na odredjenu problematiku, temu, dogadjaj... sa razlicitih gledista. Zasto bi morali da se slozimo i na kraju krajeva bilo ko da promeni svoj stav?

E sada, to sto ja jesam po prirodi malo i tvrdoglav i svojeglav... boze moj, pa svi imamo neke svoje odlike koje nisu uvek za pohvalu.
I naravno da nisam po svim pitanjima iskljuciv, ali eto postoje neke stvari za koje sam svestan da me vecina kritikuju (nevezano za forum), za koje sam svestan da nisu drustveno opste prihvacene, mozda se kose i sa nekim zakonima... ali ih necu menjati.

Ali pazi sad ovo, kako objasnjavas sledecu pojavu.
Evidentno je da na forumu postoji odredjeni broj clanova kojima ja iz nekog razloga idem na k.... Ali boze moj, sasvim normalna stvar za koncept foruma, isto kao sto meni neko ide na istu stvar, isto kao sto i nisam jedini.......
Medjutim, ti isti clanovi, kada ja postavim odgovor na neciji post koji nije u skladu sa njihovim stavom (nebitno o cemu se diskutovalo), oni ne osecaju potrebu da nastave diskusuju na zadatu temu, da odgovore direktno na zapocetu diskusiju i problematiku.... vec zucno jedan za drugim krecu u osporavanje ali mene kao ucesnika rasprave a ne teme o kojoj raspravljamo, i automatski temu skrecu na neke skroz druge rasprave od ranije, iz drugih tema, moje kritikovanje za neke skroz druge stvari nevezane za trenutnu raspravu...........
Jesi li mozda to primetio, i sta mislis o tome? Jel i tu u meni problem ili mozda neko ima problem u svojoj glavi a samnom?
Vrlo interesantna pojava koja se ponavlja (a iskreno, pomalo me i zabavlja :mrgreen: )
Poslednja izmena od goblin u 03 Maj 2016, 20:13, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Dusan napisao:Iz istog razloga iz kojeg goblin, ne moze da shvati da je glasanje i svaki glas pojedinacno vazan, ne moze da shvati da pojedinac pravi ogromnu razliku.

Kada sam bio klinac nekih 13-14 godina, sa drugom sam cekao taxi na ulici, tu je bila neka kanta i razbacano djubre pored, recimo par plasticnih flasa. Kako mi je bilo dosadno poceo sam da sutiram te flase ka kanti. Naisao neki momak oko 30ak godina sa psom i uzeo i pokupio svo to djubre i bacio ga u kantu.
Posto je mislio da smo bacili to isto djubre, rekao nam je, ''vidite, meni nije tesko da pokupim vase djubre i bacim ga, jer je ovo moj kraj, grad i moja drzava i svako ko smatra ovu drzavu svojom treba se truditi da bude cista. Ja cu sada tebi skrenuti paznju da nikada ni u kakvim okolnostima ne treba baciti smece bilo gde osim gde je predvidjeno i da meni nije tesko ni da pokupim vase smece. Ako to shvatite sutra ce te vi pokazati jos nekoj drugoj dvojici, pa ce oni tako pokazati jos nekome i tako se dolazi do toga da nam svima bude bolje''

Ni pre toga nisam bacao bilo kakvo djubre, ali nisam obracao paznju toliko. Do danas znam da sam sigurno izmedju 40-50 ljudi, uglavnom poznanika uputio na ovaj nacin razmisljanja i moj drug, koji je bio tu je slicno postigao, kao i vecina ljudi kojima sam to isto ispricao i koji slede sada slede taj nacin razmisljanja. Dan danas se najezim kada vidim nekoga da baca bilo sta na pod, ali ako situacija i prilika dozvoljavaju, pokupim to i ispricam mu sto je meni covek ispricao pre 10 godina.
Pa vidis, citajuci ovaj tvoj post zakljucujem da stvarno jesmo razliciti, boze moj, sasvim normalna stvar.

Ni ja nikada ne bacam djubre gde mu nije mesto i vodim racuna o tome.
Medjutim, isto tako nikada nisam niti cu kupiti tudje djubre, niti osecam potrebu niti bi edukovao nepoznate ljude o tome kako trebaju da se ponasaju.
Osecam potrebu da edukujem iskljucivo svoju decu i da vodom racuna o svojoj okolini svojim delovanjem.
A reagovacu prema drugim ljudima iskljucivo ako me bas direktno ugrozi, npr da mi neko ostavi smece ispred ulaza.

E sada, jos jedna bitna razlika u odnosu na temu koja se povela u startu.
Tvoje delovanje prema nekome ko baci smece tesko da moze kod coveka izazvati bilo kakav revolt i za posledicu da ima nesto jos gore.
Dok kad neko nepropisno parkira i ti ga zbog toga spopadnes a nisi za to ovlascen, i to sve sa kamerom nabijenom u lice uz ekipu, optuzbe, pretnje da ce izaci na internet... kod znacajnog procenta ljudi na ovim prostorima takav start moze da izazove kontra efekat i umesto posramljenosti da dovede do agresije. Upravo je to razlog zasto smatram da to nije dobar nacin delovanja, da ne pominjem moguce posledice...

I na kraju, to sto se nasi stavovi razilaze nije nista neuobicajeno i razlog da sada ti i ja zbog toga "ratujemo".
Boze moj, imamo razlicite stavove o necemu, svako je izneo svoje vidjenje ove teme, ima neke logike u obe varijante, neko ko cita ce izvuci neku svoju teoriju i sve je kul. Zasto bi to bio fitilj za bilo kakav dublji nesporazum.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pa o čemu vi diskutujete sa nekim ko ne može mesecima da nauči da ne treba da piše više postova zaredom? Ali bitno da se ljubitelj slappuje kad napiše dva posta za redom.

Takve ljude treba izopštiti iz društva normalnih i pristojnih ljudi, da ne bi trovali okolinu svojim metaforičkim đubretom. Još se toleriše kada naređava nečiju majku i sestru na kurac, a onda se Ogi banuje zbog neke gluposti, tj. opominje javno, nisam siguran da je on banovan.
Poslednja izmena od Uroš S. u 03 Maj 2016, 20:20, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Evo banujte me da @Uros moze lepse da spava nocas... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Dobro jbg nisam ni očekivao bolju foru od neke iz drugog osnovne.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Al zato je ova fora "iz drugog osnovne" pobedila, to kralju :rofl:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Realno gobline, nalupetao si se prilično :)

Ne pada mi na pamet da ulazim u detalje jer vidim da imaš zatupljen stav i to je to.
Sta je motiv, sta je cilj, sta mislite da konkretno postizete nakon akcije?
Po ovome sto si napisao cilj uopste nije da popravis stanje vec da naneses neki vid pakosti bahatim pojedincima?
Ako je to cilj, onda ti sredstvo nije opravdano ni najmanje, cak sta vise onda osudjujem tvoj postupak i stavljam te u isti kos sa njima.
Možeš da me stavljaš u koji god koš hoćeš, po tvom sistemu vrednosti sam i ponosam ako sam u negativnom košu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja za tebe imam zatupljen stav, ti po meni nemas prave motive i opravdanje za takve postupke (iako zamisljeni cilj koji nije ostvariv jeste plemenit) i to je to.
Ni ne moramo se sloziti i ulaziti u dublju diskusiju. ;)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

:doubleup:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ne reče koji strip ili crtani junak je bio omiljeni?

Mr. Burns? :mrgreen:

Pazi Aco da ne nagrabusiš, od kad su me jednom neke dve teleće glave iz nekog Audija ružno parkiranog pokušali da odvuku u haustor i propitaju šta ih koji moj slikam, prestao sam da se petljam u pogrešno parkirane. Pisao sam negde o tome.

Stop Ham je vrhunska priča...
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:ne reče koji strip ili crtani junak je bio omiljeni?

Mr. Burns? :mrgreen:
Koji je tvoj, zeleni teletabis? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nije ih bilo na TVu kad sam ja bio mali :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori