Dobro, vezano za auto, naravno da treba napraviti kompromis gde ta mogućnost postoji. Takođe, ne bih nikada žrtvovao sebe previše, npr. ne bih kupio srpski kečap pored heinz kečapa (ne jedem kečap takod a ni ne znam kakvi su naši, samo mi pao bzvz napamet). Ali, tamo gde mi je svejedno, odabrao bih naše.
EDIT: Pao mi bolji primer na pamet, mada isto ne jedem to. Ne bih kupio naš čips pored pringlsa, ali bih kupio naš nectar ili next sok pored bilo kog drugog.
Poslednja izmena od AcaKayak u 17 Mar 2016, 13:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljudi gledaju najbolje za svoj novac. Šta je tu čudno?
Video sam na nekim slikama da i ti distribuiraš strane proizvode, što znači imaš ekonomski interes za to.
Zašto onda osuđivati nekog ko kupuje u stranom marketu ako mu je jeftinije. Tebi razlika par hiljada u ceni potrošačke korpe ne igra neku ulogu ali mnogim ljudima i Srbiji itekako znači.
Floyd napisao:Ljudi gledaju najbolje za svoj novac. Šta je tu čudno?
Video sam na nekim slikama da i ti distribuiraš strane proizvode, što znači imaš ekonomski interes za to.
Zašto onda osuđivati nekog ko kupuje u stranom marketu ako mu je jeftinije. Tebi razlika par hiljada u ceni potrošačke korpe ne igra neku ulogu ali mnogim ljudima i Srbiji itekako znači.
Ne kažem da ne treba kupovati strane proizvode nego da treba uvek kupiti domaće ako je strani supstitut identičan ili sličan.
Kod nas je 80% u rafovima u vlasništvu stranih firmi. Ja kao distribucija moram da držim onaj asortiman koji kupci traže, ali uvek radimo na tome da krajnjeg potrošača osvestimo da kupuje što više domaće proizvode.
Ako se bira izmedju Milke koja se prodaje ovde ili Najlepsih zelja,ja cu uvek uzeti Najlepse zelje pre
Najlepše želje su 100 puta bolje od Milke ali nažalost to je sada u vlasništvu Hrvata. Dobra stvar je što se bar još uvek proizvodi kod nas.
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 17 Mar 2016, 13:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da domaći proizvodi (mada je pitanje koliko su domaći) u Srbiji nude bolji odnos cena / kvalitet nego strani. Ovde se postavlja pitanje malopordajne cene. Svako bira najmanju moguću a takvu često mogu da ponude najveći lanci super marketa...
Floyd napisao:Naravno da domaći proizvodi (mada je pitanje koliko su domaći) u Srbiji nude bolji odnos cena / kvalitet nego strani. Ovde se postavlja pitanje malopordajne cene. Svako bira najmanju moguću a takvu često mogu da ponude najveći lanci super marketa...
Ne bih se baš složio. Veliki marketi hvataju na foru kupce gde ima 100 artikala koji su na akciji i super su povoljni, ali ostatak je dosta skuplji nego u lokalnim radnjama.
Ja kao distributer 90% robe kupujem sa akcijom od proizvođača i svu tu akciju prenosim na svoje kupce tako da oni konstantno imaju akcijske cene.