Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Mobile uploads :)

Post od elMaestro »

:kezo:
Kad procitam Hokajeve postove o pandurima i neke u onoj temi o standardu, dobrano se zapitam gde zivim. :D

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider

Post od TheWickerMan »

H4wkeye napisao:Nije policajac koji vozi taj auto kriv i odgovoran sto mu ne radi far, krivi su ovi iz vrha.
Znači , da zovemo Slinu da menja sijalicu? Važi.
Druže , preteruješ sa branjenjem organa reda, razumem da ti je rodbina u policiji. I meni je takođe ali treba biti realan. Kako mi se čini, više ne mogu ti pišu kaznu za neispravno svetlo ali ovo što oni voze je bezobrazluk. Pre neki dan stojim na semaforu i pričam sa mobilnim telefonom, pored mene staje pandurski Punto i i suvozač mi maše prstom na fazon : pričaš telefonom. Samo sam mu uperio prst u vozača koji takođe priča. Samo čovek okrenu glavu i ništa ne pokaza više.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Toyota C-HR mk2

Post od dragan »

Ovaj pežo je nevezano za tu sijalicu toliko otrcano delovao, deo krila iza desnog fara fali, sav iskrzan, ma užas. Zanima me da je privatni kupljen od ličnih para da li bi došao do tog stanja.

Sent from my D5503 using Tapatalk
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:Nije policajac koji vozi taj auto kriv i odgovoran sto mu ne radi far, krivi su ovi iz vrha. Ti moras da ga vozis i da radis.
:uf:
Jesi li ti pročitao šta si napisao?

Aj da ti objasnim koliko nije tačno ovo što si napisao. ;)

Kada sedaš za volan auta, bilo da se vodi na tvog rođaka, oca, ženu, komšiju ili firmu u kojoj radiš, ti si kriv što je tehnički neispravno vozilo u saobraćaju! TI upravljaš njime, i TI nisi smeo da se uključiš sa njim u saobraćaj ako je vozilo tehnički neispravno!
Pošto toliko balaviš na plavu uniformu, nije bitno dali je zaista nosiš ili si samo zaslepljen njom, i gomilu postova i pišeš kao predstavnik uniformisanih, kako ti je onda ovo promaklo da napišeš kad bi ti to svaki policajac prvo saopštio u takvoj situaciji?
I navedi u kojoj to frimi, i policija je firma, postoji pisano pravilo da ti moraš da radiš čak i kada kršiš zakon u saobraćaju.

Ti kao vozač koji duži auto imaš pravo da odviješ da koristiš isti zbog neispravnosti i zbog ugrožavanja i svoje i bezbednosti drugih u saobraćaju TAČKA
Ovo što si ti napisao je kao da ti nastavnik srpskog jezika predaje o pravopisu, beleži i kažnjava greške na proverama znanja, a onda on napiše na tabli gramatičku grešku pa počne da ti objašnajva kako to nije do njega.

Zakoni se se moraju jednako tumačiti i za one koji su dužni da ga sprovode i kontrolišu kao i za drugi živalj.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ovaj put je Hokaj u pravu koliko god mi/vi/oni mrzeli policiju. Nabavka tih sijalica ne ide tako sto ti sef da pare ti trknes da kupis sijalicu na pumpi, vec sve ide zvanicno preko papira, servisa ili kako vec. To bi isto kao kada bi u studentskoj menzi zafalilo hleba, pa upravnik doma da kuvarici 50 din da trkne po hleb. How yes no.

Slazem se da ta sijalica moze da ubije nekoga u nekoj situaciji, ali sta ces ako je takvo pravilo u policiji. Za to je kriv neko iznad tog pandura koji zaduzuje taj auto.

Evo, primera radi uvecajmo problem na kocnice. Jel pandur treba da daje iz svog dzepa i vozi auto u servis da menja kocnice ili servis koji ima ugovor sa policijom i koji prima pare za usluge preko racuna? Tada je auto duplo vise opasniji od te sijalice, a ako tebi nadredjeni kaze sedi u auto i pravac patrola rekao bi da ti je auto neispravan i da neces da vozis? Bi, bi.

I batalite vise coveka, sta vam je on kriv sto vi ne volite policiju a on je voli. Dosadili ste.

Sad cu i ja da ispadnem da volim muriju iako nemam razloga niti da ih volim, niti da ih mrzim ali nema veze.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nevezano za to ko sta voli, da vas dvojicu pitam.sledece: Da li bi taj policajac izasao u majici po snegu na 0 stepeni, kada bi mu komandir rekao da ide da radi, a on ode da se obuce u uniformu i vidi da nema slobodnih odela i jakni?

Ovo sa svetlima je klasicna.kurcobolja, on zna da mu se nista zbog toga nece desiti, nikakva kaznena mera se nece preduzeti, pa ga i ne zanima da sebi stvara problem tako sto odbija da vozi neispravno i zahteva ispravno vozilo.
Ne on, svi.

A tako se ponasaju i u saobracaju, kad god im se cefne, voze bez trunke obzira prema saobracajnim pravilima.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Slažem se sa Kuzmanovicem. Stoji da se neispravnim vozilom ne sme učestvovati u saobraćaju, stoji da ti je kako obaveza tako i zakonsko pravo da odbiješ naredbu da sedneš za volan takvog vozila. Ali sumnjam da je iko zaista spreman da to uradi i tako gurne prst u oko nadređenom a sve u nadi da će nadređeni to shvatiti kako bi trebalo, a ako ne tu je sistem koji će te zaštititi ako bude trebalo. Pogotovo što se ovde radi o policiji, dakle nije varijanta napušio sam šefa u ovoj firmi pa ću da potražim posao u drugoj. Policajac se školovao da bude policajac, ne može da pređe u drugu policiju ili radi privatno :mrgreen: i sad će da rizikuje izdrkavanje šefova i rad u nekim debilnim smenama kako bi sve uradio kako pravila službe nalažu? Ovde to može da uradi samo budala.
Poslednja izmena od Vladapetr u 16 Dec 2015, 00:36, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

@Heroj, ala si postavio pitanje svaka ti cast. :D

Ljudi ovo je Srbija, ako ti neces da sednes u taj auto ima ko ce sesti, a ti idi kuci cuvaj unuke. Nazalost je tako.

Da se razumemo, nikako ne opravdavam takvo stanje pandurskih automobila na ulicama ali ni ne krivim te vozace. Krivim i pljujem pandure koji ne vezuju pojas, telefoniraju, bahato parkiraju, izdrkavaju se nad nama, rezbare nozem volan jer im je dosadno (pisao je neko na forumu), muce one automobile, itd. Jednostavno sjebana je stvar na nivou iznad tih vozaca i to je to.

EDIT: vidim sad i editovan post i Vladin odgovor.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I tako u krug, ovaj krivi.ovoga, ovaj krivi onoga...

Zasto nisi odgovorio na.pitanje?

Moja poenta je da on ta kola vozi jer mu je lakse, jer mu odgovara.
Tako se ovakvo sranje od sistema i odrzava, sto nikome ko je u njemu ne smeta dovoljno.

Da urade nesto sto njega licno dotice(primer majice), da vidis kako bi se bunio i pozivao na zakon, te borio za normalno funkcionisanje tog sistema.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne dobija policija ni uniforme, obuću itd... kako bi trebalo, pa se dovijaju i npr sami kupuju cipele. Pošto ne dužiš uvek isti auto, ovde bi trebalo da se svako malo bacaš u trošak i kupuješ za ceo vozni park šta kome nedostaje. Takođe, drugi radnici ne rade u majicama na 0 stepeni pa da je sad on u problemu ako se buni. Primer ti nema veze sa suštinom problema.

Apropo priče, onaj mučenik u CG što je pre neku godinu slupao voz je na kretanju i svakoj stanici upozoravao da mu kočnice nisu dobre i da voz ne bi smeo da ide dalje. Svi otpravnici su ga slali da nastavi vožnju i da situacija nije toliko kritična.
Kad su se slupali i onoliki narod izginuo, samo je on zaglavio robiju a oni koji su mu govorili "Vozi, Miško" jok. Sa trulim sistemom je borba unapred osuđena na propast.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

@Heroj, Nisam ti odgovorio jer svi znamo odgovor, go ne bi sigurno izasao.

Poenta ti vrlo lako moze biti pogresna jer ne znamo kakav je sistem rada, da li bi pandur koji odbije da vozi neispravan auto bio poslat da seta po gradu ili bio poslat na biro i kuci da cuva unuke jer ima dovoljan proj pesaka pandura.

Naravno da se slazem sa tobom da je potrebno da se svi oni pobune i da nekako dodju do toga da imaju ispravne automobile, ali pobunicemo se ja, ti, Vlada i Hokaj a ostali ce cutati i nas cetvorica cemo zbog toga u najboljem slucaju dobiti pistaljku i na Slaviju da mlatimo rukama u spicu. I to da basem dodjemo na radno mesto. Da ne spominjem otkaze, suspenzije i sl.

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ksepoj je u pravu, kurcobolja totalna, najobicnija halogena sijalica od 100din u vrh glave koja se menja za 2 minuta, da je situacija kao sto smo imali prilike videti da voze po snegu sa celavim letnjim gumama pa da kazes da ne moze nista da uradi osim da odbije da vozi auto, sto bi normalan covek i uradio, jer pre svega rizikuje sam.

Ima i policija sindikate, nisu bas nezasticeni, a tehnicka ispravnost vozila im nije ni na kraju spiska...

Na kraju krajeva, koje je opravdanja kada npr. komandir vozi takav auto, njega niko nije naterao.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Halogena sijalica košta malo više od 100 din, a zameniti je na Pug-u je malo veći posao ;)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

@Ivan Na kraju krajeva i nije problem jednom dati tih 100 din tj. 400 din za H7, pogotovo ako se uzme u obzir da im dajemo po soma da nam ne pisu prekrsaje, mimo njegove plate. Ali tom istom panduru sutra moze da zapadne neki drugi auto kome isto ne radi sijalica i kome opet treba on da menja i kupuje sijalicu.

To za komandira je za svaku osudu, to samo lud covek moze da podrzi.

EDIT: Obrisao sam deo teksta jer sam pogresno procitao.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne treba oni da menjaju, ali treba da odbiju da krse zakon, niti to iko.moze.od njih da trazi.
Ako se zbog.toga neko prema njima ponasa lose ili ih degradira, postoji pravni put kojim se ide.

Naravno, to je linija veceg otpora, linija cimanja.

Jos je dodatno tu nas zakrzljali mentalitet, pa se takvo nesto smatra losim.

Sent from my Sony
Odgovori