Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Fotografija

Post od maxer »

U prilog pomenute priče, evo moj članka sa jednog fotografskog foruma:

Vest i detaljni tekst:
http://www.dpreview.com/articles/333909 ... so-409-600

Sony has introduced the Alpha 7S II, a second iteration of its video-centric Alpha 7S. The a7S II adds a wealth of videography features, including the ability to record 4K footage internally with full pixel read-out. Its full-frame 12MP sensor features an expanded ISO range of 50 up to 409,600 (100-102,400 native). Sony's in-body 5-axis image stabilization has also been added, introduced with the Sony a7 II.

Other added features include Full HD 120 fps video recording, 4/5x slow motion recording internally, new S-Gamut3.Cine/S-Log3 and S-Gamut3/S-Log3 profiles, a new Gamma Display Assist function and improved Zebra function, all in an effort to better serve videographers. Autofocus has been upgraded to offer 164 points and improved performance of Fast Intelligent AF.

Sony Europe gives a November 2015 availability at €3,400. The a7S II will be available in the US from October for $2,999.

Primeri u 4K:
https://www.youtube.com/watch?v=CVLBHMbRMW4
https://www.youtube.com/watch?v=f0y23l252RI

Frejmovi su izvađeni iz gore datih klipova:
01.
Slika

02.
Slika

03.
Slika

04.
Slika

05.
Slika

06.
Slika

07.
Slika

iso 1600
Slika

iso 25600
Slika

iso 51200
Slika

iso 102400
Slika

iso 204800
Slika

iso 409600
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

ISO od po miliona :kezo: :kezo: Sto je najjace izgleda sasvim upotrebljivo za neke specificne uslove gde je to potrebno. :o
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Gledam, i kapiram da je svuda dodao po jednu 0 vise :losevidim:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

A još kad uzmemo u obzir da ovo nisu fotografije, već frejmovi iz video zapisa ... ludilo! :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Šta radi današnja tehnika, noć pretvara u dan. :thumbup:

No ne znam koliko je to realno potrebno i upotrebljivo, pogotovo u svrhe snimanja videa. Neki fotoreporter će se tome sigurno obradovati jer će zabeležiti ono što ranije nije mogao ni da pomisli, no ovo već počinje da totalno "iskrivljava" realno stanje.... ako me razumete... :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Neko će da snimi komšinicu koja se presvlači u mraku...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

:sreckovic:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Milos_kg napisao:Gledam, i kapiram da je svuda dodao po jednu 0 vise :losevidim:
Nije dodata 0 aparat je stvarno sa tolikim ISO.

The a7S II delivers an awe-inspiring sensitivity range of ISO 50-4096001 thanks to the unique combination of its 35mm full-frame 12.2 megapixel image sensor and BIONZ X image processing engine.
Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ma sve jasno, no prvo pogledao slike, pa tek nakon procitanog teksta shvatio da ipak nije greska :)
Uvek se prvo zalepim za slike...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Naleteh slučajno na klip

http://www.youtube.com/watch?v=lFCLNcT2CjI
Širim haos!
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@maxer, ne znam. Suvise brzo se krece preko horizonta. Da je kretanje na nize rekao bih da je "padalica". U vedroj noci prilicno se jasno vidi, s time sto nikada nije samo jedna.

Probao sam 28mm. Izuzetno je ostar objektiv i ima lep bokeh. Burasta izoblicenja su velika. Lepo je balansiran na telu, mada je malo na laksu stranu. 55mm bolje lezi.

Burasta mogu lako da se srede u post procesingu ali imam sve manje vremena za PS pa ce svaki sledeci objektiv biti opticki korigovan, pa koliko kosta - kosta.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na kojim fotografijama toliko smetaju izobličenja? Sem ako ne slikaš neku arhitekturu, vrlo retko te stvari stvarno smetaju.

LR ima profile za te objektive i može da ih ukloni jednim klikom, ako baš mnogo smetaju.

Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Saša napisao:Šta radi današnja tehnika, noć pretvara u dan. :thumbup:

No ne znam koliko je to realno potrebno i upotrebljivo, pogotovo u svrhe snimanja videa. Neki fotoreporter će se tome sigurno obradovati jer će zabeležiti ono što ranije nije mogao ni da pomisli, no ovo već počinje da totalno "iskrivljava" realno stanje.... ako me razumete... :)
Ja se ne bi slozio, ako je ISO400k toliko upotrebljiv (po meni i vise od ocekivanog) zamisli koliko ce ISO do 50k u buducnosti, pa i vec sada biti kvalitetniji u odnosu na isti neupotrebljivi od pre par godina.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

zuzazu napisao:@maxer, ne znam. Suvise brzo se krece preko horizonta. Da je kretanje na nize rekao bih da je "padalica". ...
Ovo je očito "penjalica" :)
Znači NLO ... ja sam ovo već dva puta video svojim očima ali sam baš hteo da čujem i tvoje mišljenje - kao nekog iz vazduhoplovne struke (pošto sam se naslušao komentara: ma ti si video avion).
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Evo imam jedno pitanje za vas iskusne fotografe :)
Imam vec godinu dana kameru Nikon D5200 sa kojom sam vise nego zadovoljan, za moje upotrebe i pre dobra je. Dosta sam naucio sa njom i ne planiram mjenjati jos par godina.

Od objektiva imam:

Nikon 18-55mm f3.5 VR II
Nikon 35mm f1.8 DX
Tamron AF Di 70-300 4-5,6

Htjeo bih da zamjenim 18-55 i 70-300 za neki objektiv koji moze da izmjeni ta dva a da ne izgubim puno zooma i da kvalitet ne bude los.
Tamron objektiv je inace vrlo jeftin objektiv sa ok kvalitetom, dao sam 699kr tj 70 eura Novo.

Znaci da bezveze ne vuknjarim dva objektiva volio bi da zamjenim za jedan kao "univerzalni" ali da je malo bolji od tih dva.
Znam da ima jeftini 18-+ ali dali vrijedi to uzimati?

Recimo 35mm mi se svidja bas i kvalitet slika je extra ali je ogranicen.

Kakve objektive preporucujete, ne mora biti do 300mm. Prioritirao bih kvalitet prije zooma.
Odgovori