Ne jedeš ništa što nema uši?Xepoj87 napisao:posto bilo sta iz vode ne podnosim
Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ja sam ozbiljan. Sve one male od 400g npr. su iz ribnjaka. Divlja orada ima 1.5 kg npr i košta 2x više po kg. Retko gde se može naći divlja.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Hobotnica na Xepojev načinXepoj87 napisao:Mi smo ronili u Budvi i hvatali hobotnice i jos neke ribe harpunima, sta vec, ne secam se, a onda pekli na logorskoj vatrici, a ja naravno bacio grill za cevape, posto bilo sta iz vode ne podnosim
Sent from my Sony
Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir
Priprema:
Dok se jagnje vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede.
Jagnje servirati uz hladno pivo.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- methane.master
- Postovi: 21561
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
(Nidžo ne čitaj)
I jedna žlica Vegete.
Sent using Tapatalk
I jedna žlica Vegete.
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Samo s'uši.Heinz napisao:Ne jedeš ništa što nema uši?

Poslednja izmena od aviator u 18 Avg 2015, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kuzmanovic
- Postovi: 15305
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Milos napisao:Hobotnica na Xepojev načinXepoj87 napisao:Mi smo ronili u Budvi i hvatali hobotnice i jos neke ribe harpunima, sta vec, ne secam se, a onda pekli na logorskoj vatrici, a ja naravno bacio grill za cevape, posto bilo sta iz vode ne podnosim
Sent from my Sony
Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir
Priprema:
Dok se jagnje vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede.
Jagnje servirati uz hladno pivo.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Suši ima mnogo povrća za moj ukusaviator napisao:Samo s'uši.Heinz napisao:Ne jedeš ništa što nema uši?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
I meni neki budvanin prica da je vecina ribe sto se prodaje po primorju tovljena pa cesto i zaleđena. Al jbg i dalje nisam tolki iskusnjak da bih po ukusu znao da li je tovljena ili lovljena a dosta utice i kako se spremi.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Za oradu znam 100% da se gaji. U Istri smo jeli divlju, ali to je posebna ponuda, samo kad uhvate ribari.
Jeli smo u Grčkoj tunu ulovljenu na 3 milje od Kalamicija, isto retkost.
Jeli smo u Grčkoj tunu ulovljenu na 3 milje od Kalamicija, isto retkost.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Samo ako ih ne opereš dobro.stefanan napisao:Suši ima mnogo povrća za moj ukusaviator napisao:Samo s'uši.Heinz napisao:Ne jedeš ništa što nema uši?

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Hahahaha tako mi i treba kad ne čitam lepo post 
- steva_anya
- Postovi: 5456
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Heinz: svaki iole dobar riblji restoran "rano ujutru ide u ribu".
Ili imaju ribara or koga ujutru kupiju svezu ribu koju je ulovio, ili sami idu (stap, parangal, ronjenje...)
Uglavnom oni idu posto im je ulaganje minimalno.
Iato tako i turisti+lokalci mogu ujutru vec oko 6-7 da sacekaju da dodju camcima "iz ribe" i kupe svezu i ociscenu.
Tako je kod nas tj tamo gde ja letujem 25 godina - Veliki Pijesak kod Bara, na tzv maloj plazi uvek ima izjutra ribe. Ko je cesce tu moze da vidi ko od restorana ide "u ribu".
Ljudi zive od toga,bilo da prodaju turistima ili restoranima.
Ili imaju ribara or koga ujutru kupiju svezu ribu koju je ulovio, ili sami idu (stap, parangal, ronjenje...)
Uglavnom oni idu posto im je ulaganje minimalno.
Iato tako i turisti+lokalci mogu ujutru vec oko 6-7 da sacekaju da dodju camcima "iz ribe" i kupe svezu i ociscenu.
Tako je kod nas tj tamo gde ja letujem 25 godina - Veliki Pijesak kod Bara, na tzv maloj plazi uvek ima izjutra ribe. Ko je cesce tu moze da vidi ko od restorana ide "u ribu".
Ljudi zive od toga,bilo da prodaju turistima ili restoranima.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
I da li ulove divlju oradu, to je pitanje?
- steva_anya
- Postovi: 5456
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Pa sta mogu da ulove npr u uvali Komina, izmedju dve plaze (Veliki Pijesak i Utjeha) gde se samo camcem moze doci?
Ili kad postave parangal par km od obale ...
Ne idem ovo leto u CG ali cu sledece pogledati. Ovi restorani koje sam posetio imaju odlicnu svezu ribu, razlika je samo do kuvara kako spremi.
Ili kad postave parangal par km od obale ...
Ne idem ovo leto u CG ali cu sledece pogledati. Ovi restorani koje sam posetio imaju odlicnu svezu ribu, razlika je samo do kuvara kako spremi.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Probao sam danas lignje na zaru. Jeo sam u mydanu. Šta znam, ok su. Očekivao sam da budu mnogo žilavije i mesnatije, unutra prazno 
Ukus ok, nešto morsko na roštilju.
U mydanu imaju sranje priloge, neki kao djuveč i pirinač sa spavaćem. Cenim da bi uz pomfrit bilo odlično.
Probaću sledeći put i pohovane, Uroš je o nekom lokalu Pingvin pričao, sad sam se setio, pa cu tamo otići.
Ukus ok, nešto morsko na roštilju.
U mydanu imaju sranje priloge, neki kao djuveč i pirinač sa spavaćem. Cenim da bi uz pomfrit bilo odlično.
Probaću sledeći put i pohovane, Uroš je o nekom lokalu Pingvin pričao, sad sam se setio, pa cu tamo otići.
