BMW 7 vs Audi A8 vs Mercedes S (SLIKE)
Re: BMW 7 vs Audi A8 vs Mercedes S (SLIKE)
Ok, ne razumeš se dovoljno u ekonomiju da bi raspravljali o tome, o autima možemo da nastavimo. Ništa čudno, samo treba znati šta su ti jake a šta slabe strane. Ja ako krenem o IT industriji da diskutujem mogu samo da lupetam jer ne znam tri komponente kompjutera da obrazložim šta su im prednosti a šta mane, baš sam slab na tom polju, ali zato i ne pokušavam da uđem u diskusiju i teram svoje mišljenje. Pitam šta ne znam i šta me interesuje i to je to.
Odgovor za ovo s najkom neću ni da pišem jer će da pokrene novi offtopic. Namerno sam pomenuo nike jer ih Rotor skuplja, Džordan seriju, za koju ni sam najk ne krije da nisu neke profi patike u smislu da je u njih uloženo neko istraživanje na terenu i slično, niti su od specijalnog materijala, ali su opet skuplje od ostalih. Zašto? Pa zato što su Džordan brate. I po meni je to sasvim ok.
Što se tiče auta, kao što nije ni dovođeno u pitanje, tako i ja mislim da svaki od ovih auta ima neke prednosti i mane. Lično bih odabrao verovatno A8 na prvom mestu, mada su tolike nijanse u pitanju da moguće da za 5 minuta neću imati isto mišljenje.
Odgovor za ovo s najkom neću ni da pišem jer će da pokrene novi offtopic. Namerno sam pomenuo nike jer ih Rotor skuplja, Džordan seriju, za koju ni sam najk ne krije da nisu neke profi patike u smislu da je u njih uloženo neko istraživanje na terenu i slično, niti su od specijalnog materijala, ali su opet skuplje od ostalih. Zašto? Pa zato što su Džordan brate. I po meni je to sasvim ok.
Što se tiče auta, kao što nije ni dovođeno u pitanje, tako i ja mislim da svaki od ovih auta ima neke prednosti i mane. Lično bih odabrao verovatno A8 na prvom mestu, mada su tolike nijanse u pitanju da moguće da za 5 minuta neću imati isto mišljenje.
Koga bole uvo kako neko od nas nesto dozivljava?
Koju jacinu nase misljenje ima u odredjivanju snage nekog brenda?
Nikakvu.
Opet se ovde radi kao i sa komunizmom, kapitalizmom i jos par pojmova, koji su jasno definisani.
Neinformisani se bakcu sa nekim licnim izmisljenim definicijama za te pojmove, koje veze sa tim nemaju, ali ih oni u svojoj glavi tako dozivljavaju i zamisljaju.
Ovde jos samo da pocne da se krive neki osnovni principi fizike i matematike, pa da zavrsimo pricu.
Sent from my Sony
Koju jacinu nase misljenje ima u odredjivanju snage nekog brenda?
Nikakvu.
Opet se ovde radi kao i sa komunizmom, kapitalizmom i jos par pojmova, koji su jasno definisani.
Neinformisani se bakcu sa nekim licnim izmisljenim definicijama za te pojmove, koje veze sa tim nemaju, ali ih oni u svojoj glavi tako dozivljavaju i zamisljaju.
Ovde jos samo da pocne da se krive neki osnovni principi fizike i matematike, pa da zavrsimo pricu.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Da, realno o ekonomiji nema šta da se posmatra subjektivno, bar na temu brenda. Tačno se zna koliko koji brend doprinosi svojoj firmi i ne može neko da kaže npr da mu je microsoft jači brend od applea kad imaju tačne računice zašto je apple vredniji brend.
Molio bih da se neko ne bruka pokušavanjem da demantuje ovo, ovo je činjenica, kao da kažem da je voda H2O a neko da kaže pa da ali iz mog ugla voda je O2H jer ja više cenim O nego H.
EDIT: sad gledam nešto oko vode jer me zainteresovalo, i prvi put vidim da je gustina zapravo 999.97kg po kubnom metru. Nije da je neko bitno odstupanje od opšte prihvaćenih 1000, ali ipak je pisan pogrešan podatak u knjigama. Kao da neko zaokruži pi u matematici na 3.14 i kaže to je to, iako ima još bezbroj decimala.
Molio bih da se neko ne bruka pokušavanjem da demantuje ovo, ovo je činjenica, kao da kažem da je voda H2O a neko da kaže pa da ali iz mog ugla voda je O2H jer ja više cenim O nego H.
EDIT: sad gledam nešto oko vode jer me zainteresovalo, i prvi put vidim da je gustina zapravo 999.97kg po kubnom metru. Nije da je neko bitno odstupanje od opšte prihvaćenih 1000, ali ipak je pisan pogrešan podatak u knjigama. Kao da neko zaokruži pi u matematici na 3.14 i kaže to je to, iako ima još bezbroj decimala.
To sto te interesuje se zove teorija gresaka imas i knjigu o tome pa potrazi.
Misliš na ovo što voda nije 1000kg? Ako je to potražiću, zanimljivo deluje 
Sto se tice brenda, zakljucicu diskusiju sto se mene tice. Napisao sam sta sam imao, kao i oni koji ne dele moj stav.
A zakljucak je: Audi = BMW = Mercedes
PS - Po malo se razumem i u ekonomiju, dovoljno da bi od toga mogao da zivim
A zakljucak je: Audi = BMW = Mercedes
PS - Po malo se razumem i u ekonomiju, dovoljno da bi od toga mogao da zivim
Poslednja izmena od goblin u 20 Jun 2015, 16:51, izmenjeno 1 put ukupno.
to i sve vezano za merenje i prikaz vrednosti bilo koje vrste.AcaKayak napisao:Misliš na ovo što voda nije 1000kg? Ako je to potražiću, zanimljivo deluje
E jednom i ti da napravis poredjenje koje ima smislaAcaKayak napisao:Da, realno o ekonomiji nema šta da se posmatra subjektivno, bar na temu brenda. Tačno se zna koliko koji brend doprinosi svojoj firmi i ne može neko da kaže npr da mu je microsoft jači brend od applea kad imaju tačne računice zašto je apple vredniji brend.
Nego, kad se vec edukujes na polju fizike, pri kojoj je temperaturi ta gustina i zasto? Pa cemo doci i sta je 1000 i da nije slucajno bas tacno 1000.
Jel se gustina smanjuje zagrevanjem?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
I pritisak je bitan 
Kod vode, zavisiXepoj87 napisao:Jel se gustina smanjuje zagrevanjem?
Sent from my Sony
NijeTheWickerMan napisao:I pritisak je bitan
Zar nije kod vode fazon da promenom temperature, menja agregatno stanje i usput i gustinu?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Ja sam rekao da je Porsche jači brend od velike trojke što i jeste.
Kao što je neko gore pomenuo, da se na identičan auto zalepi znak Porsche-a i npr. BMW-a od 1000 ljudi 990 bi izabralo Porsche. Jel to snaga brenda?
Kao što je neko gore pomenuo, da se na identičan auto zalepi znak Porsche-a i npr. BMW-a od 1000 ljudi 990 bi izabralo Porsche. Jel to snaga brenda?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
^^^

JesteLaki021 napisao:NijeTheWickerMan napisao:I pritisak je bitan

jeste bitan
jer ako uzmem prost primer za idealan fluid jednacina je PV=nRT, zato ako povecavas pritisak u datoj zapremini povisis i tacku kljucanja vode npr. Ovo je ako se ne uzimaju ispravke koje nastaju usled medjumolekulskih sila i da nema primesa. Npr ako imate idealno cistu vodu ona nece se zamrznuti i na -20C, a to se zove prehladjena tecnost.
jer ako uzmem prost primer za idealan fluid jednacina je PV=nRT, zato ako povecavas pritisak u datoj zapremini povisis i tacku kljucanja vode npr. Ovo je ako se ne uzimaju ispravke koje nastaju usled medjumolekulskih sila i da nema primesa. Npr ako imate idealno cistu vodu ona nece se zamrznuti i na -20C, a to se zove prehladjena tecnost.