Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Geza »

A da finansiraš studente možeš... :ccc:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sinisa92
Reactions:
Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996

Post od Sinisa92 »

Realno ko god ne plati kartu udaris mu kaznu 100e i da vidis kako ima da placa.A ako kojims slucajem nema uzmes mu tv,ili sta vec i ima da se naci pameti a ovako nema nama pomoci.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Gezo, ne mogu vise da ispratim da li me prekorevas sto ih uopste finansiram ili sto kukam zbog toga :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ako ti kažem neće biti zabavno. :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

pavle napisao:
Geza napisao:Evo vam rešenje za besplatni gradski prevoz. Budžet grada Beograda je 767 milijardi, dotacije za prevoz su 12 milijardi, i još toliko ide od naplte karata. Neka se uvede još jedan procenat na stopu PDV-a (20+1), koji će važiti samo na teritoriji Beograda. Iz te sume se može bez problema pokriti poslovanje GSP-a i privatnika.
Takvo resenje uopste nije dobro, sa vise aspekata. PDV nije lokalni porez, a ni lokalne vlasti ne mogu korigovati nacin odredjivanja osnovice i propisivati stopu. Nize teritorijalne jedinice se uglavnom bave uvodjenjem raznih taksi. Pored ovoga nize teritorijalne jedinice mogu korigovati stopu odredjenih poreza koje uvodi, odredjuje, kontrolise i propisuje centralna vlast do odredjenog zakonskog maksimuma ili smanjiti ga da odredjenog minimuma. PDV je porez na potrosnju i samim tim kada bi se razlikovala stopa u odredjenim teritorijalnim jedinicama, gradjani bi pre odlazili u mesta gde je niza stopa poreza. U drzavama koje su konfederalnog uredjenja, gde drzave u okviru njih imaju mnogo vece nadleznosti ne samo u pogledu finansija, pa imaju svuda jedinstvenu stopu PDV-a. Pored svega ovoga, zasto bi osoba koja nije korisnik takvih usluge placala to na indirektan nacin.. Sasvim je normalno da neko ko koristi takve usluge da ih i plati. Nije to javno dobro tipa drzavne bolnice, parka, puta ili neceg slicnog...
Hajde bećari priznajte, ko se to ulogovao na Pavletov nalog? :D :D

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Sad je to položio pa mu sveže, ispariće brzo ne brini. Ili mu samo sveže gde u knjizi da gleda :)
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Koliko sam ucio to Poresko prevo, po ceo dan pricam samo o njemu, hoce iz kuce da me izbace... :D Promenilo mi je zivot iz korena... :D Sve sam blizi odluci da upisem Business Law u Cirihu...
Poslednja izmena od pavle u 27 Jan 2015, 22:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sumnjiv si mi... Ili si provalio kako se koristi spell checker ili si kopirao od negde :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ili su naše kritike urodile plodom.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ma rekoh sebi da necu da me ljudi tovare da sam nepismeni degenirik :D, pa pazim malo vise na pravopis...

@Vlada

Pravilno je Pavlov, a ne Pavletov... :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pavlov, jel to onaj rus?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jok bre, onaj glumac. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

pavle napisao:Ma rekoh sebi da necu da me ljudi tovare da sam nepismeni degenirik :D, pa pazim malo vise na pravopis...
Dobro, odbaci se prvo, ali još uvek neće prestati da te tovare dok ne rešiš i drugo. :mrgreen:

P.S. Jbg, nemam ništa lično protiv tebe, jednostavno tako si se namestio. Mogao je biti bilo ko drugi. Brojao sam do 10, al opet nisam odoleo.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Bravo Stjepo, sada si mi bas zavukao. :mrgreen:

Sto se nedoumica Pavla ili Pavleta, Pavlov ili Pavletov i ostalih....

Evo sta kaze cika Klajn ----- >>>>

Pravopis Matice srpske iz 1997. u rečniku kaže pod Mile - Mileta i Mila, a pod Pavle (i Pavao) - Pavla, vok. Pavle; Pavlov.

Ivan Klajn u Rečniku jezičkih nedoumica (Čigoja, 1997.) piše:
-e (završetak imena). Za skraćene oblike kao Mile, Kole, Rade, Dane, Bole, Dule itd. gramatike priznaju samo promenu Milu, Milov itd., ali se danas mora dopustiti i promena Mileta, Miletu, Miletov. Ona važi i za slovenačka i makedonska imena (Stane, Staneta itd.). Naprotiv, imena Đorđe i Pavle u padežima glase samo Đorđa, Đorđu, Pavla, Pavlu itd.
U zapadnijim govorima, a posebno u Hrvatskoj, imena odmila kao Mate, Jure, Vice, Jože menjaju se kao imena na -a: od Mate, Mati, za Matu itd. Ista promena važi i za prezimena Hraste, Čale, Smoje itd.
Imena iz živih neslovenskih jezika zadržavaju -e u svim padežima Čile, Čilea, u Čileu (Chile, Chilea, u Chileu), Hajne, Hajnea (Heine, Heinea), Bize, Bizea (Bizet, Bizeta) itd. I muklo (neizgovoreno) e, prema Pravopisu, zadržava se ukoliko se piše izvorno: Voltaire, Voltairea, Voltaireov itd.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

starac vujadin napisao:Pera Luković je veliko razočarenje slobodnomisleće Srbije...od lucidnog rok kritičara, pa do duhovitog pisca humoreski u Vremenu i idola tzv. "druge Srbije" spao je na potrčka sadašnje vlasti. Tužno je šta nedostatak novca i poroci čine od čoveka.
http://www.ned.org/publications/annual- ... ope/serbia
E-Novine
$41,850
To promote higher professional and ethical standards of journalism in Serbia and the region. Over the course of nine months, E-Novine staff and associate journalists will produce approximately 15 analytical pieces a month for the online news daily http://www.e-novine.com to raise awareness about the role media played during the wars of the 1990s, as well as encourage public debate about the current media situation in the region.
Rakhil napisao:Kazna 50 do 250k ko ne prijavi do kraja januara. To vam je taj divlji i nesputani neoliberalizam u kom vlasnici trafika voze dzipove i piju znoj sa ledja radnicke klase, fakjea.
Iznos za placanje takse je smesan u poredjenju sa visinom kazne. Uvodjenje je proslo na bas mala vrata, mnogi ne znaju da je uvedena a rok za prijavu je do 31.01.
Odgovori