Dobro veče
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Zavisi i koliko puta bocnu i koliko ubrizgaju. Najgore mi je kada rade šestice, sedmice, osmice... pak kad roknu i u obraz. Nije toliko ni bolno koliko je odvratno.|-O
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Neki zubari, naročito stara garda, ne vole da daju anesteziju jer su navikli da rade tako šro im pacijent signalizira šta treba. Kad daju anesteziju nema te povratne informacije.Sloba napisao:Od onih sam što nisu zubari, al ponešto znam.Neki zubari ne daju anesteziju odmah, već prate reakciju pacijenta, nešto im govori. Ako procene da treba, daju je i naprave pauzu dok ne počne da deluje. A, i nekad su intervencije manje bolne i lakše je pacijentu da izdrži par minuta umesto da pola dana ima grozni osećaj utrnutosti.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Stefanke, ova daje anesteziju za anesteziju tako da se bas nista ne oseti
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Srecom, otkacio se kardan sa prednje strane...Da se otkacio sa zadnje strane, moglo je da bude MNOGO gore. Ovako je to sto je stao i ometao saobracaj najgoreNexT napisao:Sta tu ne valja?Milos napisao:Ali ljudi koji ga obilaze tako sto idu u traku za levo i nastave pravo.Priceless.
Naravno da cu to da uradim, a ne da blejim u desnoj traci i cekam tri autobusa da se provuku, a svi usporavaju i zagledaju sta se to desilo...
Pajo, kakvu ja to povratnu informaciju mogu da mu dam? Vidi gde je kvar, mora to da popravi, ne vidim kako ce mu moj bol pomoci?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kad počinje da boli, koliko boli.... Objasniće Steva to bolje.
To mi je rekao jedan stomatolog.
To mi je rekao jedan stomatolog.
Od mene ima samo reakciju "daj tu jebenu anesteziju"
- Uroš S.
To sam i ja cuo, dvoje stomatologa mi rekose da je to glupost.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ja se ponekad zeznem pa trazim da mi ne stave, svaki put zazalim
. sta ima da trpim ako ne mora 
a iskreno mislim da je i za zubara brze/lakse sa anestezijom, jer ne mora da staje na svakih 5 sekundi i da pazi koliko i kako busi.
a iskreno mislim da je i za zubara brze/lakse sa anestezijom, jer ne mora da staje na svakih 5 sekundi i da pazi koliko i kako busi.
Pa treba da busi koliko treba da busi, jbg
Lakse mu je da ne gleda moju facu u agoniji, ispunjenu besom ka njemu i celoj profesiji
Lakse mu je da ne gleda moju facu u agoniji, ispunjenu besom ka njemu i celoj profesiji
- Uroš S.
Svakako dok ne ocisti sve mora da skida, bolelo ne bolelo.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
Ima par razloga, glavni je nesto u vezi zivca jer valjda kad se jednom dodje do njega nema nazad a to je onda mrtav zub, e kad daju anesteziju ne mogu uvek lepo da procene koliko mogu da buse. Tako nesto, objasnjavala mi je zubarka. Jedna je od tih sto nece da daju anesteziju osim ako bas ne trazis
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Taj princip postoji za jos neke stvari, i ima gde itekako pije vodu. Za zube doduse nemam pojma, al sam ja pobornik anestezijePaja napisao:Neki zubari, naročito stara garda, ne vole da daju anesteziju jer su navikli da rade tako šro im pacijent signalizira šta treba. Kad daju anesteziju nema te povratne informacije.Sloba napisao:Od onih sam što nisu zubari, al ponešto znam.Neki zubari ne daju anesteziju odmah, već prate reakciju pacijenta, nešto im govori. Ako procene da treba, daju je i naprave pauzu dok ne počne da deluje. A, i nekad su intervencije manje bolne i lakše je pacijentu da izdrži par minuta umesto da pola dana ima grozni osećaj utrnutosti.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Svi polaze od toga da je baš njihov zubar najbolji i da je tako kako on kaže. Zašto bi bila glupost da se izbegava anestezija, puno im je da potroše nešto što ih košta možda jedan evro ili je možda ipak nešto drugo? Evo, sa nekog zubarska foruma... Covek je lepo objasnio.
Postoji vise razloga zasto ne volimo anesteziju, ali postoje razlozi i zasto je volimo. Volimo je zato sto nam omogucava nesmetan rad i adekvatanu saradnju pacijenta tokom intervencije jer je eliminisan bol, pa nema nevoljnih pokreta i slicno sto bi moglo dovesti do povrede. Ne volimo je jer je nekad zaista besmisleno davati anesteziju za posao koji traje minut, a mislim da se toliko moze izdrzati, umesto da budete par sati anestezirani. Pogotovo kad je u pitanju donja vilica, gde se zbog anatomije same kosti anestezija daje skroz nazad iza svih zuba i poprilicno duboko u tkivo sa rizikom od povreda krvnih sudova i nerava, za razliku od anesteziranja gornje vilice koje je lakse. Takodje bol koji osecate tokom rada daje smernicu stomatologu na blizinu zivca sto je bitno zbog mogucnosti slucajnog otvaranja pulpe koje bi moglo dovesti do devitalizacije zuba. Isto tako lokalna anestezija je stana materija u vasem organizmu i krvnim sudovima odlazi do jetre gde se metabolise, moguce su alegrije i toksicne reakcije i na lokalni anestetik i na vazokonstriktor koji se daje sa anestetikom.
Anesteziju treba izbeci kada to nije potrebno, ali isto tako je iskoristiti u cilju kvalitetnijeg rada bez prisustva bola kada je to potrebno. Licno svoj sud o anesteziji kada je rec samo o popravci zuba donosim na osnovu obima kvara, ali i na osnovu procene karaktera pacijenta. Sto se tice oralnohirurskih intervencija, u najvecem broju je neophodna lokalna anestezija.
Postoji vise razloga zasto ne volimo anesteziju, ali postoje razlozi i zasto je volimo. Volimo je zato sto nam omogucava nesmetan rad i adekvatanu saradnju pacijenta tokom intervencije jer je eliminisan bol, pa nema nevoljnih pokreta i slicno sto bi moglo dovesti do povrede. Ne volimo je jer je nekad zaista besmisleno davati anesteziju za posao koji traje minut, a mislim da se toliko moze izdrzati, umesto da budete par sati anestezirani. Pogotovo kad je u pitanju donja vilica, gde se zbog anatomije same kosti anestezija daje skroz nazad iza svih zuba i poprilicno duboko u tkivo sa rizikom od povreda krvnih sudova i nerava, za razliku od anesteziranja gornje vilice koje je lakse. Takodje bol koji osecate tokom rada daje smernicu stomatologu na blizinu zivca sto je bitno zbog mogucnosti slucajnog otvaranja pulpe koje bi moglo dovesti do devitalizacije zuba. Isto tako lokalna anestezija je stana materija u vasem organizmu i krvnim sudovima odlazi do jetre gde se metabolise, moguce su alegrije i toksicne reakcije i na lokalni anestetik i na vazokonstriktor koji se daje sa anestetikom.
Anesteziju treba izbeci kada to nije potrebno, ali isto tako je iskoristiti u cilju kvalitetnijeg rada bez prisustva bola kada je to potrebno. Licno svoj sud o anesteziji kada je rec samo o popravci zuba donosim na osnovu obima kvara, ali i na osnovu procene karaktera pacijenta. Sto se tice oralnohirurskih intervencija, u najvecem broju je neophodna lokalna anestezija.