Videh neki sistem izmenjivaca toplote, sa vazduhom koji struji po kuci. Treba promaja da me zvekne u zatvorenom objektu?

Salu na stranu, cini mi se da to i nije tako lose, ako je sve kao sto pise.

. Ja računam da smo krenuli odmah na fazu dva, bez kamena, što je sigurno mnogo lošije nego da je kuća građena od nule i da je nasuto par kamiona kamena. U suštini je i najbolje krenuti od ledine ako se želi ovaj vid grejanja jer sistem traži južnu orjentaciju prostorija u kojima se boravi, dok su kuhinja, kupatilo, spavaća soba na severu. Interesantno je da se južna fasada ne izoluje, već samo sever.
 . Ja računam da smo krenuli odmah na fazu dva, bez kamena, što je sigurno mnogo lošije nego da je kuća građena od nule i da je nasuto par kamiona kamena. U suštini je i najbolje krenuti od ledine ako se želi ovaj vid grejanja jer sistem traži južnu orjentaciju prostorija u kojima se boravi, dok su kuhinja, kupatilo, spavaća soba na severu. Interesantno je da se južna fasada ne izoluje, već samo sever.
svaka cast babi, za svaku pohvalupaja napisao:Sad imam malo više vemena pa da reknem koju.
Postoji pasivna kuća ili sistem pasivnog solarnog grejanja...

Mada iskreno, mislim da bih se osećao prilično klaustrofobično.
  Mada iskreno, mislim da bih se osećao prilično klaustrofobično.  
Iako je odavno ovaj post tema je dugorocno mnogima zanimljiva.swemir napisao: sto se postize samo tkz termo kucama.
da bi se ovakva termicka zastita postigla zidanim kucama m2 bi bio preko 4000e kod nas, i debljina zida preko 100cm