Krf - autom
Krf - autom
Nisam nikad bio na Krfu pa molim za savet u vezi puta, prenoćišta, smeštaja na Krfu, trajekta i svega ostalog. Ne bih išao bez spavanja u oba smera, mnogo mi je.
Takodje, od koristi bi bio i link za emisiju RTS patrole ako je Mirko išao do tamo.
Hvala vam unapred.

Takodje, od koristi bi bio i link za emisiju RTS patrole ako je Mirko išao do tamo.
Hvala vam unapred.
Re: Krf - autom
Idi na you tube ,ja sam tamo nalazio patrolu do Krfa.Imas oko 15 h sati voznje sa pauzama u jednom smeru.Autoput je odlican prema tom delu Grcke.

Hvala vam.
15h vožnje nije opcija, obavezno ću odsesti negde usput.

15h vožnje nije opcija, obavezno ću odsesti negde usput.
Put je odličan, imaš preko 40 km tunela koji su nestvarni - najduži je preko 4 km , Need for Speed varijanta  Odlično osvetljeni, sa ventilacijom, super za vožnju.
 Odlično osvetljeni, sa ventilacijom, super za vožnju. 
Nekoliko prijatelja je pravilo pauzu u Metsovu, može dosta povoljno da se prespava, mislim da imaš i ovde na forumu nešto o tome.
Što se tiče samog ostrva, plaže su odlične, putevi su prilično uski, sa puno krivina. Prilazi nekim plažama su dosta loši, teško ćeš moći Civic-om da priđeš.
Što se tiče smeštaja - porodična varijanta je Dasia, blizu grada Krf a ima i solidnu plažu, i ima gde da se prošeta.
Većina ostalih mesta su sela. Izbegni Ipsos, imaš plažu širine 2 metra pored magistrale, i sam jug - Kavos , gde su pijani Englezi.
Ja sam konkretno bio u mestu Moraitika. Možeš da proveriš i kompleks Mesongi http://messonghibeach.gr/, nije previše skup.
Ono što je problem u svim mestima jeste parking, nema ga, a ima puno rent a car vozila, tako da je to dosta komplikovano.
Što se tiče trajekta - nije jeftin, imaš dve varijante - jedna do Lefkimija, druga do grada Krfa - to zavisi od mesta do kog ideš. Cene možeš da nađeš na netu, mislim da je za kola bilo oko 30 eur, po putniku valjda 4 eur, u jednom smeru.
Ja sam pre 2 godine išo tim putem na lefkaud, nisu se plaćale putarine, ali mislim da su počeli da naplaćuju, tad su imali spremne kućice.
Ako si izabrao neko konkretno mesto piši , pa da komentarišemo
Možda još jedna ideja - ja sam se sa Lefkade vraćao preko Ohrida, pa sam tamo ostao par dana, to je ispalo sasvim ok

Odlično osvetljeni, sa ventilacijom, super za vožnju.
 Odlično osvetljeni, sa ventilacijom, super za vožnju. Nekoliko prijatelja je pravilo pauzu u Metsovu, može dosta povoljno da se prespava, mislim da imaš i ovde na forumu nešto o tome.
Što se tiče samog ostrva, plaže su odlične, putevi su prilično uski, sa puno krivina. Prilazi nekim plažama su dosta loši, teško ćeš moći Civic-om da priđeš.
Što se tiče smeštaja - porodična varijanta je Dasia, blizu grada Krf a ima i solidnu plažu, i ima gde da se prošeta.
Većina ostalih mesta su sela. Izbegni Ipsos, imaš plažu širine 2 metra pored magistrale, i sam jug - Kavos , gde su pijani Englezi.
Ja sam konkretno bio u mestu Moraitika. Možeš da proveriš i kompleks Mesongi http://messonghibeach.gr/, nije previše skup.
Ono što je problem u svim mestima jeste parking, nema ga, a ima puno rent a car vozila, tako da je to dosta komplikovano.
Što se tiče trajekta - nije jeftin, imaš dve varijante - jedna do Lefkimija, druga do grada Krfa - to zavisi od mesta do kog ideš. Cene možeš da nađeš na netu, mislim da je za kola bilo oko 30 eur, po putniku valjda 4 eur, u jednom smeru.
Ja sam pre 2 godine išo tim putem na lefkaud, nisu se plaćale putarine, ali mislim da su počeli da naplaćuju, tad su imali spremne kućice.
Ako si izabrao neko konkretno mesto piši , pa da komentarišemo
Možda još jedna ideja - ja sam se sa Lefkade vraćao preko Ohrida, pa sam tamo ostao par dana, to je ispalo sasvim ok
Nisam još ništa smislio, danas se je rodila varijanta sa Krfom. Inače ideja je bila neki bolji hotel u TR/GR  na 14 dana ali to nas izlazi solidno preko 3k evra (rastu deca) a to nit mogu nit hoću da dam. Te pare mogu da uložim npr u upgrade civica sa gen 8 na gen 9  i još da mi doplate
 i još da mi doplate   

Pošto bukvalno ništa ne znam, a u GR sam bio više puta ali samo od Olimijske regije do Tasosa (inače, Makrijamos traži 3700e za nas za 14 dana )
  )
svaki savet u vezi Krfa je više nego dobrodošao.

i još da mi doplate
 i još da mi doplate   
 Pošto bukvalno ništa ne znam, a u GR sam bio više puta ali samo od Olimijske regije do Tasosa (inače, Makrijamos traži 3700e za nas za 14 dana
 )
  )svaki savet u vezi Krfa je više nego dobrodošao.
Imaš razne varijante smeštaja. 
Ja sam bio u nekom malom hotelu u Moraitici, nisam oduševljen, mesto je jako malo, nemaš gde da prošetaš.
Prijatelj je bio u http://www.letougrckoj.rs/grcka-ostrva/ ... ostrvo-krf , nije bilo nešto skupo, a on zadovoljan. Kolega je bio na severu, pored kanala ljubavi, tamo je voda užasno plitka - do kolena.
Ja sam obišao celo ostrvo, stvarno ima šta da se vidi, izaberi neko mesto blizu grada Krfa (koji je fenomenalan), a da ti bude zgodno i za plaže, ako ne želiš svakog dana da voziš po 30-40 km. Mislim da je za porodičnu priču Dasia pravi izbor.
Možda ovako nešto http://www.booking.com/hotel/gr/dassia- ... e902a289X4
Čekaj, ako ideš sa 8. na 9. generaciju tebi plaćaju

Ja sam bio u nekom malom hotelu u Moraitici, nisam oduševljen, mesto je jako malo, nemaš gde da prošetaš.
Prijatelj je bio u http://www.letougrckoj.rs/grcka-ostrva/ ... ostrvo-krf , nije bilo nešto skupo, a on zadovoljan. Kolega je bio na severu, pored kanala ljubavi, tamo je voda užasno plitka - do kolena.
Ja sam obišao celo ostrvo, stvarno ima šta da se vidi, izaberi neko mesto blizu grada Krfa (koji je fenomenalan), a da ti bude zgodno i za plaže, ako ne želiš svakog dana da voziš po 30-40 km. Mislim da je za porodičnu priču Dasia pravi izbor.
Možda ovako nešto http://www.booking.com/hotel/gr/dassia- ... e902a289X4
Čekaj, ako ideš sa 8. na 9. generaciju tebi plaćaju

Pa od tih para i letujem 
Nego, Sidari?

Nego, Sidari?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Mi smo bili pre 7 godina, u Benitsesu. Malo, mirno mesto, ništa specijalno. Mene grad Krf nije nešto preterano oduševio, možda su ga za ovo vreme malo sredili, ali generalno ništa posebno sem što svakako vredi obići muzeje.
http://www.mojkrf.info/informacije-o-krfu/muzeji
Moja preporuka je da tražiš mesto za odmor severno od grada Krfa iako su tamo veće gužve, ali i bolje plaže i generalno bolja ponuda svega. Samo dobro proveri da li su plaže očišćene od morskih trava jer cela istočna obala (do kopnenog dela) bogata vegetacijom pa je ima i u vodi, što mnogima smeta. Boja je situacija na severu i na zapadnoj strani (otvoreno more) gde toga nema, ali je i hladnija voda.
Aquapark nikako ne propustiti, najbolja zabava, pogotovo za decu. Samo se dobro pripremite sa sredstvima za sunčanje.
Mi smo išli busom i nigde nisam sreo tako loše organizovan saobraćaj. U tom severnom delu ima i malo sređenijih puteva, ali južnije je sve gore čini mi se i treba baš biti strpljiv i pažljiv, a gužve u glavnom gradu će te podsetiti na gužve u BG. Prednost ima ko se prvi snađe.

http://www.mojkrf.info/informacije-o-krfu/muzeji
Moja preporuka je da tražiš mesto za odmor severno od grada Krfa iako su tamo veće gužve, ali i bolje plaže i generalno bolja ponuda svega. Samo dobro proveri da li su plaže očišćene od morskih trava jer cela istočna obala (do kopnenog dela) bogata vegetacijom pa je ima i u vodi, što mnogima smeta. Boja je situacija na severu i na zapadnoj strani (otvoreno more) gde toga nema, ali je i hladnija voda.
Aquapark nikako ne propustiti, najbolja zabava, pogotovo za decu. Samo se dobro pripremite sa sredstvima za sunčanje.
Mi smo išli busom i nigde nisam sreo tako loše organizovan saobraćaj. U tom severnom delu ima i malo sređenijih puteva, ali južnije je sve gore čini mi se i treba baš biti strpljiv i pažljiv, a gužve u glavnom gradu će te podsetiti na gužve u BG. Prednost ima ko se prvi snađe.
Posetite www.garaza.rs !

Već napisah - Kolega je bio na severu, pored kanala ljubavi, tamo je voda užasno plitka - do kolena. To se odnosilo na Sidari  Imali su super smeštaj, preko medhotels-a uplatili, ali je plaža prilično loša, osim za sitnu decu. Ovo je slika sa samog prilaza kanalu ljubavi na Sidari
 Imali su super smeštaj, preko medhotels-a uplatili, ali je plaža prilično loša, osim za sitnu decu. Ovo je slika sa samog prilaza kanalu ljubavi na Sidari 
Ja sam bio u prolazu na sat vremena, kanal ljubavi ništa poseban.

Evo par panorama sa Krfa

Imali su super smeštaj, preko medhotels-a uplatili, ali je plaža prilično loša, osim za sitnu decu. Ovo je slika sa samog prilaza kanalu ljubavi na Sidari
Ja sam bio u prolazu na sat vremena, kanal ljubavi ništa poseban.

Evo par panorama sa Krfa

Ili o:
http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Revi ... lands.html
da li ići na Bitolj i tamo prenoćiti ili na Djevdjeliju?

Djevdjelija! Zaobidji.... znaš već koga...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jakša, obzirom da sam bio u Benitsesu, ja bih sada odabrao ovu drugu opciju. Verujem da su plaže lepše, da nema trave u moru, ali je i more nešto hladnije. Mene bi jedino malo brinulo to što na jug uglavnom idu englezi, Kavos im je glavno odredište, ali ih sigurno ima puno i u obližnjim mestima, a znaš kako je kad pijani englezi negde dođu i opuste se. Isto tako, mislim da su glavne atrakcije i najlepše plaže severnije, kao i aqua park, pa su malo udaljenije te destinacije.

Posetite www.garaza.rs !

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Prošle godine sam za promenu išao preko Bitolja. Pošto nisam žurio a i inače sam hteo da prespavam u Prevezi, računao sam da malo vidim i drugi put a i Bitolj gde sam davno služio vojsku.jaksa napisao:Ili o:
Zajebao sam se.
Sa sve navigacijom do granice sam se izgubio 3 puta.
Putevi nisu uopšte dobri.
Na granici nikog nije bilo pa carinicima dosadno pa me smaraju pričom (nisu me davili pregledom)
Posle ulaska u GR, sam imao dve totalno različite informacije na oba GPS. Koristim audi navigaciju i Garmina jer ima i merenje brzine. Oba GPS su se žestoko posvađala, pa sam morao da odem na kafu dok se smire i dogovore.
Izgubio se narednih 2 puta
Posle se sručila epska kišurina i umesto oko 18 časova, u Prevezu sam stigao oko 21:30
Nikad više tuda
Što kažu klinci Gevgelija rules!
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )

( Crtice iz života jednog srpskog programera )