Odmah i jedno pitanje za biker-a :
Evo ovako, trenutno se ne bavim nikakavim sportom, ali ranije sam bio prilicno aktivan, skoro kao profesionalac
 , znaci nisam neki totalni duduk sa dve leve noge po tom pitanju. Zadnjih 10g sam prilicno neaktivan. Koliko bi vremena proteklo pre nego sto bih mogao dnevno da predjem ~60-80km biciklom (asfalt, utabana zemlja i ravnica), bez da mi posle toga treba hitna pomoc? Onako neki otprilike odgovor. I sa kakvim rutama da pocnem? 10-15km dnevno je ok?
, znaci nisam neki totalni duduk sa dve leve noge po tom pitanju. Zadnjih 10g sam prilicno neaktivan. Koliko bi vremena proteklo pre nego sto bih mogao dnevno da predjem ~60-80km biciklom (asfalt, utabana zemlja i ravnica), bez da mi posle toga treba hitna pomoc? Onako neki otprilike odgovor. I sa kakvim rutama da pocnem? 10-15km dnevno je ok?Edit: i da imam 120-125kg, moja "idealna" tezina bi bila 90-95kg, ali "realno" ~100kg.

Gospodin Buljson
 Gospodin Buljson  : podni trbusnjaci su truba jer je opseg rada izuzetno skracen + ako se pritom poviju legja sve to onda izgleda vise na neko trzanje nego na trbusnjake, pa je i efekat takav = nikakav.
  : podni trbusnjaci su truba jer je opseg rada izuzetno skracen + ako se pritom poviju legja sve to onda izgleda vise na neko trzanje nego na trbusnjake, pa je i efekat takav = nikakav.

Kada krene lepse vreme onda bajk i to prvo ravnicarkse ture od 15 -30 km. a zatim ukljucis i neku brdsku voznju npr. Fruska Gora. I najbitnije da ne gubis volju i nadu u sebe da neces moci da uradis sto si naumio. Gde god krenes idi peske ili biciklom i za 3 meseca videces efekat.
 Kada krene lepse vreme onda bajk i to prvo ravnicarkse ture od 15 -30 km. a zatim ukljucis i neku brdsku voznju npr. Fruska Gora. I najbitnije da ne gubis volju i nadu u sebe da neces moci da uradis sto si naumio. Gde god krenes idi peske ili biciklom i za 3 meseca videces efekat.