Mobilne telekomunikacije
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Re: Mobilne telekomunikacije
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- bane valjevo
EDIT Izvinjavam se zbog duplog posta!!!methane.master napisao:Nedavno sam izgubio telefon i vratio se na stari koje je malo traumatičan. Hardver star, a aplikacije drastično zahtevnije. U prevodu, moraću da uzimam nešto drugo. Zato sam malopre malo zagledao nove telefone postoje dve stvari koje me užasno iritiraju.![]()
Prvo pitanje je, zbog čega moraju da budu toliko veliki? Više mogu lepo da stavim telefon u džep, ili ako uspem, ne daj bože sednem sa njim u džepu. Takođe zbog te veličine telefon nema čvrstoću kao ranije i futrola ili navlaka postaju maltene obavezni, samim tim gorepomenuti problem se uvećava. Sad će neko da kaže zbog fullHD ekrana, što je verovatno tačno, ali tu se postavlja se pitanje takvog ekrana na tolikim diagonalama, njegovog smisla, bolje reći besmisla.
Iz prvog proizilazi drugo. Većina proizvođača nudi i neki tzv. "mini" model koji bi mi dimenzijama odgovarao. OK manji, slabiji ekran, ali je problem što je svaki od njih toliko osakaćen i u svemu ostalom, a cena ni blizu toliko niža.
Na kraju će da mi pukne film i ima da kupim gayPhone.
Methane, do koliko para???
Poslednja izmena od bane valjevo u 25 Feb 2014, 14:16, izmenjeno 1 put ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
S4 Mini jeste oslabljen u odnosu na veliki S4, ali je i dalje više nego upotrebljiv. Ja sam prilično zadovoljan.
Ne, nikakvi FC i slicno za ovih ~nedelju dana. Pusti malo da se "slegne" rom i iskesira sve, tako ces imati pravi uvid u trajanje.Milos_kg napisao:@podvarak
Na poslu sam sad, pa nemam vremena toliko da cackam... veceras cu da setujem ART, pa probati da uocim razliku. Ono sto sam citao na netu, jeste da se mnogi zale na ART, cesti FC aplikacija... poznato?
Na sta konkretno mislis kad kazes osakaceni?
- bane valjevo
Slabiji procesor, i manje Ram memorije???
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I lošiji ekrani, sa manje dpi, često zaostaju i sa verzijom Androida, fale neki senzori (npr. S3 mini nema za mabijentalno svetlo, S4 mini nema one fore sa S4 sa držanjem prsta iznad ekrana), itd.
Milos_kg napisao:Dijagonala je povecana za celih 0.1inch, a telefon poprilicno veci:
@podvarak
Na poslu sam sad, pa nemam vremena toliko da cackam... veceras cu da setujem ART, pa probati da uocim razliku. Ono sto sam citao na netu, jeste da se mnogi zale na ART, cesti FC aplikacija... poznato?
Pa kad su mu nabudzili okvir ko na prvoj generaciji... Apsolutno mi nije jasno o cemu su razmisljali.
Kao prosecan korisnik nemam pojma o cemu zborisgrujicd napisao:I lošiji ekrani, sa manje dpi, često zaostaju i sa verzijom Androida, fale neki senzori (npr. S3 mini nema za mabijentalno svetlo, S4 mini nema one fore sa S4 sa držanjem prsta iznad ekrana), itd.
IP ima premali ekran ako brstiš forume i druge stvarčice online. Imam ga u kući godinama i naporan je za rad. Sa druge strane ovi novi telefoni jesu (pre)veliki. Ja se sada tešim da mi je i S2 bio prevelik kada su mi ga udelili, dok trenutno izgleda stvarno kao pravi patuljak u aktuelnom društvu.
I dalje mi je favorit Idol X, jeste veliki ali je veoma tanak. Generalno sam odavno prestao da držim telefone u džepu jer im to skraćuje život i neću da mi zrači jajca. Još i u ona vremena kada su telefoni imali tastature i obične malecke ekrane, pucali su ljudima displeji i razlivao se tečni kristal od natezanja u džepu, ili cu telefoni riknjavali od natapanja znojem.
Ako su ti aktuelni telefoni preveliki, idi na neki 4,3" model. Ima OK telefona koji nisu mnogo skupi, S4 mini, S2+. Ostatak ponude slabo poznajem, ovo znam jer sam gledao za moje inžinjere, pa smo uzeli ipak Idol X.
I dalje mi je favorit Idol X, jeste veliki ali je veoma tanak. Generalno sam odavno prestao da držim telefone u džepu jer im to skraćuje život i neću da mi zrači jajca. Još i u ona vremena kada su telefoni imali tastature i obične malecke ekrane, pucali su ljudima displeji i razlivao se tečni kristal od natezanja u džepu, ili cu telefoni riknjavali od natapanja znojem.
Ako su ti aktuelni telefoni preveliki, idi na neki 4,3" model. Ima OK telefona koji nisu mnogo skupi, S4 mini, S2+. Ostatak ponude slabo poznajem, ovo znam jer sam gledao za moje inžinjere, pa smo uzeli ipak Idol X.
Kakva je prodavnica Hram, zasto su toliko jeftiniji?
Hoce zena da uzme Lumiu 920, mozda 925.
TT
Hoce zena da uzme Lumiu 920, mozda 925.
TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima jedan izuzetak - Sony Z1 Compact nije oslabljen u odnosu na Z1.methane.master napisao:Nedavno sam izgubio telefon i vratio se na stari koje je malo traumatičan. Hardver star, a aplikacije drastično zahtevnije. U prevodu, moraću da uzimam nešto drugo. Zato sam malopre malo zagledao nove telefone postoje dve stvari koje me užasno iritiraju.![]()
Prvo pitanje je, zbog čega moraju da budu toliko veliki? Više mogu lepo da stavim telefon u džep, ili ako uspem, ne daj bože sednem sa njim u džepu. Takođe zbog te veličine telefon nema čvrstoću kao ranije i futrola ili navlaka postaju maltene obavezni, samim tim gorepomenuti problem se uvećava. Sad će neko da kaže zbog fullHD ekrana, što je verovatno tačno, ali tu se postavlja se pitanje takvog ekrana na tolikim diagonalama, njegovog smisla, bolje reći besmisla.
Iz prvog proizilazi drugo. Većina proizvođača nudi i neki tzv. "mini" model koji bi mi dimenzijama odgovarao. OK manji, slabiji ekran, ali je problem što je svaki od njih toliko osakaćen i u svemu ostalom, a cena ni blizu toliko niža.
Na kraju će da mi pukne film i ima da kupim gayPhone.
Verovatno ima veze sa IP67 standardom... nije ni S4 Active mnogo manji.Laki021 napisao:Pa kad su mu nabudzili okvir ko na prvoj generaciji... Apsolutno mi nije jasno o cemu su razmisljali.
@mm
Z1 Compact je telefon za tebe
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
IP standard za zaštitu od vode i spoljašnjih uticaja?Floyd napisao: Verovatno ima veze sa IP67 standardom... nije ni S4 Active mnogo manji.
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Taj... International Protection Rating.