p.s. Sutra ću pogledati koji su tačno filteri pa ću napisati (valjda nešto piše na njima)...
Cena servisa
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Cena servisa
Samo što se bojim (baš na osnovu tih cena) da to nisu originalni/preporučeni delovi - kao što nije ni preporučeno ulje - verovatno biraju delove tako da budu što konkurentniji i niži sa cenom servisa. Iz računa se ne može ama baš ništa zaključiti šta su tačno stavili, a i za ulje sam pitao pa su mi potvrdili da je Shell. Nadam se samo da ipak stavljaju koliko-toliko kvalitetne aftermarket delove a ne neko smeće...
p.s. Sutra ću pogledati koji su tačno filteri pa ću napisati (valjda nešto piše na njima)...
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Cena servisa
Evo i koje su filtere stavili u Stojanovu:
- filtet gasa: S.M.F
- filter ulja: Meat Doria
- filter vazduha: Pionir filters
- filter klime - nažalost nisam imao ključić 5 (valjda je taj, 6 je velik) da odvrnem 2 šrafa dole i vidim.
Filter ulja prošli put je imao onaj Fiat- Lancia znak, toga se dobro sećam, znači bio originalni a sada nije (pogledam uvek posle servisa da mi slučajno ne ostave isti, takođe i nivo i boju ulja). Filter gasa je takođe bio druge marke. Za filter vazduha ne znam - nisam prošli put detaljno zagledao koje je marke bio. Dakle, šaraju i oni sa ovim delovima za servis, valjda kako šta nabave. Nadam se da nabrojano nije baš neki teški shit?
Dalje, vidim na papiru o urađenom servisu koji su okačili u motornom prostoru da su verovatno proverili i antifriz jer u toj rubrici sada piše (ranije nije pisalo): -35 C, a štriklirane su i ostale stavke (ulje, svi filteri, svećice i pločice). Obzirom da su videli da su pločice došle do kraja i zvali da pitaju da li da menjaju - izgleda da ipak pogledaju malo šire auto osim proste zamene ulja i filtera, što je za pohvalu (znam, prave sebi tako posao i zaradu, ali i treba tako).
- filter klime - nažalost nisam imao ključić 5 (valjda je taj, 6 je velik) da odvrnem 2 šrafa dole i vidim.
Filter ulja prošli put je imao onaj Fiat- Lancia znak, toga se dobro sećam, znači bio originalni a sada nije (pogledam uvek posle servisa da mi slučajno ne ostave isti, takođe i nivo i boju ulja). Filter gasa je takođe bio druge marke. Za filter vazduha ne znam - nisam prošli put detaljno zagledao koje je marke bio. Dakle, šaraju i oni sa ovim delovima za servis, valjda kako šta nabave. Nadam se da nabrojano nije baš neki teški shit?
Dalje, vidim na papiru o urađenom servisu koji su okačili u motornom prostoru da su verovatno proverili i antifriz jer u toj rubrici sada piše (ranije nije pisalo): -35 C, a štriklirane su i ostale stavke (ulje, svi filteri, svećice i pločice). Obzirom da su videli da su pločice došle do kraja i zvali da pitaju da li da menjaju - izgleda da ipak pogledaju malo šire auto osim proste zamene ulja i filtera, što je za pohvalu (znam, prave sebi tako posao i zaradu, ali i treba tako).
Pa svaki majstor ce pogledati auto pri zameni ulja. Barem je takvo moje iskustvo.
-
Cherokee
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Cuo sam za pojedine Meat&Doria delove da su se pokazali kao tesko djubre...
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk 2
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk 2
Pa s obzirom na naziv marke, sta ocekivati???

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Naziv je totalno obeshrabrujuc I za Kineze je mnogo 
Ovo je jos grdje nego auto servis "deki I maki" Ili "gita I kum"
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Ovo je jos grdje nego auto servis "deki I maki" Ili "gita I kum"
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
- Saša
Preživeće mi autić već nekako i sa tim. Ovo je verovatno i poslednji servis napravljen u ovlašćenom. No, videću još... 
Tapatalk
Tapatalk
Tipicni mali servis sadrzi oko 40tak kontrola, provera, podesavanja koje treba pogledati a omogucavaju da se utvrdi da li je vozilo u odgovarajucem ispravnom stanju kao kada je napustilo fabriku.Saša napisao:izgleda da ipak pogledaju malo šire auto osim proste zamene ulja i filtera, što je za pohvalu (znam, prave sebi tako posao i zaradu, ali i treba tako).
Nisam primetio da je pomenuta zamena kocione tecnosti ?
- Saša
Nisu je menjali. Mislim da to nikad i ne menjaju, sem ako baš ne tražiš.
Stojanov se ponaša (ili mi se bar tako čini) kao bilo koji drugi Fiat servis - gleda da bude što konkurentniji odnosno da ponudi što nižu cenu usluge (a što opet neminovno povlači upotrebu jeftinijih/neoriginalnih delova), iako su zvanično ovlašćeni servis. Ovlašćeni servis sa cenama neovlašćenih... Idealno za džep, ali koliko je to dobro - to je već za diskusiju. Ja bih ipak više voleo originalne/preporučene delove iako je to skuplje.
Stojanov se ponaša (ili mi se bar tako čini) kao bilo koji drugi Fiat servis - gleda da bude što konkurentniji odnosno da ponudi što nižu cenu usluge (a što opet neminovno povlači upotrebu jeftinijih/neoriginalnih delova), iako su zvanično ovlašćeni servis. Ovlašćeni servis sa cenama neovlašćenih... Idealno za džep, ali koliko je to dobro - to je već za diskusiju. Ja bih ipak više voleo originalne/preporučene delove iako je to skuplje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da ti ponude obe opcije, mada pitanje je da li smeju tako da rade.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
Ništa mi nisu ponudili - došao, predao auto, kasnije ga pokupio i platio. Potom sam kući video šta je ugrađeno od delova...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ceo veliki servis (bez svecica) sa sve filterima, 5l antifriza, naravno kaisevima i spanerima i rolerima i vodenom pumpom je izasao 30273 dinara. Renault Clio II 1.4 16V. Koga interesuje nasiroko ima na viewtopic.php?f=10&t=1271#p198253

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ovde u SLO ponekad ti jasno kažu, sa ovim delovima je cena xxx evra, a sa ovima yyy. Pa možeš da biraš.trojanac napisao:Najbolje bi bilo da ti ponude obe opcije, mada pitanje je da li smeju tako da rade.
Inače u četvrtak vozim od devojke peugeota na 2 redovni servis pa ima da vidimo koliko košta ( oko 110 evra mislim da če izači, naravno na original servisu )
Evo, 2 servis na peugeotu 207 1.4 vti, 170 i kusur evra sa nekim popustom
, ako se mene pita baš skupo ali tako je ako hočeš da imaš garanciju.
To je onako kako sam i mislio. U servisu ce ti uvek staviti ono sto je njima najjeftinije, uglavnom. I to je to. Kod 95% ljudi se racuna samo cena servisa u razgovoru, kada neko kaze platio sam zamenu ulja 10,000, a ovaj drugi kaze, u jbt, ja platio 6000. I onda ovaj prvi ide tamo i menja i on za 6000Saša napisao:Evo i koje su filtere stavili u Stojanovu:
Taj kljucic za filter klime je 5.5