Sent from my BlackBerry using Tapatalk
O kamerama za snimanje saobraćaja
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: O kamerama za snimanje saobraćaja
To uvek mozes da testiras ako si bas toliko zaintrigiran 
Re: AW: O kamerama za snimanje saobraćaja
Au brate al su tamo jeftine kazne. Ja sam juce dobio jednu od 33e za prekoracenje 1 km/h i to je najmanja.
Za +50 km/h u gradu se ide na robiju..
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
Za +50 km/h u gradu se ide na robiju..
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Aj' ne kaki, jeftine su I plate :@
Re: AW: O kamerama za snimanje saobraćaja
Ma vazi...tamo prekoracis 50km/h i dobijes 200e kaznu (manje od jedne prosecne plate) a ovde godinu dana corke a od 40-49 dajes tri plate, kolika god da je.
Poslednja izmena od Floyd u 04 Jun 2013, 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
To 2% lufta se ne racuna. Sud radar gleda kao "svetinju". Znaci koliko je radar izmerio prekoracenje, toliko oni racunaju. Nema +/- 2%. Inace, sad mi kaze cale ovde je prosle godine radar uhvatio policijsku maricu u prekoracenju. Zvali su sefa da pitaju da li su isli na neku intervenciju ili ne, i posto nisu, dobili su kaznu 
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Floyd, ajde napisi kazne za prekoracenja u CH, ako te ne mrzi. 
Ja bih otisao na sud sa dokumentom iz Sluzbenog glasnika. To su njihovi tehnicki zahtevi.H4wkeye napisao:To 2% lufta se ne racuna. Sud radar gleda kao "svetinju". Znaci koliko je radar izmerio prekoracenje, toliko oni racunaju. Nema +/- 2%. Inace, sad mi kaze cale ovde je prosle godine radar uhvatio policijsku maricu u prekoracenju. Zvali su sefa da pitaju da li su isli na neku intervenciju ili ne, i posto nisu, dobili su kaznu
Znaci nije prica iz novina, postoji dokument do 5-6 strana sa detaljnim tehnickim uslovima za sve vrste mernih uredjaja.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Da znam i ja to. 2.5% lufta bi trebalo. Nego sam bas danas procitao, kaze pise i na sajtu viseg prekrsajnog suda. Sad cu da probam da nadjem u novinama nekim pise, pa cu da okacim.
Edit: Evo ga. U Kuriru je pisalo.
Edit: Evo ga. U Kuriru je pisalo.
Sad cu da pogledam na sajtu suda da li mogu da nadjem to bas.Izmerena vrednost je tačna
Na sajtu Višeg prekršajnog suda piše da ne treba primenjivati toleranciju radara.
- Viši prekršajni sud misli da vrednost dobijena merilom koje je korišćeno u skladu s propisanim metrološkim uslovima i koje je na propisan način overeno predstavlja konačnu vrednost, a da je propisana granica dozvoljene greške samo podatak - piše na njihovom sajtu.
Ne mrzi me...Kuzmanovic napisao:Floyd, ajde napisi kazne za prekoracenja u CH, ako te ne mrzi.
Ovo ti je prva grupa za blaze prekrsaje i te nisu mnogo skupe...

Ovo je za vece prekrsaje, koji se opet dele na lakse (Einfache) i teze (Grobe)...za teze se gleda donja tabela jer su to skoro promenili.

Tempo 30 je zona gde je ogranicenje 30 (ima ih puno po gradu), Innerorts - naseljena mesta, Ausserorts - van naselja, regonalni i magistralni putevi i Autbahn - to svi znate
Tagessätze je "dnevna tarifa" tj. cifra koja zavisi od tvoje neto plate manje porez. Gruba racunica je da je 40 TS = mesecna plata.
I ovo je tolerancija...

Kretenče da li si dobio uz slike i Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka? U njemu mora da piše po kom članu i stavu te terete.
Inače sve ispod 101 je niža kategorija. Zakon je tu jasan.
Inače sve ispod 101 je niža kategorija. Zakon je tu jasan.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Hvala Floyd.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
E jbg Heroj. Čini mi se da su na istom mestu su i DuleXa uslikali. Valjda neće da te rebnu po višoj tarifi.
Ako rade i neke od kamera na NBG koje nisu na onom spisku od ranije, odo' ja na BusPlus.
Ako rade i neke od kamera na NBG koje nisu na onom spisku od ranije, odo' ja na BusPlus.
Širim haos!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kamere na Gazeli jesu za brzinu...
A Heroj to i ja htedoh da kažem, pročitaj za šta te terete
A ovo iz zakona o metrološkim uređajima mi ne zvuči kao da bi trebalo da odbiju tih 2%...
Floyd, nemoj ovde o kaznama u CH
Ove za naše uslove uopšte nisu naivne, vi u CH nemate bodove, a i ovde lete dozvole dosta lako..
A Heroj to i ja htedoh da kažem, pročitaj za šta te terete
A ovo iz zakona o metrološkim uređajima mi ne zvuči kao da bi trebalo da odbiju tih 2%...
Floyd, nemoj ovde o kaznama u CH
Ove za naše uslove uopšte nisu naivne, vi u CH nemate bodove, a i ovde lete dozvole dosta lako..
Nije valjda da ima kamera na Zrenjaninskom putu ?!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Za sada nema, ima ih par, tj piše se da njih 5 mere brzinu, mada se meni čini da ih je ipak više..