Mada mi smo licno videli i probali na nekoliko razlicitih primera da je i kod medjuubrzanja snaga bila bitna, a da preko 100NM nije pravilo nikakvu razliku, te oni mogu da pricaju sta hoce
Šta je snaga, a šta obrtni moment?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Odlično objašnjenje šta je snaga, a šta obrtni moment :)
Moja turbina je glasnija
Mada mi smo licno videli i probali na nekoliko razlicitih primera da je i kod medjuubrzanja snaga bila bitna, a da preko 100NM nije pravilo nikakvu razliku, te oni mogu da pricaju sta hoce
Ova tema polako ali sigurno prerasta u sprdacinu 
Ja nisam u Zrenjaninu, zivim u Novom Sadu koji je isto bogu hvala ravan. I ne trkam se ja u konkretnom smislu o kojem ti pricam, govorim ti da svaki auto treba voziti onako kako je fabrika zamislila da se vozi i ne treba izmisljati toplu vodu. Ok i auto koji ima gomilu nm mora stati na pesacki i moze krenuti drugom, ali je to drndanje kvacila. Provlacile su se price da auto sa puno obrtnog moze krenuti bez gasa, sto i jeste tacno ali onda sam seo u Yuga i krenuo bez gasa?mr.Big napisao:@ 16 v
Dobro, ti se trkaj po ravnom Zrenjaninu. Ja govorim o svakodnevnoj vožnji po strmim ulicama uz relativno poštovanje propisa, gde na svakih 50m imaš semafor ili ležećeg policajca.
Takođe, uopšte nije nebitno koliko si energije utrošio vozeći se - što u litrama goriva, što menjajući brzine.
@Ivan, prosto neverovatno da sam ja pored mog "otvorenog" auspuha cuo tvoju turbinu iza
Poslednja izmena od 16_Valve_ u 12 Maj 2013, 12:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Naravno da je bitnija. Dokazano vise puta u ovom topicu da sve to definise snaga. Obrtni krajnjem korisniku samo moze da nagovesti u odredjenim slucajevima elasticnost ako se porede slicni motori, nekada ne moze ni to. Snaga govori 100x vise o motoru i performansama.
Naravno Laki 
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije ni moglo drugačije - zove se "odlično objašnjenje" a onda imamo 40 strana tumačenja tog objašnjenja.Floyd napisao:Ova tema polako ali sigurno prerasta u sprdačinu
Jel ti citas moje postove? Dokaz da je snaga vaznija je taj da GTD ima vise obrtnog momenta, manje snage. Brzi je auto koji ima vise snage. Sto si i sam rekao u ovoj recenici.mr.Big napisao: Dušane, upoređuješ jači auto sa slabijim - 210 vs. 170 ks.
Ovde se kaze da je brzi auto od 150ks i 350Nm, nego auto od 250ks i 250Nm, to je suludo i stvarno vise svako ko pise u ovoj temi pokusavajuci da razjasni nesto gubi vreme.
Zakljucak: I snaga i moment su vazni i nerazdvojivi, ali za brzunu je snaga vaznija. (tacka) Cao, zdravo!
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Pa ko kaže da max snaga nije presudna za max brzinu ?
Ja samo pokušavam da osporim tvrdnju da je obrtni momenat nebitan za performanse i u prilog tome sam postavio savršen primer
http://www.zeperfs.com/en/duel387-385.htm
Dakle, isti auto, ista snaga, menjači fabrički prilagođeni motorima, max momenti su na sličnim obrtajima, a bitna razlika u međuubrzanjima (što je jedna od bitnijih stavki performasi, jelte). Objasnite mi...
Ja samo pokušavam da osporim tvrdnju da je obrtni momenat nebitan za performanse i u prilog tome sam postavio savršen primer
http://www.zeperfs.com/en/duel387-385.htm
Dakle, isti auto, ista snaga, menjači fabrički prilagođeni motorima, max momenti su na sličnim obrtajima, a bitna razlika u međuubrzanjima (što je jedna od bitnijih stavki performasi, jelte). Objasnite mi...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Tu se samo vidi ono sto je odranije poznato, a to da turbodizel slicne snage kao i benzinac ima bolje medjuubrzanje kada se nalaze u istoj brzini, sto je ocigledna prednost jer su mu krace brzine.
Ajde da poredimo recimo 50-100 u drugoj brzini, ili 80-120 u 3oj brzini, kad bi dizel mogao toliko navuci uopste
Ajde da poredimo recimo 50-100 u drugoj brzini, ili 80-120 u 3oj brzini, kad bi dizel mogao toliko navuci uopste
Imas pice za ovo Ivane, bas sam to hteo da napisem
A druga stvar, dizeli vec imaju kratke brzine, pa jos 6 komada a 1.8t je sa 5
samo se zapitaj koliko ide taj tdi 150 cetvrtom brzinom maksimalno a koliko taj 1.8t koji si stavio
A uostalom, tdi od 150ks sa 6 brzina bi trebao bolje ici od 1.8t sa 150ks i 5 brzina, zbog boljeg menjaca
da 1.8t ima 6 brzina isli bi isto jer je tezina ista 
Znači, i vi i ja gledamo skulpturu Miloske Venere - je spreda, vi otpozadi. Ja kažem da su joj male siSe, a vi mi se rugate tvrdeći da joj je debelo duPe...
da, taj motor nije ubica, pogotovo ne po elasticnosti u teskoj astri, ali i to sto je astra ususkana ne pomaze osecaju brzine... moze on jos preko tih 200...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Opel Astra J turbo
Kako nije elastican? U kom smislu? 
Tj. s kim si ga uporedio?
Po podacima za golf 1.4tsi 160ks, Astra je elasticnija u medjuubrzanjima...
Tj. s kim si ga uporedio?
Po podacima za golf 1.4tsi 160ks, Astra je elasticnija u medjuubrzanjima...
Brzine idu u H-a !!!

idemo opet... pa pre par dana smo o tome, da ne trujemo sada... 
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne nego kategoricki odbijam da neko kaze da ne neelastican kad nije tako. U gradu uopste ne zahteva ceste promene brzina. Hteo ti to da pdihvatis ili ne 
Brojke ne prikazuju uvek cinjenicno stanje. A ko zeli da provoza Astru, uvek moze.
Napominjem da ovo nije sportski auto pa ga ne treba ni uporedjivati s kojekakvim sprinterima...
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brojke ne prikazuju uvek cinjenicno stanje. A ko zeli da provoza Astru, uvek moze.
Napominjem da ovo nije sportski auto pa ga ne treba ni uporedjivati s kojekakvim sprinterima...
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!