Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Re: Grčka

Post od pedja »

Za Kipar nema EESa, za sada?

TapaT

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Noćas uđoh u Srb na Batrovce i trake su odvojili baš onako kako bi i trebalo za smanjenje gužve, bez obzira na pasoš, samo EES i nonEES, bilo bi fino kad bi to tako i ostalo u praksi.

Имам једно потпитање...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Bas tako pise EES i noEES? Pa to je 10 puta vise zbunjujuce. TO je kao nista da nisu uradili.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Koji deo ti je zbunjujuć? Meni ovo baš izbegava konfuziju onih koji imaju dugotrajne vize i ne podležu EES, a nisu državljani EU. Bez ovoga oni bi formalno trebali da idu na ALL ulaz, a suštinski na EU. Za nas ostale je bilo jasno i pre i sada.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Meni licno nijedan deo nije zbunjujuc, ali ljudi nisu razumeli EUPASS i ALLPASS linije sto vristi koliko je jasno i nedvosmisleno. EES i nonEES je konfuzija jer ljudi prvo ne znaju ko podleze ko ne podleze EES sistemu kontrole, sta se desi kada je vecina putnika u vozilu nonEES a jedan jeste i sl. A da ne pominjemo to sta vecina nema pojma sta je EES uopste.
Pocetna premisa da "ljudi znaju i razumeju" je pogresna. Vecina ljudi je operisana od bilo kakvog razmisljanja, planiranja i provere pre nego sto se krene negde. Moras da budes nedvosmislen i jako precizan a ovakav nacin obelezavanja nije. Meni ovo ne deluje tako.
Uzmi pitaj nekog ko nije putovao do sada gde bi trebao u koju liniju da ode. Iznenadili bi te odgovori.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Dzoni_m napisao: 16 Apr 2026, 10:15 Bas tako pise EES i noEES? Pa to je 10 puta vise zbunjujuce. TO je kao nista da nisu uradili.
Ne ne, loše sam se izrazio, ima EES traka i bez obeležja, tj. za one kojima ne treba.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mediji su dosta pokrivali temu EES, zgodna je za senzacionalističke naslove. Sad, koliko je opšta populacija to ispratila, ne znam, ali računam da ljudi koji voze preko granice ipak prate takve stvari, recimo nikom nije tajna da za Makedoniju treba zeleni karton, da trebaju vinjete u pojedinim zemljama itd. Ne kreću ljudi baš preko granice a da nemaju predstavu šta i kako.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ok je odvajanje, ali svakako će svi biti u istoj gužvi kilometar pre odvajanja.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Dobro, bolje da sprece porodicu sa decom i slaufima da ne prekorace jedan dan boravka, nego da stvore milione migranata u velikim gradovima.

Sistem na mestu skroz.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

milosg napisao: 16 Apr 2026, 13:39 Ok je odvajanje, ali svakako će svi biti u istoj gužvi kilometar pre odvajanja.
Tako je, na ulasku u HR na Batrovcima imaš kolonu za EU građane al dok dodjes do odvajanja za nju čekaš u redu sa drugima sat vremena minimum ako rade kao do sada
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Jutros je objavljena vest da je sada obavezna prva pomoć u automobilu po najnovijem EU standardu DIN 13164.
Gde to ima da se kupi u Novom Sadu?

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Grčka

Post od shandu90 »

Ja ni pozarni aparat ne nosim, prvu pomoc ne znam ni kakvu imam Bila bi fora da nasi ne priznaju tu njihovu pomoc.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, nije isti standard kao kod nas.

https://serbiantimes.info/velike-promen ... -u-vozilu/

Bogami ja nosim PP aparat. A za PP ću još videti. Lako se uzme od nekog, menjamo se.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/ ... obilu/vest
Međutim, od 18. juna, grčki vozači moraju imati daleko opširniji set medicinskih potrepština.

Ali dobro me podsetiste da ažuriram domaću PP, istekla ko zna kad.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

PP aparat uvek nosim i to 2 komada, jedan u gepeku jedan u kabini ali prvu pomoc nemam aktuelnu vec godinama od kad je ona poslednja istekla niti planiram da kupujem novu, ako bas bude trebalo za GR pozajmicu, svakako ja kad idem ponesem moju koja je istekla za nedaj boze uvek moze da pomogne makar ti i hanzaplast zatrebao a i ne vidim sta tu moze da istekne nego ajde samo da uzimaju pare.
I naravno uvek se postavlja pitanje sta ce ti i najbolja prva pomoc ako ne umes da je iskoristis i pruzis u datom trenutku?
Odgovori