Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Grčka

Post od ljuba »

Moja sestra ne moze bez njega :)

Slika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ljudi se cesto zalete pa naprave, onda to vremenom bude vise muka nego uzivanje. Filteri, servisi, hemija itd. To mi je ok ako se izdaje za ove moderne izlete ili da si budza pa placas odrzavanje za sve zivo a tvoje je samo da postojis. Drugar je hteo na vikendici da kopa i pravi, posle je odustao od ideje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

To nikako ne moze da zameni more kakav god bazen bio sve i da je olimpijski, nema mi nista lepse od mirisa mora i te atmosfere.
Mnogi napravili bazene ali posle par godina izgube volju za odrzavanjem i onda tako stoje napusteni, imam jedan u komsiluku, prosle godine ga kao nesto aktivirali a godinama stajao napusten, skupljale se zabe, a mi smo daleko od neke price kao po svetu da imas servise kojima placas odrzavanje bazena i ne mislis.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Naravno da ne može ali je tu celo leto/svako leto a i to ima svoje čari i prednosti. Pogotovo kada nemaš previše slobodnog vremena.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

jel bio neko za uskrs u grčkoj? zanima me povratak preko evzonija u NMK, da li je divljaštvo u redovima ili se neko pozabavio time da odvoji kolonu za one koji ne potpadaju pod EES režim jer bi se jedino tako za njih moglo izbeći višesatno čekanje. btw koliko znam EES sistem na evzoniju je pao prve večeri kada je apliciran, ne znam da li su ga vratili ili su ga proglasili mrtvorođenim i prave se ludi, što bez problema mogu da zamislim.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja ne verujem da će iko živi da se bavi idejom da odvoji posebnu traku na putu za EU/EWS/CH ispred bilo kog graničnog prelaza because zabole ih patka za to. Na manjim prelazima je tako nešto i fizički ekstremno teško izvodljivo.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A ako je i izvedeno guzva blokira prolaz do te trake .... Moze samo ako je super dobro organizovano :)
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Ove godine sam mislio da ne idemo u Grčku u julu samo zbog gužvi, ionako idemo krajem juna i u avgustu u Hrvatsku.
Ali žena...

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja se razmisljam da batalim put autom i da idem avionom. Ako se vec d.kam za to slikanje, onda mi je bolje na aerodromu odraditi to nego kad upekne sunce u koloni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

zato ja uvek gledam nocu ili u svitanje da prelazim granice ako vec moram da cekam ne moram da se przim
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

kragujevac napisao: 15 Apr 2026, 07:14 Ja ne verujem da će iko živi da se bavi idejom da odvoji posebnu traku na putu za EU/EWS/CH ispred bilo kog graničnog prelaza because zabole ih patka za to. Na manjim prelazima je tako nešto i fizički ekstremno teško izvodljivo.
zašto misliš da država ne bi to uradila da izbegne da se njeni državljani satima čvare u redu sa SRB/NMK/RKS/AL državljanima, u krajnjoj liniji od toga mogu i sami da politički profitiraju (kao uradili su nešto za svoje glasače). u krajnjoj liniji evzoni ima obeležene trake za EU/nonEU tako da to samo treba primeniti. videćemo na leto.

drugarica je sinoć prošla oko ponoći evzoni, na izlazu kaže da je trajalo 5 min, ima HR pasoš pa se EES ne odnosi na nju ali je morala da pomera automobile da ih zaobiđe. izlazi se iz kola i ide u upravnu zgradu na slikanje, tako da su sve kolone popunjene.

bukvalno ne mogu da zamislim ovo na leto, nikada i nisam prelazio u špicu ali jesam jednom video onaj ničiji prostor popunjen bukvalno od makedonske do grčke kontrole, palo je nalevo krug pa na dojran gde je bilo prazno.
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

uzgred... ne znam da li smo pisali detaljno o ovome.
mislim da se snimci sa kamera primenjuju kada uđu u sistem pa ako vas zakači dok ste još u grčkoj tipa na izlazu, ako ne onda prilokom sledećeg ulaza. nemam pojma, videćemo kako će da funkcioniše. bogumi, dosta sam prekršaja sa spiska pravio svih ovih godina.

Stupile na snagu nove mere u saobraćaju.
Ukljuĉene i AI kamere za sankcionisanje prekrŝioca:
Spisak iznosa kazni za saobraćajne prekršaje u Grčkoj:
Vožnja pod uticajem alkohola - od 78 do 1.200 evra
Prekoračenje brzine u naseljenom mestu do 20km/h - 100 evra
Prolazak kroz crveno svetlo na semaforu i preticanje preko pune linije – 700 evra
Nevezivanje sigurnosnog pojasa – 350 evra
Nepropisno parkiranje - na zabranjenim mestima, kao što su ona u blizini plaža ili šetališta, rezultira trenutnim skidanjem tablica, a kazne je 80 evra,
Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 100 evra
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sve i da odvoje posebne terminale sta cemo sa kolonom od par km koju ne mozes da preskocis, primera radi na Evzoni kolona je pre one Okta pumpe, npr. kod onog princes kazina, sve tri trake pune automobila, sto se neretko desava, kako ces da preskocis sve one koji cekaju u koloni a pritom ti moras da pridjes do same granice da bi uopste video da li je i koji terminal ovoren za tebe? Znaci ti svakako moras da cekas toliku kolonu pa tek kad pridjes blize i otvore se nove trake stignes do svog terminala ali vec si izgubio mnogo vremena.

Gde u GR su ubacili kamere za saobracajne prekrsaje??
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

OMP napisao: 15 Apr 2026, 11:15 Sve i da odvoje posebne terminale sta cemo sa kolonom od par km koju ne mozes da preskocis, primera radi na Evzoni kolona je pre one Okta pumpe, npr. kod onog princes kazina, sve tri trake pune automobila, sto se neretko desava, kako ces da preskocis sve one koji cekaju u koloni a pritom ti moras da pridjes do same granice da bi uopste video da li je i koji terminal ovoren za tebe? Znaci ti svakako moras da cekas toliku kolonu pa tek kad pridjes blize i otvore se nove trake stignes do svog terminala ali vec si izgubio mnogo vremena.
pa to si imao i do sada, ovo o čemu pišem je nova situacija. verujem tj siguran sam da će grci na ničijoj zemlji obeležiti kolone za pristup njihovim graničarima u zavisnosti od nacionalnosti vozača.

inače mogu da dodam da se do sada priznavalo da jedna osoba u kolima ima EU pasoš tako da takav auto ide na EU kolonu a svi ostali u kolima mogu da odu pravo na slikanje.

OMP napisao: 15 Apr 2026, 11:15 Gde u GR su ubacili kamere za saobracajne prekrsaje??
ubaciće ih svuda gde je to tehnički moguće - u gradovima i na autoputu. nije grčka samo put do halkidikija, ova odluka ima pre svega fiskalnu dimenziju pa će je sigurno rigorozno uterivai. sistem su uzeli od izraela sa kojim se mitsotakis slizao kao naš vođa.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Izraelski sistem je i u MKD.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori