Kineski automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Re: Kineski automobili

Post od milosg »

Hajp oko BYD npr. nije od juče, Buffett tj. Berkshire Hathaway je još 2008. kupio oko 10% udela kroz akcije. Sećam se da mi je tad to zvučalo malo čudno, ali evo sad se ispostavilo da je to bila 20x investicija.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Postoji jedna stvar koju mnogi ignorišu - pokušali su Kinezi proboj na Evropskom tržištu i pre 10+god, kada su se loše kotirali i na domaćem tržištu.

Sada dolaze sa pozicije kada već imaju ogroman udeo na domaćem (najvećem) tržištu i već neko iskustvo iza sebe (ipak su dosta stručnjaka sa iskustvom pokupili iz Evrope (i US)). A da ne pominjem sredstva i resurse
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Eto Chery se vratio, druga sansa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

noob napisao: 09 Apr 2026, 09:03 Niko ne komentariše ono najbitnije a ni ne radi na testu po YT, kako rade asistencije? Ranije sam probao jednog Kineza više sam zaboravio i to je bilo loše, toliko da sam ih bio precrtao.
Kako radi automatsko kočenje? Hoće li zakočiti ako u rikverc ide u zid npr. ? Kako drži vozilo u traci i na koliko km/h krene da hvata? Itd. ovo sve što reklamiraju da imaju.
Mene je Tiguan nekoliko putao tako sapasao da sam prestao da brojim u garaži ili na parkingu, dođem umoran sa puta, džabe što vidiš na kameri zid i senzori pište umor savladao, zato je Tiguan pametniji i ne spava pa zakoči. Kod VW praćenje linije zakuca na 60km/h pa to znači meni u gradu, nema razmišljanja možda će uhvatiti ili neće kao kod drugih brendova koje sam probao Tojota i slično, na 60 km/h kako dođe zakucano i možeš se pouzdati 100% da će uhvatit liniju. Ortaka je Mercedes isključio u zaustavnu traku kada je zaspao za volanom u Italiji na putu, probudio se samo u zaustavnoj traci, ovu opciju mislim da je lansirao VW sa Golfom 8 ako se sećam pa su ubacili i ostali. Ima tu dosta stvari koje olakšavaju svakodnevnu vožnju a niko ne komentariše kako rade? Pričate samo o materijalima a o bezbednosti života slabo.
Ko god misli da mu ove asistencije ne trebaju on se zajebao žestoko, umor kad te savlada ili nešto što ne možeš da predvidiš a kamera snimi pa reaguje je zlata vredno imati.
Ko sumnja u "kineske asostencije" brzo bi se razuverio kad bude video kako sve to funkcioniše u saobračaju u Kini. Druga dimenzija,.
Odgovori