Alat

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Alat

Post od Saša »

Stigao mi je juče moment ključ, 7 dana od momenta poručivanja, fantastično, 2.800 i nešto dinara.

Slika

Deluje odlično, baš je onako težak u ruci i deluje kvalitetno izrađen (sve oznake su laserski gravirane). Uz njega je stiglo i kratko uputstvo i neki kao fabrički certifikat da je baždaren po ISO standardu. Uzeo sam prihvat od 1/4 inča jer imam jedan takav set gedorica a i realno mi treba najviše za vijke sa glavama do 13-14 mm. Kupiću verovatno i jedan veći sa prihvatom od 1/2 i većim rasponom i onda sam pokriven potpuno za to šta bi meni trebao.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Alat

Post od Saša »

Moguće da je to ista fabrika koja radi i Parkside alate:

Slika

Slika
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Re: Alat

Post od Masinac »

Jel valja ovo ili ipak tražiti nešto od 150mm?Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Velik je ovaj disk i ja kad sam kupio moju polirku dobio sam taj veliki ali sam odmah kupio 150 tacnije sundjer je 150 a disk je 125, veliki disk je ok za haubu i krov ali za bocne delove je prevelik
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

Gde si uzeo taj manji disk? Nisam ni znao da to ima posebno da se kupi. U woby sam video da ima polirka sa 150mm diskom ali je ona 7600.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja sam uzeo ekscentarsku. Ne za ove pare ali mislim da je daleko bolja i pre svega bezbednija po lak. Za ovo treba iskustvo. Naročito sa ovolikim diskom jer je brzina kretanja na obodu diska dosta veća nego bliže centru.
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

Imam vec excentricnu ali nije to to. Npr na Astri mi je hauba bas matirala, i jedno sat-sat ipo sam radio sa njom, i bolje je...ali onda onako iz dosade uzmem isti sundjer sa kojim sam radio, stavim ga na busilicu i za 5 minuta dobijem mnogo bolji rezultat. Manje vremena, manje paste a bolje.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

E onda ok ako imaš ekscentričnu da s njom prođeš posle rotacione za bolji finiš.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Masinac napisao: 07 Apr 2026, 20:46 Gde si uzeo taj manji disk? Nisam ni znao da to ima posebno da se kupi. U woby sam video da ima polirka sa 150mm diskom ali je ona 7600.
U woby hausu imas razne velicine diskova ja sam svojevremeno kod njih kupio, imas 125, 150 a ima i manjih mada ja sam manji uzeo za aku busilicu ne treba mi za polirku.

Grubi radovi se rade sa rotacionom polirkom, ekscentricna ne moze da skida kao rotaciona, mada ja i nemam ekscentr. sve radim rotacionom samo menjam paste i sundjere
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Kupljen konačno i Parkside moment ključ od 40-210 Nm iz Lidla:

Slika

Uživo je mnogo veći nego na ovoj fotki (dobar za obračune u saobraćaju Slika), baš velika ključina. Slika

Kome treba - u prodaji je ponovo od jutros.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

koje su konkretno namene, gde bi mi znacilo da ga imam, ako zanemarimo montazu tockova, za to mi ne treba
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

S obzirom na veličinu (47 cm) - točkovi, dole svuda oko trapa i tako to - odnosno gde već možeš sa njim da priđeš. Sasvim o.k je i za recimo stezanje glave na motoru i slično (samo će malo kome za to trebati)... :)

Generalno je čini mi se pravljen baš za stezanje točkova - njegova dužina, produžetak i tri gedore u kompletu (17, 19 i 21 mm) sugerišu na to..

Ja sam onaj manji (5-30 Nm) uzeo da imam čime stegnuti šrafove poklopca bregaste, svećice, čep kartera, poklopac filtera ulja i slično... a sa ovim drugim (40-210 Nm) pokrivam točkove i sve ostalo za šta može zatrebati.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Bas sam ga koristio za to kada sam sredjivao Vito-a. Super dodje kada treba jak momenat - mada se uvek plasim da nesto ne zeznem u mehanizmu :)
Odgovori