Kineski automobili
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Kineski automobili
Muž od koleginice prešao iz škode u BYD, kaže porudžbina haos
Serviser računara u firmi čela isporuku BYD Sea Lion 7, pun k opreme i platio ga 53000 i nešto. Izgleda kao Urus. 500ks+, autonomija veeelika, mislim da je 500km+. Ima solarne panele kući.
Drugar uzeo MG ZS plavi , neki mali turbak Benz i zadovoljan je.
Komšija uzeo Chery Tigo 7 za oko 30.000, takođe zadovoljan. Po znaku pomislih neki Infinity je.
Sve više ljudi koje znam prelaze na Kineze.
Serviser računara u firmi čela isporuku BYD Sea Lion 7, pun k opreme i platio ga 53000 i nešto. Izgleda kao Urus. 500ks+, autonomija veeelika, mislim da je 500km+. Ima solarne panele kući.
Drugar uzeo MG ZS plavi , neki mali turbak Benz i zadovoljan je.
Komšija uzeo Chery Tigo 7 za oko 30.000, takođe zadovoljan. Po znaku pomislih neki Infinity je.
Sve više ljudi koje znam prelaze na Kineze.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ima neki BYD, preslikan Cayenne. Deluje da je neki napucaniji u gami.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Interesantno. Renault ne beži mnogo Chery-uMarkoni napisao: 08 Apr 2026, 16:15 Chery je ubedljivo najprodavaniji.
https://www.uvoznicivozila.rs/mediaDown ... 20AUTO.pdf
Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Zaboravih MG, njega ne bih uopšte uzimao u razmatranje. Subjektivno.pedja napisao: Chery mi se nekako najmanje dopada od tih "zvučnijih".
Mada, bivši vlasnik mog automobila je uzeo neki MG hibrid i prvi utisci su mu baš dobri.
Nije iznenađujuće da su kupci zadovoljni, iz najmanje jednog od tri razloga:
1. Novi su, početni entuzijazam je tu¹
2. I da nisu zadovoljni, retko ko će priznati da se zaje*bao
3. Nisu to loša vozila.
¹ Pričam sa svežim vlasnikom BYDa, dok stojimo u nekoj koloni. Gledao je Tiguana i još nešto i odlučio se za BYD plug-in SUV. Ne da je sve ekstra, osim gepeka, već je osećaj na volanu najbolji ikada (a inače vozi i motor često), precizan do oo. Iako se na to najčešće žale kod Kineza, ili je BYD napravio baš dobar posao, ili je neka (ili obe) od prve dve navedene stvari.
Čak mi je pojašnjavao kako je BYD izmislio tehnologiju po kojoj benzinski motor ne pogoni točkove, već isključivo služi kao generator za elektro...
TapaT
Nije to BYD sad izmislio kad je na Srb tržište došao, ima toga i kod nekineskih hibrida, X-trail npr. već par godina ili i3 sa extenderom.
Oko tog BYD-a se baš digla buka, do pre par godina su precrtavali japanska/evropska kola, promenili vlasnika, upucali kintu i sad odjednom Rols Rojs u najmanju ruku.
Oko tog BYD-a se baš digla buka, do pre par godina su precrtavali japanska/evropska kola, promenili vlasnika, upucali kintu i sad odjednom Rols Rojs u najmanju ruku.
Имам једно потпитање...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Naš drugar sa foruma, koji nije baš aktivan, vozio Tiguana. Pa kad je došlo vreme za zamenu, Tiguan mu preskup, kupio Sportage kad se ono pojavio i bila cena oko 25-6k evra.
Sad je dobio ponudu da proda Sportage po dobroj ceni i ode na sajam da pogleda šta bi uzeo novo. Na kraju poruči Geely Starray EM-i, koji je definitivno best buy. Za tridesetak hiljada PHEV SUV D segmenta, nakrcan opremom. Ekstra mu odgovara plug in hibrid za njegovu upotrebu. Ja verujem da apsolutno nije pogrešio.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sad je dobio ponudu da proda Sportage po dobroj ceni i ode na sajam da pogleda šta bi uzeo novo. Na kraju poruči Geely Starray EM-i, koji je definitivno best buy. Za tridesetak hiljada PHEV SUV D segmenta, nakrcan opremom. Ekstra mu odgovara plug in hibrid za njegovu upotrebu. Ja verujem da apsolutno nije pogrešio.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Znam da nije izmislio, niti je Xtrail prvi od ovih novijih, ali je on ubeđen. BYD inače ima odličan marketing.elMaestro napisao:Nije to BYD sad izmislio kad je na Srb tržište došao, ima toga i kod nekineskih hibrida, X-trail npr. već par godina ili i3 sa extenderom.
TapaT
Niko ne komentariše ono najbitnije a ni ne radi na testu po YT, kako rade asistencije? Ranije sam probao jednog Kineza više sam zaboravio i to je bilo loše, toliko da sam ih bio precrtao.
Kako radi automatsko kočenje? Hoće li zakočiti ako u rikverc ide u zid npr. ? Kako drži vozilo u traci i na koliko km/h krene da hvata? Itd. ovo sve što reklamiraju da imaju.
Mene je Tiguan nekoliko putao tako sapasao da sam prestao da brojim u garaži ili na parkingu, dođem umoran sa puta, džabe što vidiš na kameri zid i senzori pište umor savladao, zato je Tiguan pametniji i ne spava pa zakoči. Kod VW praćenje linije zakuca na 60km/h pa to znači meni u gradu, nema razmišljanja možda će uhvatiti ili neće kao kod drugih brendova koje sam probao Tojota i slično, na 60 km/h kako dođe zakucano i možeš se pouzdati 100% da će uhvatit liniju. Ortaka je Mercedes isključio u zaustavnu traku kada je zaspao za volanom u Italiji na putu, probudio se samo u zaustavnoj traci, ovu opciju mislim da je lansirao VW sa Golfom 8 ako se sećam pa su ubacili i ostali. Ima tu dosta stvari koje olakšavaju svakodnevnu vožnju a niko ne komentariše kako rade? Pričate samo o materijalima a o bezbednosti života slabo.
Ko god misli da mu ove asistencije ne trebaju on se zajebao žestoko, umor kad te savlada ili nešto što ne možeš da predvidiš a kamera snimi pa reaguje je zlata vredno imati.
Kako radi automatsko kočenje? Hoće li zakočiti ako u rikverc ide u zid npr. ? Kako drži vozilo u traci i na koliko km/h krene da hvata? Itd. ovo sve što reklamiraju da imaju.
Mene je Tiguan nekoliko putao tako sapasao da sam prestao da brojim u garaži ili na parkingu, dođem umoran sa puta, džabe što vidiš na kameri zid i senzori pište umor savladao, zato je Tiguan pametniji i ne spava pa zakoči. Kod VW praćenje linije zakuca na 60km/h pa to znači meni u gradu, nema razmišljanja možda će uhvatiti ili neće kao kod drugih brendova koje sam probao Tojota i slično, na 60 km/h kako dođe zakucano i možeš se pouzdati 100% da će uhvatit liniju. Ortaka je Mercedes isključio u zaustavnu traku kada je zaspao za volanom u Italiji na putu, probudio se samo u zaustavnoj traci, ovu opciju mislim da je lansirao VW sa Golfom 8 ako se sećam pa su ubacili i ostali. Ima tu dosta stvari koje olakšavaju svakodnevnu vožnju a niko ne komentariše kako rade? Pričate samo o materijalima a o bezbednosti života slabo.
Ko god misli da mu ove asistencije ne trebaju on se zajebao žestoko, umor kad te savlada ili nešto što ne možeš da predvidiš a kamera snimi pa reaguje je zlata vredno imati.
Samo mogu da se složim s tobom da su parametri za kupovinu bezbednosni sistemi, adaptivni i ležanje na putu. Toyota s safety sense radi savršeno. A kad Kinezi budu dominirali za 10 godina, videćemo koliko će biti bolji i da li će.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Da mi je do asistencija i sl. uzeo bi Volvo 

Ja sam samo probao tiggo 7, koliko se sećam - asistencije su radile dobro, ali malo 'bučno'.
Jedino što je auto bio toliko 'ljuljav' da sam na 60kmh imao osećaj kao da idem duplo brže (kada uporedim sa XTrail-om).
Ali poznanik koji je i kupio taj auto he baš zadovoljan istim i posle godinu dana (a vozi dosta) - najviše se žali na mali rezervoar
Jedino što je auto bio toliko 'ljuljav' da sam na 60kmh imao osećaj kao da idem duplo brže (kada uporedim sa XTrail-om).
Ali poznanik koji je i kupio taj auto he baš zadovoljan istim i posle godinu dana (a vozi dosta) - najviše se žali na mali rezervoar