DPF i regeneracija
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: DPF i regeneracija
Onda kontam da to može i OBD11, samo nikada nisam to istraživao
svakako moram to malo da ispratim, da vidim šta kaže.
Vidis trenutnu potrosnju i pali grejace retrovizora i zadnjeg stakla (cujes kad klikne relej). Posto se kod PSA ne oseti nista kad je auto ispravan, dosta njih ugradi lampicu u retrovizor pa se upali kad i grejac istog, pa znas da je radi. Da nema tih "signala" ne postoji sansa da provalis da li je radi. Mozes, ako je neka dizna losa ili grejac motora, onda moze da se oseti trzanje i slicno, ali kad je sve ispravno - bas nista.milosg napisao: 31 Mar 2026, 17:55 Mene kopka kako je Cozmo osetio na svom. Možda ipak nije tako neosetno na Pežou kako tvrdi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Na Škodi obično primetim kada na leru podigne obrtaje na 1.000. Obzirom na to da koristim i VAG DPF aplikaciju i imam povezan OBD, uvek dodatno proverim preko aplikacije koliko dugo traje regeneracija, kako je ne bih prekidao. Korsina stvar ko god ima neki "kršteni" obd , ja konkretno imam ICAR PRO na kome još koristim car scanner i caristu.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Kako provališ po trenutnoj potrošnji na autoputu?cozmo napisao:Vidis trenutnu potrosnju i pali grejace retrovizora i zadnjeg stakla (cujes kad klikne relej). Posto se kod PSA ne oseti nista kad je auto ispravan, dosta njih ugradi lampicu u retrovizor pa se upali kad i grejac istog, pa znas da je radi. Da nema tih "signala" ne postoji sansa da provalis da li je radi. Mozes, ako je neka dizna losa ili grejac motora, onda moze da se oseti trzanje i slicno, ali kad je sve ispravno - bas nista.milosg napisao: 31 Mar 2026, 17:55 Mene kopka kako je Cozmo osetio na svom. Možda ipak nije tako neosetno na Pežou kako tvrdi.
Kako ne pripišeš nekom otporu, kao što je neprimetno uzbrdo ili jak vetar?
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Skoci na 9,5-10L kad vozis konstantno 130kmh. Ili magistralom ako vozis, skoci isto na 8-9L. Uzbrdo naravno bude 11-12L. Bukvalno vozis na ravnom i samo krene na 10L da pokazuje dok je radi (a ako muzika nije pojacana, cuje se kad klikne relej tih grejaca retrovizora i podigne potrosnju odmah).
Isto kad pustis gas potrosnja je 1,3-1,5L trenutna umesto 0.
Kod mene su prosecne potrosnje 3,5-5L maksimalno (magistrala-autoput) nema sanse da ne primetis.
Radi je obicno do 5 minuta i to je to.
Isto kad pustis gas potrosnja je 1,3-1,5L trenutna umesto 0.
Kod mene su prosecne potrosnje 3,5-5L maksimalno (magistrala-autoput) nema sanse da ne primetis.
Radi je obicno do 5 minuta i to je to.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ne mora da znači da je radi tako kratko, kod mene je jutros radio skoro 20 min. U principu dužina trajanja zavisi od stanja samog DPF'a.
Da li neko zna šta se dešava ako se ugasi auto u toku regeneracije , da li ga nakon ponovnog paljenja nastavlja ili se čeka prvi sledeći "ciklus" ?
Da li neko zna šta se dešava ako se ugasi auto u toku regeneracije , da li ga nakon ponovnog paljenja nastavlja ili se čeka prvi sledeći "ciklus" ?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Trebalo bi da ukljuci ponovo, zavisno sta izmeri senzor. Kod mene je bar tako, ako je i nekad prekinem, ukljuci drugi put, ali kad se steknu neki uslovi (ne znam sta gleda sve ali ne krene odmah, nego nekad posle 2-3 dana). Desavalo se da uopste ne nastavi kad ugasim i upalim auto ponovo, vec posle nekog vremena. A nekad krene i odmah.
Kod mene radi kracce sad posto sam stavio drugaciji (noviji tip) aditiva (Powerflex) i smanjio je vreme regeneracije i duzi je interval izmedju dve regeneracije.
Ranije je radio malko duze.
Kod mene radi kracce sad posto sam stavio drugaciji (noviji tip) aditiva (Powerflex) i smanjio je vreme regeneracije i duzi je interval izmedju dve regeneracije.
Ranije je radio malko duze.
To mora da kaže neko ko zna tačno proces kod VAGa, ne pali kod svih odmah ako je već skinuo dosta čađi.. kod nekih ne pokreće opet dok ne udari u prag za pokretanje regeneracije, jer zašto da pokreće ako je več očistio (lupam) 90%
@Djole bitnije je, ako ta app može, da vidiš pritisak na leru, kad daješ gas na leru, i u vožnji. To će ti dosta reći o stanju DPFa
@Djole bitnije je, ako ta app može, da vidiš pritisak na leru, kad daješ gas na leru, i u vožnji. To će ti dosta reći o stanju DPFa
Kod VW meni uvek uključi na kratkim relacijama i u gradu
znači vozim 5h na auto-putu i kad dodjem kući - on podigne obrtaje i popali ventilatore
znači vozim 5h na auto-putu i kad dodjem kući - on podigne obrtaje i popali ventilatore
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Ja i dalje ne verujem da na 2.0tdci 140ks fabrički nemam dpf a euro 4 je 2008.
Ćaleta je "majstor" slao na čišćenje ili skidanje DPF-a uz priču da je to to, još ga i uputio gde treba, na C4 1.6 hdi 2009. koji nema DPF niti ga je ikada imao. 1.6 hdi je 2009. (za tu godinu znam, za kasnije ne znam, ali ne verujem da je još dugo posle postojao bez njega) imao i varijantu bez DPF-a. Problem je bio u čađavom EGR-u (što je i normalno, imao je tad preko 350k, a nije čišćen nikada do tad). Uglavnom, ima motora sa kraja 2000-ih koji ga nemaju, oni su svakako euro 4, ali nemaju DPF.
Имам једно потпитање...
2009 i Euro 5 su obavezali na DPF, pre toga kako ko.