Cene goriva u Evropi
Re: Cene goriva u Evropi
U Hr od jutros 1.73 dizel. Bar nema gužve na pumpama.
Имам једно потпитање...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
Ja mislio za Germaniju za 2 3 meseca, mislim da sa ovim cenama me nece videti 
uradi me deda na grčkoj pumpi u nekoj vukojebini dok si reko keks
videh da mu stoji cena 1.95 na displeju, što je ispod cene u solunu (1.99 kad sam tamo bio pre 7 dana), pitao jel ima dizel, ima, puni
kad on mudrac uzeo aditivirani koji je 2.16, jebo ga ja
sreća da mi je bilo mesta samo za 15l tako da sam kalirao 3e ali dobro, šta je tu je.
paziću sledeći put
videh da mu stoji cena 1.95 na displeju, što je ispod cene u solunu (1.99 kad sam tamo bio pre 7 dana), pitao jel ima dizel, ima, puni
kad on mudrac uzeo aditivirani koji je 2.16, jebo ga ja
sreća da mi je bilo mesta samo za 15l tako da sam kalirao 3e ali dobro, šta je tu je.
paziću sledeći put
- TheWickerMan
Jbt ako je kod Deiningera toliko, onda je realno plus 5 centi svugde.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Juče Austrija, 500m od Slikareve kuće, dizel 2.20€
Kol'ko je kod brata Xi-ja? @TheWickerMan
Kol'ko je kod brata Xi-ja? @TheWickerMan
- TheWickerMan
Nemam pojma, nijednu pumpu nisam video 
-
Superb III
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
I MKD je poprilicno poskupeo disel-1.6eu za lit. Prvi put benzin je znatno jeftiniji.
Ukupna struktura potrošnje pogonskih goriva u Srbiji:
Dizel: ~72-74% (I dalje neprikosnoven zbog kamiona, traktora i autobusa).
Benzin: ~14-16% (Samo putnički automobili i motocikli).
TNG (Auto-gas): ~8-10% (Srbija je decenijama bila u vrhu Evrope po broju "plinaša", ali ovaj procenat opada jer novi turbo-benzinci teže podnose obične plinske uređaje).
CNG (Metan): ~2-3% (U velikom je usponu kod taksista i gradskih autobusa, ali je mreža punionica i dalje mala).
To je verovatno razlog, dizela se puno vise potrosi na dnevnom nivou, u Srbiji 4-5 puta vise, verovatno ce ici dalji porast dizela u odnosu na benzin.
TNG (Auto-gas): ~8-10% (Srbija je decenijama bila u vrhu Evrope po broju "plinaša", ali ovaj procenat opada jer novi turbo-benzinci teže podnose obične plinske uređaje).
CNG (Metan): ~2-3% (U velikom je usponu kod taksista i gradskih autobusa, ali je mreža punionica i dalje mala).
To je verovatno razlog, dizela se puno vise potrosi na dnevnom nivou, u Srbiji 4-5 puta vise, verovatno ce ici dalji porast dizela u odnosu na benzin.
Kad je teško - Bax !
Sad gledam:Superb III napisao: 06 Apr 2026, 22:43 I MKD je poprilicno poskupeo disel-1.6eu za lit. Prvi put benzin je znatno jeftiniji.
Dizel 95 i 96 MKD
BMB 81.5 i 83.5
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Octa IV RS
- Kontakt:
Ima i ovog:Bax napisao: 07 Apr 2026, 09:23 Ukupna struktura potrošnje pogonskih goriva u Srbiji:
https://www.thelocal.com/20260404/europ ... %20on%20it.Diesel was for a long time cheaper than petrol. At the end of the 20th century, governments and car firms encouraged drivers to buy diesel-engine cars. But not enough refineries were built to keep up with demand for the fuel and in recent years governments have imposed higher taxes on it.
The European Union is now a net exporter of petrol, mainly to the United States and Africa, but an importer of diesel.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money