@Gastabajter
Radio sam isto to neko kratko vreme, nema tu racunice. Srbi iskljucivo kupuju naizgled "jeftinije" automobile koji ih u prvih 3 meseca od kupovine iskostaju vise nego da su kupili "skuplji" auto. Potpuno se slazem da su najbolje kupovine uglavnom od privatnih lica, to da ti odes u tudju zemlju i juris neki auto plac (koji kao i svaki plac ima jedan cilj - da zaradi) je bas gubljenje vremena. Verovatno se bolji auto nadje u Srbiji ako malo ulozis vreme i isto tako proveris par automobila.
Najveci problem koji shvatis kad udjes malo u sve ovo je kad vidis sta ti je konkurencija. Vecina firmi i privatnika u Srbiju uvozi automobile koji su krsevi koji su presli po 300 000 km u proseku, i onda ih peglaju i vracaju kilometraze. Ovo znam iz prve ruke. Sta god ljudi ovde pricali, velika vecina u Srbiji i dalje kupuje bas takve automobile, jer su na PA i po par hiljada evra jeftiniji od proseka, i to je to. Ti ako prodajes ocuvane i proverene automobile, uvek ces biti znacajno skuplji od proseka za taj model, i to je od starta tesko prodati. Dodatni problem je ako pokusavas da prodajes Japance, njih je jos teze prodati. Golfovi, ostali Nemci i Francuzi ubedljivo najbolje idu, tim redosledom.
Naravno, bez obzira na to koliko je ovo tacno, ne mozes da gledas emocionalno na ovakve stvari i ne mozes da krivis nas narod. Nije svako informisan o automobilima, i mnogi zaista nemaju novca da kupe bolji auto. To sto ih "jeftiniji" auto iskosta vise nije nesto sto su planirali, i mnogi budu u jos vecim finansijskim problemima posle toga, znam mnogo ovakvih primera i iskreno mi ih je samo zao, ne smatram ni da su glupi, prosto ih manje interesuju automobili i malo su naivno pristupili stvarima, desava se. Ja sam napravio slicnu gresku pri kupovini nekretnine.
Vezano za temu, ja mislim da je najbitnija stvar pri kupovini PA da otkrijes gde je auto pretezno vozen
Gradski automobili koji su presli 100 000km su po mom iskustvu u gorem stanju nego Francuska limuzina kojom covek putuje mesecno do Srbije i nazad i presao je 200 000km. Naravno, stil voznje je takodje bitan, ali nijednom autu ne prija gradska voznja.