Kineski automobili
Re: Kineski automobili
Ovo je valjda multilink - sad sama implementacija... Ne znam da li je dobra ili loša (mada ne volim kada je nešto bespotrebno komplikovano i ima dosta delova)
Jeste, očigledno je multilink. Ali su linkovi šipke. To sam bio davno zapazio kod Dustera 4x4. Nekako neubedljivo izgleda, bar meni 
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Jeftino za proizvodnju. Cevi na metar, isecene u raznim dimenzijama, sablon sa prostim granicnicima. Izvari covek ili robot, ubacis gumene caure i to je to. Ako hoces presovani lim mora alat za presu. Aluminijum, livenje pa obrada. To je skupo, jer alat da napravis kosta mnogo, kao i kalupe. A i za to ti trebaju masine i precizna obrada ali i metalurgija. Ali rezultat moze da bude isti. Radi posao i jedno i drugo. Pogledaj samo kako izgleda neki trkacki auto pre ere karbon-fibera i 3d stampe. Isto tako. Problem je verovatno sto oni taj multilink koriste samo na tom modelu. Pa nema smisla ici u drugaciji proces. Obicno proizvodjaci naprave jedan sistem, vrlo malo ili gotovo nikakve izmene izmedju modela i onda stancuju samo. Onda se komplikovanija proizvodnja isplati, jer pravis milione komada.
Ima ovde masinaca, sigurno znaju bolje od mene. Ja znam onoliko koliko sam proveo na letnjim raspustima radeci u prozvodnoj hali firme koju je tada imao moj otac.
Ima ovde masinaca, sigurno znaju bolje od mene. Ja znam onoliko koliko sam proveo na letnjim raspustima radeci u prozvodnoj hali firme koju je tada imao moj otac.
Slažem se potpuno.
Multilink, kakav god da je, poskupljije proizvodnju a opet je bolji od vecine drugih vrati vesanja na zadnjoj isivini.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Mnogi proizvođači stave gredu,a naplate kao da je multilink,to je po meni veći problem.Jednostavno prodaju ime,zna se da je greda jeftinija u proizvodnji, dok taj potez pravdaju većim gepekom i tobože nekakvim sportskim osobinama.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
Vozim se danas u BYD limuzini sa 8600 km na satu, lupa trap gore nego 147ica posle 15 godina srpskih puteva. Kvalitet unutra dobar.
-
Dzoni_m
- Site Admin
Brate kad alfista koristi poredjenje da je nesto pokvareno kao Alfa……znas da je lose 
Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Vidim da se pojavio Tiggo 9 u prodaji...
Dosta lima za cenu prosečnog Kodiaq-a
Dosta lima za cenu prosečnog Kodiaq-a
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kineski automobili
Hmmm…. trebaš biti ozbiljno ćaknut da umeš tog Kineza (kakav god da je) umesto Kodiaka.
Da mi ponude auto u klasi Q7 i još bolji za tu cenu, pa da još i razmislim…
Da mi ponude auto u klasi Q7 i još bolji za tu cenu, pa da još i razmislim…

Ne deluje loše, što se phev pogona tiče... A i nisu više ni oni od juče.
Mada, sada, o kupovini i ne razmišljam (bilo kakvoj)
Mada, sada, o kupovini i ne razmišljam (bilo kakvoj)
I dalje mislim da je (još uvek) nerealno da Kinezi koštaju samo 10-15% manje od ekvivalentnog neKineza, ipak oni i pored svih njihovih "izuma" i dalje moraju i cenom da osvajaju tržište. Ne samo u apsolutnoj vrednosti pri kupovini, nego kad se sve stavi na papir (servisna podrška, pouzdanost, držanje vrednosti, itd.), a ima slučajeva gde je u suštini ta razlika u ceni. Svi pričaju kako je BYD napredovao pa od plagijatorskog brenda od pre 15 godina, postali konkurentni, ali oni su tad bili upola cene Evropljana, a sad su mrtvi egal, glupo je hvaliti ih i dizati u nebesa, nisu oni sad ništa naročito napredniji od VW-a, MB-a, Toyote i sl. a sa cenom su tu negde. A ne verujem da je vlasniku isti stres i da ga iste peripetije čekaju ako mu stane 3 godine star BYD i 3 godine stara Škoda npr.
A i niko od Kineza ne nudi beskamatno finansiranje npr.
A i niko od Kineza ne nudi beskamatno finansiranje npr.
Имам једно потпитање...
Ne znam da li je baš 10-15% razlika u odnosu na Evropljane/Japance sa adekvatnom tehnologijom (hibrid, PHEV, Full EV)...
Recimo PHEV Tiguan košta 55k+, a on je u klasi kao Tiggo 8, koji u PHEV varijanti košta 36k
Recimo PHEV Tiguan košta 55k+, a on je u klasi kao Tiggo 8, koji u PHEV varijanti košta 36k
To nisu uspeli da prekopirajuTheWickerMan napisao:Vozim se danas u BYD limuzini sa 8600 km na satu, lupa trap gore nego 147ica posle 15 godina srpskih puteva. Kvalitet unutra dobar.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
-
Dzoni_m
- Site Admin
Taj Tiggo 8 pro je prilicno cudna prica. Prvo na sajtu stoji "dolazi uskoro" (internacionalnom sajtu) u EU ne mozes da ih kupis (UK nije EU
) osim u Spaniji, ali ne pod tim imenom, vec pod drugim i npravljen je u okolini Barselone, ali ne znam koliko modela i kakva je to prica.
Jel se on zaista prodaje u Srb? Mislim ne cenovnik i sajam, vec ono moze da se kupi? Nesto mi deluje da taj auto nije bas cista prica i onaj na fotkama u cenovniku Grand Motorsa deluje kao stari model. Da li su oni uopste homologovani za EU prodaju?
Jel se on zaista prodaje u Srb? Mislim ne cenovnik i sajam, vec ono moze da se kupi? Nesto mi deluje da taj auto nije bas cista prica i onaj na fotkama u cenovniku Grand Motorsa deluje kao stari model. Da li su oni uopste homologovani za EU prodaju?