Nisu ni Michelin CC koje su bile kad sam kupio auto. U sred zime sam morao da kupujem zimulje.ZeljkoBG napisao:Posle 3 godine Laufenn AS loše. Nisu za srednju klasu, kakvu ja zamišljam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisu ni Michelin CC koje su bile kad sam kupio auto. U sred zime sam morao da kupujem zimulje.ZeljkoBG napisao:Posle 3 godine Laufenn AS loše. Nisu za srednju klasu, kakvu ja zamišljam.
Slabo je bilo u Decembru, ali ga zato sad ima koliko hocesBax napisao:Pa ovo je bila najhladnija zima, u proteklih 5 godina, i opet truba, snega je bilo 10ak dana, tako da stvarno se ne treba mnogo oko toga vise primati.
Snega nema ni na planinama vise, Zlatibor nije sastavio mesec dana skijanja, na jedvite jade, FB se preplavi sa klipovima kad na Zl zapada sneg,
vesele se ko mala deca...
Visoki Alpi temp u decembru oko 0 stepeni, i oni su poceli da kubure sa snegom.
Dosli smo u novo klimatsko doba, i nije to od juce, ja o tome pricam zadnjih 20godina, i to ovde na forumu.
Za mene te gume vise nisu nikakvo pitanje, sta god da imas preguraces 95% zimskih dana, cak i sa letnjim, dosta drugara koji ima zimske, prestalo je da ih montira.
Nema razloga da ih sad menjaš pred letnju sezonu jer će vreli asfalt da brzo pojede nove AS gume, a i dubina šare je dovoljna za leto (zakonski minimum je 1,6mm)mikiklek napisao: 02 Apr 2026, 20:26 Prednje su mi na 4mm sare, a zadnje na 3.5 mm, pa se razmišljam da li sada da ih menjam ili da sacekam jesen.
Nisam planirao da toliko prelazim, posto sam godišnje obično prelazio oko 15000 km. Kako da znam da je guma za zamenu? Pitao sam vulkanizera pre par meseci i rekao mi je da on to jos ne bih menjao.dag81 napisao:Kad neko napise ovakav post, sve je jasno.
Prvo, da je najbolja guma posle toliko kilometara je za djubre, a ne Kleber. 40k km optimum, 50k km je bas plastika bilo koja ako dozivi
Drugo, za toliko km godisnje se ne uzima AS guma.
Trece, samo je bitno da se kotrlja.
Cetvrto, usteda je glavni faktor.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk