Alat

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Re: Alat

Post od Masinac »

Nije, zavrnem uvek. Počela je ona lagano da curka već posle godinu dana (ako ne i pre) ali kako je još bila u garanc reko odneću je... I tako mic po mic, godine prošle, odneo je nisam a ona nastavila da curka i poslednji put kad sam dizao auto stigla do pola i ne može više da digne.
Bas cu ovih dana pokušati da zamenim gumicu.
Zna li neko koje ulje ide u nju?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja ne znam to sam dao tastu on voli da se zeza sa tim i imao je gumice pa mi on to sredio e sad koje je ulje sipao ne znam ali tu mislim da ide hidrol ili atf a i to je bilo pre 3-4 godine sumnjam i da se seca sta je sipao i da ga pitam.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Jeste li čitali servisni priručnik?
Da li se koristi leti, zimi, unutra, napolju, koja je brzina dizanja i šta se diže?

TapaT

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Octa IV RS
Kontakt:

Post od dragvorl »

:kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kada me zena tako nesto pita ja joj kazem da radim tipicno muski. Gurnem pa vidim da li radi :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije bio moment ključ u prodaji u Lidlu, nešto su kao zeznuli u "logistici". Prepravili su flajer i stavili tu oznaku na taj artikal. A sada su ga skroz promenili (flajer) i na to mesto stavili komplet klešta za 1.299.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da li neko ima iskustva sa ovakvim aparatima za varenje?

https://www.kupujemprodajem.com/alati-i ... 8591042821

https://www.kupujemprodajem.com/alati-i ... /149871823

Čisto kućna varijanta za manje popravke.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja imam nesto slicno, i amo ne znas kako se vari, jako ce tesko ici, plus kroz tu masku se nista ne vidi.

Moras i odgovarajuce elektrode da imas i malo predznanja, ima dobar kanal Kriger AC, pa malo pogledaj, radi nekad preglede pojedinih aparata pa i tih jeftinij. Ugavnom su duplo slabiji nego sto pise.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja imam einhel ovakav..... https://www.einhell.rs/p/1544065-tc-ew-150/ .....15ak godina vec, nije da ga nesto cesto koristim ali lepo se vari sa njim
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Takav je i moj.
Sto se mene tice, ja sa tim jako tesko radim, tj sve sto zavarim, moze lako da pukne, ili se progori, mada opet kazem, treba tu imati dosta iskustva...

Navezbati ruku, znati malo teorije, napraviti pripremu i imato adekvatne elektrode za posao.

Sad sam uzeo i onaj na punjenu zicu iz Lidla, pa cu ga testirati za koju nedelju.

Sto Kriger kaze sljaka se poklonila majstoru, ja nikad nisam bio ni blizu tog efekta, ono sto ja pravim je obican nered, nekako se to sastavi, ali ne lici ninasta....

Imao sam dva veca projekta, jednom sam montirao vrata od garaze(eno stoje vec 5 godina), drugi put sam vario neki majstorski sto, iz komada celika, eno i on stoji.
Ali varovi su kriminalni, potrosim milion elektroda a kvalitet truba....

Ozbiljan je to zanat, mora mnogo da se radi da bi se naucilo.

I ovi sto vare auspuhe svaki dan, kad su mi varili nesto na bajsu, ili skuteru, sve bi puklo, tako da to je posao za mahere....
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Treba znanje za varenje naravno ja nisam vario nista bitno tj nesto sto ako pukne moze da napravi stetu ili da se neko povredi za to bih ipak angazovao profi varioca ali vario sam neke delove kapije, ograde, nastresnice itd. gde nema neka bojazni da i ako popusti var bude problem i sve sto sam zavario drzi odlicno e sad ono sto ne znam je da napravim lep var koji moze da ostane takav da se vidi, kad gledam na YT kako salivaju varove bas je lepo ostaviti ih takve, ono kad prave suze, ja to pokusavam ali mi ne ispada ni blizu tako a te pokrete radim kako i oni objasnjavaju, treba tu dosta vezbe i podesavanja ruke, aprata, sta znam. Takodje postoje pravila pri varenju nekih spojeva kako ih zaseci, popuniti, itd. ima tu par pravila kojih se treba drzati ako hoces da var bude vecan.
Desavalo mi se i da progorim metal kad je neki tanji, ali obzirom da sam uglavnom vario neke malo deblje profile onda nema frke.
Taj lidlov ima moj tast koristio sam ga prar puta na auto limovima kad sam nesto vario ali mi ne ide bas dobro sa njim kao sa ovim obicnim, jednom sam radio sa profi co2 aparatom to je vec druga prica to mnogo bolje funkcionise nego ovaj lidlov.

npr. moj varovi uglavnom izgledaju ovako, sto moze da prodje vizuelno za mnoge stvari, bitna je jacina, plus sto to kad se obrusi, ako treba, moze da se i pregituje i onda ispadne nevidljiv spoj.

Slika

ali npr. da umem ovako da napravim var ne bih ga ni dirao samo se ofaba i moze da se vidi i lepo deluje

Slika
Drushkan
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2017, 23:02

Post od Drushkan »

Po meni, rešenje ti je aparat za MIG/MAG zavarivanje, ili kod nas poznatiji kao CO2 aparat, al to je zapravo gas koji se koristi. Vari se lako, nema šljake, a i varovi budu lepi za oko.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

I sa co2 aparatom moras da znas da varis da bi ti varovi bili lepi
Drushkan
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2017, 23:02

Post od Drushkan »

Ali mnogo lakše se nauči, i pritom nema muke sa šljakom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ćerka nešto poručivala sa Temu-a pa sam iskoristio priliku da poručim i jedan moment ključ (5-30 Nm, nešto ispod 3.000 din). Pa da vidimo jel čemu... :)
Odgovori