Vežbanje, dijete, teretana...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Moj predlog bi bio trening snage odmah uporedo sa posloženom ishranom. Taman malo poveća output, smanji input, gradi mišiće koji dodatno povećavaju potrošnju u stanju mirovanja as you go, trostruki benefit.
Može da ubaci berberin i acetil L karnitin malo da poboljša lipoilizu i stabilizuje šećer. I naravno liposomalni Vit c, Mg bisglicinat, D3 5-10k IU dnevno, K2, Cink pikolinat i omega 3. Može glutamin za digestivni sistem i ako zatreba neki enzimi za varenje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Može da ubaci berberin i acetil L karnitin malo da poboljša lipoilizu i stabilizuje šećer. I naravno liposomalni Vit c, Mg bisglicinat, D3 5-10k IU dnevno, K2, Cink pikolinat i omega 3. Može glutamin za digestivni sistem i ako zatreba neki enzimi za varenje.
Ma samo krenuti. A teretana je cudo kada se osete prave cari i "nauci": samo mogućnost rada zgibova je dopaminska bomba. I gomila veoma zanimljivih vezbi sa svojim telom. Doduse daleko je to sa tom kilazom, ali kada se dodje dotle itekako nije dosadna aktivnost. Milion varijacija. Kum tokom korone radio potisak iznad glave u stoju na rukama, npr. Nije teretana samo benc i udri. Trening kolege Baxa (na stranu neciji stavovi o ciljanoj kilazi) je primer recimo super sportske aktivnosti. Mana kada zadjemo u godine: faking povrede.
Prvo pravilo svakog podizanja forme je da se izbegne povreda. Tkiva se različito adaptiraju na stres, mišići najbrže. Treba poštovati svetinju zvanu oporavak. U mojim godinama mogu da izdržim dva jaka treninga, jedan srednji i dva laka sedmično, i to samo ako ih pravilno raspodelim i sve bude savršeno.
Bilo povreda, ali iz kojih se naučilo. Ne ozbiljnih srećom.
Bilo povreda, ali iz kojih se naučilo. Ne ozbiljnih srećom.
- Uroš S.
Baxov trening je po meni sve ono sto ne treba raditi. Ekstremno napinjanje sa upitnim rezultatom.milanns napisao:Ma samo krenuti. A teretana je cudo kada se osete prave cari i "nauci": samo mogućnost rada zgibova je dopaminska bomba. I gomila veoma zanimljivih vezbi sa svojim telom. Doduse daleko je to sa tom kilazom, ali kada se dodje dotle itekako nije dosadna aktivnost. Milion varijacija. Kum tokom korone radio potisak iznad glave u stoju na rukama, npr. Nije teretana samo benc i udri. Trening kolege Baxa (na stranu neciji stavovi o ciljanoj kilazi) je primer recimo super sportske aktivnosti. Mana kada zadjemo u godine: faking povrede.
Za mene je teretana maksimalni rezultat uz minimalni rad i uloženo. I za to nema bolje. Neću “kilometražu” na zglobovima, telu generalno, hoću samo estetiku i pokretljivost ali uz što manje uloženog vremena, obima, i intenziteta.
Ne možeš da odtreniraš lošu ishranu. Možeš možda ali da budeš hronično iznuren i tada se obično dešavaju povrede i razboljevanja razna.
Okej, ja sam govorio o izboru vezbi. Retko ko radi tako, naravno. I nije za svakog (vecinu). Ali je fora sto su mnoge vezbe zanimljive, a mislim da je i to vazno za nekog ko ne voli teretanu (generalno) i dozivljava je kao "samo" put ka cilju. Da itekako moze biti zabavna. Da se moze uneti i raznovrsmih "sportskih" stvari u trening šaranjem.
Uvescu ponovo vezbe na spravama, tj. vec sam krenuo polako da ih vracam, mozda ne svaki dan, ali par puta nedeljno, zato sto su dobre za snagu, problem je sto ako stalno vezbas jedno te isto, dodje do zasicenja, i ova joga ce mi dosaditi, tako da moram da radim varijacije.
Recimo da mi je neki cilj da imam minimum 10 sati treninga nedeljno, pa sta god to bilo, joga, setnja, bicikl, skijanje, sprave, plivanje....
Recimo da mi je neki cilj da imam minimum 10 sati treninga nedeljno, pa sta god to bilo, joga, setnja, bicikl, skijanje, sprave, plivanje....
Kad je teško - Bax !
Treba napraviti razliku izmedju rekreativaca, onih kije vode pro treneri i profesionalaca.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Fundamentalni principi su isti, da se za što manje vremena postigne što veći efekat, bez povrede, jer vreme retko ko ima u visku, posebno mi koji radimo po 8+h i imamo dugačak spisak porodičnih obaveza.
Kad kreces Stefane ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Posle ovih silnih postova, čovek je verovatno otisao u pizza bar 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Uroš S.
Vežbanje, dijete, teretana...
Za 10h nedeljno ocekujem da se bude ništa manje od baš bašozbiljna zverina. Dorian Yates je trenirao 4-5h nedeljno za Mr. Olympije.
Samo kontrolisani intenzitet. Ništa obim. Baxov primer je studija slucaja da je obim inferioran i da samo dobijaš kilometrazu i povrede, nikakav do marginalan benefit, uz kortizol milion.
Ja treniram oko 4h nedeljno i voleo bih da smanjim, i ima prostora da se smanji vreme i poveća učinak.
Profi trener (koristio sam samo online), je potreban neka 3-4 meseca da pokupiš fazone oko ishrane i treninga, možda popraviš formu, i naučiš da čitaš signale koje ti telo šalje i posle voziš sam na autopilotu.
Samo kontrolisani intenzitet. Ništa obim. Baxov primer je studija slucaja da je obim inferioran i da samo dobijaš kilometrazu i povrede, nikakav do marginalan benefit, uz kortizol milion.
Ja treniram oko 4h nedeljno i voleo bih da smanjim, i ima prostora da se smanji vreme i poveća učinak.
Profi trener (koristio sam samo online), je potreban neka 3-4 meseca da pokupiš fazone oko ishrane i treninga, možda popraviš formu, i naučiš da čitaš signale koje ti telo šalje i posle voziš sam na autopilotu.
Za početak ne bi bilo loše krenuti na plivanje par puta nedeljno ali sa maskom za plivanje da bi vežbao bez stresa. Barem je meni to dalo odlične rezultate.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
U 10 sati nedeljno je prosecno 7 sati hodanja, i 2 sata joga istezanja sa minimalnim opterecenjem.
Znaci ostaje onih 1h za eventualno nesto teze.
Ovo su vise fizicke aktivnosti, tj nista nije trening snage, sem mozda onaj jedan preostali sat,
Ali meni je cilj jednostavan da ostanem oko 75kg, i da budem funkcionalan, sto se estetike tice da mi ne visi stomak.
Znaci ostaje onih 1h za eventualno nesto teze.
Ovo su vise fizicke aktivnosti, tj nista nije trening snage, sem mozda onaj jedan preostali sat,
Ali meni je cilj jednostavan da ostanem oko 75kg, i da budem funkcionalan, sto se estetike tice da mi ne visi stomak.
Kad je teško - Bax !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kakve crne maske za plivanje, samo kapica i naocare. Lako je navezbati disanje. Dobro je i da se nabaci ‘daskica’ od stiropora izmedju nogu da se koriguje tehnika. Onda se stvarno oseti ucinak. I bez flase vode nidje, treba piti vode u pauzama.