Kineski automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Re: Kineski automobili

Post od Dzona »

Ovo je valjda multilink - sad sama implementacija... Ne znam da li je dobra ili loša (mada ne volim kada je nešto bespotrebno komplikovano i ima dosta delova)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Jeste, očigledno je multilink. Ali su linkovi šipke. To sam bio davno zapazio kod Dustera 4x4. Nekako neubedljivo izgleda, bar meni :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Jeftino za proizvodnju. Cevi na metar, isecene u raznim dimenzijama, sablon sa prostim granicnicima. Izvari covek ili robot, ubacis gumene caure i to je to. Ako hoces presovani lim mora alat za presu. Aluminijum, livenje pa obrada. To je skupo, jer alat da napravis kosta mnogo, kao i kalupe. A i za to ti trebaju masine i precizna obrada ali i metalurgija. Ali rezultat moze da bude isti. Radi posao i jedno i drugo. Pogledaj samo kako izgleda neki trkacki auto pre ere karbon-fibera i 3d stampe. Isto tako. Problem je verovatno sto oni taj multilink koriste samo na tom modelu. Pa nema smisla ici u drugaciji proces. Obicno proizvodjaci naprave jedan sistem, vrlo malo ili gotovo nikakve izmene izmedju modela i onda stancuju samo. Onda se komplikovanija proizvodnja isplati, jer pravis milione komada.
Ima ovde masinaca, sigurno znaju bolje od mene. Ja znam onoliko koliko sam proveo na letnjim raspustima radeci u prozvodnoj hali firme koju je tada imao moj otac.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Slažem se potpuno.
Odgovori