Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
I svi prate tu logiku osim inteze koja vec 20 godina prvo da pare pa onda karticu
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Upravo tako, licno mi se desilokod napisao: 21 Mar 2026, 19:45 Struka mi je pa pouzdano tvrdim - cesce se desava da klijenti podignu novac, okrenu su i odu - ne sacekaju da bankomat izbaci karticu jer su zapravo dosli po novac.
Redje se desava, ipak, da klijenti zaborave novac na bankomatu jer su, opet, dosli po novac.
Iz toga razloga se prati logika da se prvo izbaci kartica, pa tek onda novac. Na taj nacin smo blizi resenju, kao klijwnti, da cemo otici i sa novcem i sa karticom. U suprotnom, morali bi da cekamo u redu u ekspozituri da preuzmemo karticu koju smo zaboravili na bankomatu, sto moze da potraje - isto kao i izrada nove kartice.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Pa se cekalo da preuzmu iz bankomata,.posalju u filijalu itd...
To sve u doba kada nemam karticu na telefonu
Koju logiku, koji svi ?ftj napisao:I svi prate tu logiku osim inteze koja vec 20 godina prvo da pare pa onda karticu
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Banke - odabir, utisci...
Pa na tvoj poslednji pasus sam odgovorio gde si opisivao logiku 
Logiku da prvo izadju pare pa kartica. Inteza je jedina banka kod nas(da ja znam) da prvo izbaci karticu pa pare.
Logiku da prvo izadju pare pa kartica. Inteza je jedina banka kod nas(da ja znam) da prvo izbaci karticu pa pare.
Obrnuto sam hteo reci za intezu da 
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Kartica je relikt proslosti, samo jos nisu ispunjeni svi uslovi. Banke i dalje u nekim slucajevima ne dozvoljavaju bez-kontaktnu transakciju (dizanje eur na atm).
Nidzin komentar mi ima smisla, nisam zavrsio sve akcije, ne izbacujes mi karticu dok ne zavrsim. Desilo mi se skoro da mi je rsd racun presusio pa sam dizao sa eur i direktno uplacivao na rsd u jednoj akciji.
Frustrirajuce mi je kad moram ponovo sa ubacujem karticu.
Slazem se za veliki problem sa zaboravljanjem kartice, zato kazem da plastika treba da ide u istoriju.
Nidzin komentar mi ima smisla, nisam zavrsio sve akcije, ne izbacujes mi karticu dok ne zavrsim. Desilo mi se skoro da mi je rsd racun presusio pa sam dizao sa eur i direktno uplacivao na rsd u jednoj akciji.
Slazem se za veliki problem sa zaboravljanjem kartice, zato kazem da plastika treba da ide u istoriju.
Ne pamtim kad sam izvadio karticu da platim, sve preko telefona. Za bankomate je druga stvar
Sent from my SM-S948B using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Nidzin komentar je malo u stilu ljubitelja, komplikuje se prosta i jasna stvar.schonenk napisao: 22 Mar 2026, 11:15 Kartica je relikt proslosti, samo jos nisu ispunjeni svi uslovi. Banke i dalje u nekim slucajevima ne dozvoljavaju bez-kontaktnu transakciju (dizanje eur na atm).
Sve ovo se desava nakon sto si odogovrio na pitanje da si zavrsio da hoces/neces papirnu priznanicu i da je kraj radnji, samo je pitanje kojim redom ti sta izbaci.
Ja ne verujem da mi i dalje o ovom pisemo.
- schonenk
Nisam siguran da li si upravu? Izbacio ti je karticu pa tek onda novac, kad te pita da li zelis sledecu? Mene pita samo kad nije uspesna (nema apoena) ili radim uplatu
Koliko se poseta bankomatu završavaju samo prostim podizanjem novca, a koliko ljudi ima još nešto da obavi nakon toga? Cenim ispod 5%, evo @schonenk i sam kažeš da ti se to desilo kao izolovan slučaj.
Имам једно потпитање...
- Grujic
- Moderator
Sad te ne razumem sta si pitao?
Samo dizem pare, sada na raif ako sam ubacio karticu imam da kliknem nesto tipa "izdaj novac i vrati karticu bez priznanive".
I on da 1. karticu pa 2. pare.
Logicno jer po pare si dosao i neces ih zaboraviti.
Od 2020. nisam u Intesi pa se ne secam tacno, ali je ona taj poslednji korak kako god da ga je formulisala izvrsavala ako da ti da 1. pare i ti onda mozes refleksno da uzmes pare i okrenes se i odes a kartica ostane. Desilo se i meni i mnogima sto znaci da je to logicki fejl ako je cesta pojava.
To nema veze sa situacijom gde ides na dalje transakcije i radnje, i ne znam sto je to uopste ubaceno u pricu
Samo dizem pare, sada na raif ako sam ubacio karticu imam da kliknem nesto tipa "izdaj novac i vrati karticu bez priznanive".
I on da 1. karticu pa 2. pare.
Logicno jer po pare si dosao i neces ih zaboraviti.
Od 2020. nisam u Intesi pa se ne secam tacno, ali je ona taj poslednji korak kako god da ga je formulisala izvrsavala ako da ti da 1. pare i ti onda mozes refleksno da uzmes pare i okrenes se i odes a kartica ostane. Desilo se i meni i mnogima sto znaci da je to logicki fejl ako je cesta pojava.
To nema veze sa situacijom gde ides na dalje transakcije i radnje, i ne znam sto je to uopste ubaceno u pricu
- schonenk
Ja sam u vise banaka pa i u intezi, ali se ne secam uopste jasno da li ide pitanje nakon isplate novca jer uglavnom koristim wallet.
Moguce je da ne, mozda neko moze da potvrdi. Secam se samo da su ubacili neko upozorenje na ekranu da ne zaboravis karticu.
Moguce je da ne, mozda neko moze da potvrdi. Secam se samo da su ubacili neko upozorenje na ekranu da ne zaboravis karticu.
Tu je veći problem da se okreneš i odeš, a ostaviš aktivan bankomat.
Oba načina rada imaju svoje prednosti i mane. Na banci je da odluči šta joj je jeftinije, tj. kako da hendluje dekoncentrisane klijente.
Meni više odgovara kartica na kraju, pa me razapnite. Znam da sam završio tad sa bankomatom i nema ništa da ostane aktivno ili zaboravljeno.
Oba načina rada imaju svoje prednosti i mane. Na banci je da odluči šta joj je jeftinije, tj. kako da hendluje dekoncentrisane klijente.
Meni više odgovara kartica na kraju, pa me razapnite. Znam da sam završio tad sa bankomatom i nema ništa da ostane aktivno ili zaboravljeno.
Ko moja cerka i drugarica, otisle pre godinu dana u London i obe toliko navikle da placaju telefonima da nisu ponele kartice, a ono tamo svaki 10 automat prima takvu vrstu placanjaKabal napisao: 22 Mar 2026, 11:25 Ne pamtim kad sam izvadio karticu da platim, sve preko telefona. Za bankomate je druga stvar