Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od ftj »

I svi prate tu logiku osim inteze koja vec 20 godina prvo da pare pa onda karticu
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

kod napisao: 21 Mar 2026, 19:45 Struka mi je pa pouzdano tvrdim - cesce se desava da klijenti podignu novac, okrenu su i odu - ne sacekaju da bankomat izbaci karticu jer su zapravo dosli po novac.

Redje se desava, ipak, da klijenti zaborave novac na bankomatu jer su, opet, dosli po novac.

Iz toga razloga se prati logika da se prvo izbaci kartica, pa tek onda novac. Na taj nacin smo blizi resenju, kao klijwnti, da cemo otici i sa novcem i sa karticom. U suprotnom, morali bi da cekamo u redu u ekspozituri da preuzmemo karticu koju smo zaboravili na bankomatu, sto moze da potraje - isto kao i izrada nove kartice.

Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Upravo tako, licno mi se desilo :)
Pa se cekalo da preuzmu iz bankomata,.posalju u filijalu itd...
To sve u doba kada nemam karticu na telefonu
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

ftj napisao:I svi prate tu logiku osim inteze koja vec 20 godina prvo da pare pa onda karticu
Koju logiku, koji svi ?

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

ftj
Reactions:

Banke - odabir, utisci...

Post od ftj »

Pa na tvoj poslednji pasus sam odgovorio gde si opisivao logiku :)

Logiku da prvo izadju pare pa kartica. Inteza je jedina banka kod nas(da ja znam) da prvo izbaci karticu pa pare.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ili obrnuto?
Posetite www.garaza.rs !
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Obrnuto sam hteo reci za intezu da :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Kartica je relikt proslosti, samo jos nisu ispunjeni svi uslovi. Banke i dalje u nekim slucajevima ne dozvoljavaju bez-kontaktnu transakciju (dizanje eur na atm).

Nidzin komentar mi ima smisla, nisam zavrsio sve akcije, ne izbacujes mi karticu dok ne zavrsim. Desilo mi se skoro da mi je rsd racun presusio pa sam dizao sa eur i direktno uplacivao na rsd u jednoj akciji.

Frustrirajuce mi je kad moram ponovo sa ubacujem karticu.

Slazem se za veliki problem sa zaboravljanjem kartice, zato kazem da plastika treba da ide u istoriju.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Ne pamtim kad sam izvadio karticu da platim, sve preko telefona. Za bankomate je druga stvar

Sent from my SM-S948B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

schonenk napisao: 22 Mar 2026, 11:15 Kartica je relikt proslosti, samo jos nisu ispunjeni svi uslovi. Banke i dalje u nekim slucajevima ne dozvoljavaju bez-kontaktnu transakciju (dizanje eur na atm).

Nidzin komentar mi ima smisla, nisam zavrsio sve akcije, ne izbacujes mi karticu dok ne zavrsim. Desilo mi se skoro da mi je rsd racun presusio pa sam dizao sa eur i direktno uplacivao na rsd u jednoj akciji.

Frustrirajuce mi je kad moram ponovo sa ubacujem karticu.

Slazem se za veliki problem sa zaboravljanjem kartice, zato kazem da plastika treba da ide u istoriju.
Nidzin komentar je malo u stilu ljubitelja, komplikuje se prosta i jasna stvar.
Sve ovo se desava nakon sto si odogovrio na pitanje da si zavrsio da hoces/neces papirnu priznanicu i da je kraj radnji, samo je pitanje kojim redom ti sta izbaci.

Ja ne verujem da mi i dalje o ovom pisemo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Nisam siguran da li si upravu? Izbacio ti je karticu pa tek onda novac, kad te pita da li zelis sledecu? Mene pita samo kad nije uspesna (nema apoena) ili radim uplatu
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Koliko se poseta bankomatu završavaju samo prostim podizanjem novca, a koliko ljudi ima još nešto da obavi nakon toga? Cenim ispod 5%, evo @schonenk i sam kažeš da ti se to desilo kao izolovan slučaj.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Sad te ne razumem sta si pitao?
Samo dizem pare, sada na raif ako sam ubacio karticu imam da kliknem nesto tipa "izdaj novac i vrati karticu bez priznanive".

I on da 1. karticu pa 2. pare.
Logicno jer po pare si dosao i neces ih zaboraviti.

Od 2020. nisam u Intesi pa se ne secam tacno, ali je ona taj poslednji korak kako god da ga je formulisala izvrsavala ako da ti da 1. pare i ti onda mozes refleksno da uzmes pare i okrenes se i odes a kartica ostane. Desilo se i meni i mnogima sto znaci da je to logicki fejl ako je cesta pojava.
To nema veze sa situacijom gde ides na dalje transakcije i radnje, i ne znam sto je to uopste ubaceno u pricu
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Ja sam u vise banaka pa i u intezi, ali se ne secam uopste jasno da li ide pitanje nakon isplate novca jer uglavnom koristim wallet.

Moguce je da ne, mozda neko moze da potvrdi. Secam se samo da su ubacili neko upozorenje na ekranu da ne zaboravis karticu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tu je veći problem da se okreneš i odeš, a ostaviš aktivan bankomat.

Oba načina rada imaju svoje prednosti i mane. Na banci je da odluči šta joj je jeftinije, tj. kako da hendluje dekoncentrisane klijente.

Meni više odgovara kartica na kraju, pa me razapnite. Znam da sam završio tad sa bankomatom i nema ništa da ostane aktivno ili zaboravljeno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kabal napisao: 22 Mar 2026, 11:25 Ne pamtim kad sam izvadio karticu da platim, sve preko telefona. Za bankomate je druga stvar

Sent from my SM-S948B using Tapatalk
Ko moja cerka i drugarica, otisle pre godinu dana u London i obe toliko navikle da placaju telefonima da nisu ponele kartice, a ono tamo svaki 10 automat prima takvu vrstu placanja :) Bas bila drama…
Odgovori