Nov automobil - budžet 25k

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
bookmaker
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.

Re: Nov automobil - budžet 25k

Post od bookmaker »

Pa nije 2025. već 2026. Ovaj koji je sada u salonu je 2025. u ovoj opremi. Nemaju nešto puno vozila, makar za CX-30 na stanju u svim nivoima opreme i bojama.

Trenutno su bile dostupne crvena i maslinasto zelena (nije SMB iz JNA svetlije je :D , zovu je nekako Sand ali je maslinasta definitivno). Ova su vozila 2025. godište.

Ovo što treba da stigne u junu je 2026.

Meni je malo bezveze da krajem marta 2026. godinem kupujem auto i da mi u saobraćajnoj piše 2025. godište. Ne verujem da bih na to pristao. U stvari sada ga plaćam (kupujem) kada stigne, verovatno jun 2026.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Hm, bas dugo cekas. Ja sam potpisao ugovor za auto u Julu oko 15-tog, pozveden 28. Juna. Kada sam potpisivao bio je u luci u Japanu, cekao transport. Stigao je u Nemacku u 25-6 avgusta i kod dilera je bio tipa 1 Septembra. Tada je vec mogao da se uzme. Ja sam cekao do sredine Oktobra jer mi je ugovor za stari CX-5 jos uvek bio aktuelan. Tako da se nisam zurio. Diler je skladistio auto za to vreme. Bas 3 meseca mnogo. Razumeo bih nekih 10-15 dana extra dok stigne do Srb......mada ko zna sta se u medjuvremenu promenilo. Bitno je da ti nije zurba.

Bices zadovoljan, dobar auto si odabrao.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ako bude i jun uopste, svima kazu krace vreme da te lakse privuku pa se to razvuce jos koji mesec, znam par jludi koj su prosle godine kupili kineze, jedan kupio na sajmu, rekli mu u junu stize da bi ga tek u decembru preuzeo, folirali ga mesecima, ne znam sad koje su price bile tacno ali zavlacenje neko bilo, drugi je porucio auto u junu, rekli da stize u avgustu a stigao u oktobru, itd.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Dva puta Mazda iz proizvodnje u Meksiku, oba puta na vreme. Drugi put u sred pandemije.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
bookmaker
Reactions:

Post od bookmaker »

Dzoni_m napisao: 20 Mar 2026, 11:47 Hm, bas dugo cekas. Ja sam potpisao ugovor za auto u Julu oko 15-tog, pozveden 28. Juna. Kada sam potpisivao bio je u luci u Japanu, cekao transport. Stigao je u Nemacku u 25-6 avgusta i kod dilera je bio tipa 1 Septembra. Tada je vec mogao da se uzme. Ja sam cekao do sredine Oktobra jer mi je ugovor za stari CX-5 jos uvek bio aktuelan. Tako da se nisam zurio. Diler je skladistio auto za to vreme. Bas 3 meseca mnogo. Razumeo bih nekih 10-15 dana extra dok stigne do Srb......mada ko zna sta se u medjuvremenu promenilo. Bitno je da ti nije zurba.

Bices zadovoljan, dobar auto si odabrao.
Odgovara mi to, nisam bez auta. Bilo bi lepo da je kraće, videćemo. Ono što su napisali na papiru je jun 2026., usmeno u salonu su mi rekli da je taj model već na brodu (odakle putuje nisam pitao) i da će biti dostupan za 2-3 meseca. Neka bude u junu, to bi mi i odgovaralo da imam vremena da ga razradim po PS-u. :D

Da bude svima jasno, dao sa samo kaparu koja ne ulazi u cenu, to mi se vraća. Taman da mi čubaju pare do leta (da ih ne spiskam na nešto drugo).
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Neka je sa srećom kupovina!

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

bookmaker napisao:Auto je kaparisan, potpisan ugovor o kapari, rekli su mi da je brodu (na putu ka Srbiji), treba da stigne do juna 2026. Bila je opcija i za crvenu ali bi se ona čekala 5-6 meseci.

Nisam obraćao pažnju, to bi mi promaklo, ali su mi u maydinom salonu ljubazno rekli da model i oprema koju sam gledao ima odmah da se izveze ali je godište auta 2025. Kako mi nije hitno za drugi auto logično je bilo da ću da sačekam.

Dobio sam popust, u startu 2000, a u salonu juče još 1000 eura. Verovatno to svi dobijaju u trajanju sajma.

Kaparisao sam sam na kraju 2.5L e-SKYACTIV G 140, Centre-Line opremu, doplatio 600 eura boju (Machine Grey) i to iznosi 31.140,00 €, sa popustom 28140 €.

Slika
Dakle, ove cene sa PA npr. http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... entre-line nisu aktuelne, ide par hiljada dole? Za kes? (ako smem da pomenem da ne trigerujem nekog da opise beskamatni koncept ukratko na 5 6 strana :))

Sent from my iPhone using Tapatalk
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Misliš na ovu pojavu istovremeno sa uvodjenjem "beskamatnog finansiranja" ?
:)
Prikačeni fajlovi
1.png
1.png (57.84 KiB) Pogledano 242 puta
2.png
2.png (544.58 KiB) Pogledano 242 puta
3.png
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Sorry za off - Mucio sam se kako da dodjem do ove notifikacije za snizenu cenu oglasa koji pratim i nista nisam uradio.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
bookmaker
Reactions:

Post od bookmaker »

milanns napisao: 20 Mar 2026, 20:50 Dakle, ove cene sa PA npr. http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... entre-line nisu aktuelne, ide par hiljada dole? Za kes? (ako smem da pomenem da ne trigerujem nekog da opise beskamatni koncept ukratko na 5 6 strana :))
Za keš ne daju popust. Uzeću finansiranje auto kreditom, samo tako se dobija popust na cenu. Kada auto stigne razmisliću da li ću da uzmem dinarski ili u eurima, oba su sa fiksnom kamatnom stopom, a razmislići i koliko učešća ću da dam (može i preko minimalnog iznosa).

Inače, ne pratim sajt "polovni automobili", a ovo što je @pedalaš kačio je cena za Mazdu 3. Ona je jeftinija od CX-30.

I da, ja nisam u toj auto kući (kod tog dilera) naručio auto. Ne znam da li svi dileri daju popuste.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Nov automobil - budžet 25k

Post od shandu90 »

Uzmes onaj sa manjom kamatom.

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Hvala ti ali vise me zanimalo koja je cena relevantna. Ti si kao dobio popust 3k evra u odnosu na ovo sa PA sajta pa se ozbiljno i Mazda ciganise. Mislim, dobro je da si dobio popust :) Ali kazem da ne trigerujem vise tu kes gotovina pricu.

Korisnikov avatar
bookmaker
Reactions:

Post od bookmaker »

Nemam pojma o čemu pišeš, ne razumem baš najbolje (izgleda da mi se spava).
Ja sam gledao ovde, ne na PA,
https://www.mazda.rs/ponude/aktuelne-ponude

Pa tu imaš konfigurator i praviš (pakuješ) šta ti odgovara.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: VW Tiguan

Post od noob »

Nema digitalnu dablu, analogna u 2026. godini?
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Zašto bi to bio toliki deal breaker, meni nema digitalne table koja je lepša od analogne u ekvivalentnom modelu, a što se tiče funkcionalnosti, šta to od f-ja imaš na digitalnoj tabli, a da je toliko neophodno na analognoj?
Имам једно потпитање...
Odgovori