Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
Kad pomenuste bankomate, mene kod Intese nervira sled koraka u opcijama pri podizanju novca. Pušta me do samog kraja, voza po opcijama, još me pita da li hoću priznanicu ili ne da bi mi na kraju rekao da nema novca. Ne znam zašto je teško izbaciti obaveštenje odmah u startu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Intesa ima jos bolju foru, da ti prvo pare pa vrati karticu. Jasno je koji zajeb se moze desiti 
Da i to..
Sad sve više bankomata podržava nfc pa je dovoljno samo očitati bez ubacivanja.
- Grujic
- Moderator
Ma nevezano za to, svi drugi (makar koje sam ja koristio) ti vrate karticu pa daju pare, samo Intesa obrnuto
Na vecini intezinih bankomata imas beskontaktno ocitavanje kartice sad.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Intesa i logika...
Ukoliko nema odgovarajućih apoena, pita te hoćeš li novu transakciju. Ako hoćeš, opet ti traži PIN.
TapaT
Ukoliko nema odgovarajućih apoena, pita te hoćeš li novu transakciju. Ako hoćeš, opet ti traži PIN.
TapaT
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
To nije losa logika uopste. Tebi mozda nelogicna, ali sa bezbednosnog aspekta jedino ispravno.
- Grujic
- Moderator
Ja kao papagajftj napisao: 19 Mar 2026, 09:35 Na vecini intezinih bankomata imas beskontaktno ocitavanje kartice sad.
Nebitno sada, pricam kakva im je logika kontra bila u odnosu na sve druge, a gotovo sam siguran da je i sada tako.
Odgovorio si istog trenutka pa je tako ispalo. Al da, intesa je uvek imala tu glupu foru.
Inace najcesce podizem pare preko withcash, uopste i ne vadim karticu.
Inace najcesce podizem pare preko withcash, uopste i ne vadim karticu.
Zar nije to i očekivano ponašanje sistema koji ti omogućava da nastaviš da radiš sa bankomatom nakon što podigneš novac?Grujic napisao: 19 Mar 2026, 09:08 Intesa ima jos bolju foru, da ti prvo pare pa vrati karticu. Jasno je koji zajeb se moze desiti![]()
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
I raiffeisen isto takoGrujic napisao:Ma nevezano za to, svi drugi (makar koje sam ja koristio) ti vrate karticu pa daju pare, samo Intesa obrnuto
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Ne jer to sto pises nema veze s onim o cemu je rec.
Isto sam i ja primetio, da pare, kartica ostaje. U Hr PBZ banka (Intesa San Paolo) ima suprotnu (logičnu) metodu.
Имам једно потпитање...
Struka mi je pa pouzdano tvrdim - cesce se desava da klijenti podignu novac, okrenu su i odu - ne sacekaju da bankomat izbaci karticu jer su zapravo dosli po novac.
Redje se desava, ipak, da klijenti zaborave novac na bankomatu jer su, opet, dosli po novac.
Iz toga razloga se prati logika da se prvo izbaci kartica, pa tek onda novac. Na taj nacin smo blizi resenju, kao klijwnti, da cemo otici i sa novcem i sa karticom. U suprotnom, morali bi da cekamo u redu u ekspozituri da preuzmemo karticu koju smo zaboravili na bankomatu, sto moze da potraje - isto kao i izrada nove kartice.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Redje se desava, ipak, da klijenti zaborave novac na bankomatu jer su, opet, dosli po novac.
Iz toga razloga se prati logika da se prvo izbaci kartica, pa tek onda novac. Na taj nacin smo blizi resenju, kao klijwnti, da cemo otici i sa novcem i sa karticom. U suprotnom, morali bi da cekamo u redu u ekspozituri da preuzmemo karticu koju smo zaboravili na bankomatu, sto moze da potraje - isto kao i izrada nove kartice.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk