Cena servisa
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Cena servisa
U redu, to razumem. Ali sam državu spomenuo kao usputnog kupca koji je primoram da kupi Škodu, dok je sigurno 90% Škoda u Srbiji van državnog vlasništva i niko ih nije primoravao da kupe Škodu i plaćaju skupe servise.
Veruj mi 90% škoda u Srb je u državnom vlasništvu (ili u posedu privatnih firmi koje sarađuju sa državom)
Oduvek mi je srdjanyo bio sumnjiv.
Mali servis na puntu plus zamena kocionog ulja, svecica i kocionih plocica napred majstor naplatio 10.000din ruku u Beogradu, ja ne znam koliko se inace takve usluge naplacuju ali ako je u ovl. za škodu 14.000 i cudimo se kako je mnogo sta onda reci za nekog Žiku koji za posao od sat vremena odvalio 10 soma dinara??? Po meni sve preko 50e za takav posao i na takvom autu gde je sve prosto je previse.
Bar poslednjih 10-ak godina je tako sa prodajom novih Škoda. Evo samo jedan u nizu od tekstova koji to potvrdjuje:Dzona napisao: 08 Mar 2026, 10:43 Veruj mi 90% škoda u Srb je u državnom vlasništvu (ili u posedu privatnih firmi koje sarađuju sa državom)
"Najviše vozila ukupno, putničkih i lakih komercijanih, prodala je "Škoda" - 5.437 ... Kod putničkih automobila nastavlja se dominacija "Škode" na našem tržištu, sa 4.918 vozila koja su kupile policija, vojska..."
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/sk ... hatgpt.com
Pitanje je i da li promene kočionu tečnost kako treba ili samo izvuku iz posude. Nešto mi govori da je njega baš briga da se mlati sa zapeklim šrafom za ozračivanje, a većinom su takvi.OMP napisao: 08 Mar 2026, 18:06 Mali servis na puntu plus zamena kocionog ulja, svecica i kocionih plocica napred majstor naplatio 10.000din ruku u Beogradu, ja ne znam koliko se inace takve usluge naplacuju ali ako je u ovl. za škodu 14.000 i cudimo se kako je mnogo sta onda reci za nekog Žiku koji za posao od sat vremena odvalio 10 soma dinara??? Po meni sve preko 50e za takav posao i na takvom autu gde je sve prosto je previse.
Vide se tragovi kočione tečnosti kod šrafa ako je ispuštano.
Sent from my SM-S731B using Tapatalk
Sent from my SM-S731B using Tapatalk
Za 14000 rsd, sam uzeo materijal za 4 mala sevisa za moje atmo benzinjare, tj zamene ulja u filtera, dakle cena je za ulje i filtere ulja.
1. dupli mali servis za Punta ulje ELF 5w40 NF 5l
2. jedan servis za Aurisa, ulje Eneos Hyper 5w30 4l
3. jedan servis za Astru G, ulje GM 5w30 Dexos2 5l
I dalje sam ispod pola cene jednog malog servisa za novi auto koji bih eventualno uzeo...
1. dupli mali servis za Punta ulje ELF 5w40 NF 5l
2. jedan servis za Aurisa, ulje Eneos Hyper 5w30 4l
3. jedan servis za Astru G, ulje GM 5w30 Dexos2 5l
I dalje sam ispod pola cene jednog malog servisa za novi auto koji bih eventualno uzeo...
Kad je teško - Bax !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Dođe mi da otvorim servis i da radim samo to osnovno servisiranje (zamene ulja i filtera). I stavim neke ultra-pristupačne cene za ruke (plus opciju top filteri / srednja cena filteri / jeftini filteri, pa biraj). Ili, ubacim dve-tri dizalice i rentam ih pa radi sam ako hoćeš. Verujem da bi se razbio od posla. 
Jedan lik u kg je imao samouslužni servis/dizalicu i zatvorio jer su mu krali alat.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Tu je i ocekivano da ce nesto da ukradu ali i ne treba ostaviti alat nego samo dizalicu rentiras a svako neka nosi sta mu treba od alata, taj ko ume da popravi nesto na autu taj obicno i ima alat
Nije ulaganje u dizalicu veliko, cak i dve da kupis, problem je lokacija, ne mozes ih postaviti pod vedrim nebom na suncu i kisi, mora da postoji bar neka nastresnica ali onda sta u zimskom periodu, ko ce da se mrzne da radi, znaci mora neki objekat, a to kosta, renta ili gradnja plus povlaci jos sto sta za sobom, ne znam kako bi to islo sto se drzave tice, kako registrujes tu delatnost, dalje, to ne moze da funkcionise bez cuvara ili da sam sedis tu ceo dan, neko mora da primi musteriju, naplati, bude tu ako nesto treba, znaci dodatni trosak i vreme, takodje sta sa otpadom, konkretno ulje jer bi toga najvise bilo vrv, cela ta prica najvise ima smisla ako vec imas auto servis pa odvojih deo za samousluzno a sto bih ja recimo uradio, najmanje ulaganje ali ovako da neko samo to otvori ne znam kako bi funkcionisala cela prica kad sve sagledas.
Nije ulaganje u dizalicu veliko, cak i dve da kupis, problem je lokacija, ne mozes ih postaviti pod vedrim nebom na suncu i kisi, mora da postoji bar neka nastresnica ali onda sta u zimskom periodu, ko ce da se mrzne da radi, znaci mora neki objekat, a to kosta, renta ili gradnja plus povlaci jos sto sta za sobom, ne znam kako bi to islo sto se drzave tice, kako registrujes tu delatnost, dalje, to ne moze da funkcionise bez cuvara ili da sam sedis tu ceo dan, neko mora da primi musteriju, naplati, bude tu ako nesto treba, znaci dodatni trosak i vreme, takodje sta sa otpadom, konkretno ulje jer bi toga najvise bilo vrv, cela ta prica najvise ima smisla ako vec imas auto servis pa odvojih deo za samousluzno a sto bih ja recimo uradio, najmanje ulaganje ali ovako da neko samo to otvori ne znam kako bi funkcionisala cela prica kad sve sagledas.
Ima tu puno nepoznatih.
Npr šta ako neko rasturi auto ali delovi koje ima nisu odgovarajući? Ili počne da radi i neki šraf se slomi ili neće da se odvije. Dizalica ostane zauzeta, a ipak nije možda ni fer da mu naplatiš satnicu po punoj ceni.
Npr šta ako neko rasturi auto ali delovi koje ima nisu odgovarajući? Ili počne da radi i neki šraf se slomi ili neće da se odvije. Dizalica ostane zauzeta, a ipak nije možda ni fer da mu naplatiš satnicu po punoj ceni.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
Fer-ne fer, nije krivica onog koji izdaje dizalicu što si ti kupio pogrešan deo.
Ja sam često iznajmljivao dizalicu, kad sam radio sitne popravke i zamenu ulja, bila je dugo 10e po satu, zadnji put kada sam bio pre jedno 2 godine je bilo 12e po satu. Donosiš svoj alat, ako ti treba nešto, iznajmiš od njih. Dešavalo se često da mi naplate manje, da mi daju alat džabe i slično. Staro ulje uzimaju po nekoj ceni tipa evro po litru.
Ja sam često iznajmljivao dizalicu, kad sam radio sitne popravke i zamenu ulja, bila je dugo 10e po satu, zadnji put kada sam bio pre jedno 2 godine je bilo 12e po satu. Donosiš svoj alat, ako ti treba nešto, iznajmiš od njih. Dešavalo se često da mi naplate manje, da mi daju alat džabe i slično. Staro ulje uzimaju po nekoj ceni tipa evro po litru.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zato sam napomenuo: radili bi se samo mali servisi, odnosno zamene ulja i filtera, eventualno zamene kočionih pločica, diskova i slično, dakle samo najjednostavnije radnje, ono što svako od nas mora da uradi jednom godišnje oko osnovnog održavanja svog auta. Komplikovanije stvari neka rade drugi.