Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Samo što je ova sajamska cena zapravo redovna cena te Tojote vise od godinu dana. Čak je ta cena bila u akciji "do nove godine" da pola platiš, pola plaćaš 36 meseci.
Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
Sent from my REA-NX9 using Tapatalk
Slažem se, to im je redovna cena možda od prošlog sajma.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Nisam pratio ranije, sada je polovina na 5 godina.
Do nove godine je srednji paket bio 20000, pola-pola. Sad su povećali cenu za 500 evra.
Ja ga imam. Stabilan, siguran auto.
Ja ga imam. Stabilan, siguran auto.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sestra je kupila Luna opremu pre dve godine, bila je red veličine 23k, da ne kopam sad. A i tad je to bilo veoma povoljno spram konkurencije. A čini mi se da je i Tera bila nekih 20-21k, a ne 19k kao sad. Nisam ni ispratio da su pale cene.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Kao kriza je, auto-industrija slabo stoji..., i onda uđem da pogledam neke cene i frapiram se. Na primer, imam utisak da svaki put kad gledam Mazdu CX-60 kako su cene od zadnjeg puta otišle gore. Sada se uglavnom kreće između 60, pa do (sada već preozbiljnih) blizu 70 (konkretno je na oglasima jedan primerak 67+). Ne znam, meni taj auto ne bi trebalo da košta više od 50-55. CX-5 je sada otišao u pojedinim verzijama na blizu 50k. Honda CR-V isto preko 50k. Kodiaq takođe podivljao, tu se tu bar Karoq još drži na nekom pristojnom nivou. Baš su preterali, te ne čudi da ima sve više Kineza na ulicama.
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
https://www.mazda-autohaus-schewe-gross ... bkkd4GUgO/
Nov. Sve. PHEV. Opet ovo je diler gde sam ja kupio i ZNAM da sigurno mozes da dobijes popust i na ovu cenu. Zato ne gledati konfigurator, jer je tamo 65K.
Nov. Sve. PHEV. Opet ovo je diler gde sam ja kupio i ZNAM da sigurno mozes da dobijes popust i na ovu cenu. Zato ne gledati konfigurator, jer je tamo 65K.
- DukeNS
Ovi na struju su i kod nas jeftiniji. Prvenstveno govorim o jačim dizellima...
Pa, Mazda je jedan od brendova koji na tržištu Srbije od nedavno nudi nabavku vozila putem (fejk) „beskamatnog finansiranja“.DukeNS napisao: 18 Mar 2026, 10:31 Kao kriza je, auto-industrija slabo stoji..., i onda uđem da pogledam neke cene i frapiram se. Na primer, imam utisak da svaki put kad gledam Mazdu CX-60 kako su cene od zadnjeg puta otišle gore. Sada se uglavnom kreće između 60, pa do (sada već preozbiljnih) blizu 70 (konkretno je na oglasima jedan primerak 67+). Ne znam, meni taj auto ne bi trebalo da košta više od 50-55. CX-5 je sada otišao u pojedinim verzijama na blizu 50k. Honda CR-V isto preko 50k. Kodiaq takođe podivljao, tu se tu bar Karoq još drži na nekom pristojnom nivou. Baš su preterali, te ne čudi da ima sve više Kineza na ulicama.
I logično je da su istovremeno sa uvodjenjem u ponudu takvog ( atraktivnog? ) finasijskog proizvoda, izvršili i podizanje cena automobila za iznos stvarne cene usluge takvog finansiranja ( koju cenu uvoznici plaćaju bankama i/ili lizing firmama ).
Juče čujem razgovor dva lica na Sajmu, otprilike: „Kupce uglavnom sve više interesuje samo visina mesečne rate, ne i cena vozila.“
Za takve kupce „beskamatno finansiranje“ ima svoj smisao. Ne i za one koji imaju svoje finansiranje ( svoj novac, „svoju“ banku ili „svoju“ lizing firmu ).
p.s. Fejk “beskamatno finansiranje“ ti nudi i Delta (i) za CRV koga pominješ. Tako treba i da posmatraš napisanu cenu vozila ( ako imaš svoj novac ili ako prosto ne želiš to njihovo „beskamatno fnansiranje“ ).
- DukeNS
Čak i kad se to uzme u obzir (ali mi nije bio akcenat na tome), koliki je trošak auto kuća prema bankama? Neka je i 2.000 po vozilu (a sumnjam), opet su cene vozila astronomske.
Pa zavisi valjda od vrednosti jel. Ima neka standardna kamata “ispod”. Ali je fora sto bas i ne spustaju za kes. I bas pisah u drugoj temi Mazda ubija. A jbm mu misa mada 3, pa cx30 isti modeli spolja isti enterijer vec ihaaaj, a svako malo im dizu cene. Ma ni cx 5 nije neka revolucija. A i onaj odlazeci je drzao cenu do zadnjeg daha.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa zavisi valjda od vrednosti jel. Ima neka standardna kamata “ispod”. Pa sad koliko placaju proporcionalno vrednosti auta. Ali je fora sto bas i ne spustaju za kes. I bas pisah u drugoj temi Mazda ubija. A jbm mu misa mazda 3, pa cx30 isti modeli spolja isti enterijer vec ihaaaj, a svako malo im dizu cene. Ma ni cx 5 nije neka revolucija. A i onaj odlazeci cx 5 je drzao cenu do zadnjeg daha. Drugi ipak vecinom imaju neke stvarne akcije. Neki drugar se premislja oko cx 60 i on to primecuje kako vreme prolazi.
Pa ne igra vise nikome ulogu kes novac, jer pare idu svakako na račun, a preko banke se sad dosta brzo rešavaju krediti....
Mazdi su podigli cenu zbog finansiranja, vratice je na staro najverovatnije. Velik je izbor vozila u tom cenovnom rangu, gde je mazda 3, cx 30 pogotovo
Mazdi su podigli cenu zbog finansiranja, vratice je na staro najverovatnije. Velik je izbor vozila u tom cenovnom rangu, gde je mazda 3, cx 30 pogotovo
Zeza nesto tt, izvinjavam se za 2 poruke. Ne igra osim kada podignu za toliko cenu kolika je kamata kredita. Pa kia je imala to “beskamatno” finansiranje i 2 cene. Tako da bi trebalo da ima veze, e sad sto nema (ako nema) jbmliga.
Kod nekih se modela vidi da su se odmah ugradili u te tzv. beskamatne, ali ne znam kakva su iskustva koliko spuštaju za keš (Dacia, Renault, Peugeot, Opel, Toyota).
Jedino kod Korole nisam video logiku, pretpostavljam da na njemu zarađuju preko servisa. A i žele da drže reputaciju "najprodavaniji auto na svetu".
Jedino kod Korole nisam video logiku, pretpostavljam da na njemu zarađuju preko servisa. A i žele da drže reputaciju "najprodavaniji auto na svetu".