2024 Fiat Grande Panda

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: 2024 Fiat Grande Panda

Post od shandu90 »

Hepatitis, sifilis i sl.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

BigMazzy napisao: 14 Mar 2026, 11:23
Dare4x4 napisao:Ono što nema u vestima, a postoje informacije na netu, je da se među radnicima proširila šuga. Navodno, doneli su je radnici sa istoka. Zamisli kupiš auto kog su sklapali šugavi radnici i zaraziš se :think:

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/po ... -odbornik/
E da je samo suga, mnogo vecih problema imaju tamo sa pakistanerima , samo se cuti

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Kojih?
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

U kratkim crtama, zabole ih da rade, msm, rade al njihovim tempom. Barem u onim sektroima gde ih najvise ima. Teska ku*obolja. U stanju su da im se elektro viljuskar isprazni u sred magacina, i samo ga ostave.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Onda je vrlo upitno kakav je kvalitet sklapanja Pande.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Izlazna kontrola je ok, linije za sklapanje i kompleksnije stvari kontrolisu nasi ljudi.
Skoro se jedan moj poznanik, nakon sto ga izbacili iz EU sa zabranom vracanja u istu, zaposlio u Fiatu. :)
Sve te firme koje su zaposlile "strance" su ih zaposlile na nizim pozicijama, tu im je najveca dobit (usteda na porezima itd)a najmanji rizik (da zaseru nesto).
Mnoge od tih firmi cute i trpe a za jednu znam, tu u okolini Beograda, strana kompanija, , koja je otpustila masu dugogodisnjih radnika, pa kroz par meseci zaposlila nesvrstane. Vrlo brzo su se pokajali pa brze bolje im menadzeri isli po okolnim opstinama da traze nasu radnu snagu. Al im ne ide nesto.

Korisnikov avatar
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06

Post od Boky89 »

Evo nekih pozitivnih i negativnih stvari vezano za Grande Pandu, iz prve ruke, kao sto rekoh, kum je uzeo novu i gazi lepu kilometrazu s njom. Za 3 meseca skoro 5000km predjeno. U pitanju je hybrid.

Pozitivno: Auto se lako, pogotovo po gradu za tu klasu ima solidno mesta, jako mala potrosnja, AEB radi super do nekih 60km/h, zaustavlja se pouzdano iza vozila, lane assist takodje radi super na nizim brzinama. Sve u svemu zadovoljan je generalno ponašanjem auta u gradskim uslovima.

Negativno: Po lošem kolovozu oseti se neudobnost zadnje osovine, prenosi vibracije i udarce bas u velikoj meri. Na vecim brzinama, tipa preko 70,80, AEB ne uliva bas poverenje. Loši materijali u enterijeru, konkretno plastike. Jako često mu se dešava da se ekrani sami od sebe ugase na neko vreme...pa se sami od sebe upale... Voznja na autoputu do 110,120 je ok, umerena potrosnja, lane assist radi ok, sve preko toga ne uliva poverenje, jako nestabilan na vecim brzinama 140,150km/h. Nesto mi je pominjao brave spoljne, nekada hoce da se otvore vrata, nekada zabaguju... I sve to i nekako, ali najveću zamerku je imao kada mu se desila situacija na autoputu, da sa 140,150km/h usporava pred isključenje sa autoputa, koči malo ostrije, spusta brzinu na 80 i provali da dok koči, el.motor i dalje gura prednju osovinu... kaze promasio sam skretanje 20, 30m dok auto nije provalio da želim da usporim da bih skrenuo, bukvalno mu se auto oteo kontroli. To mu se nije dešavalo kada ga vozi recimo do 120,ali eto. To su trenutno neke specifične mane za sada.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Divno. Ne daj boze da iskusi onda kako bi se zaustavila pri naglom kocenju na toj brzini zbog nekog kolapsa na putu.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi

Post od Darko »

Po ovome bolje kupovati klasican benzinac.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

...koji nije Grande Panda.

Sećate li se prvog pojavljivanja na Sajmu? Enterijer je bio prilično načet, a nije da je to jedini automobil u koji ljudi ulaze tokom tih nekoliko dana.

TapaT

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja se sećam one afere sa namernim oštećivanjem 500L-ova. Celu seriju je neko oštetio na mestima gde se ne vidi. I zamisli zapadne ti takav auto. A sad sa ovim indijancima hiljadu stvari može biti loše urađeno, a da nije očigledno odmah. Da ne govorim o radnoj etici naših ljudi koji rade za minimalac ili malo preko.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Uvek sam mislio da su to samo glasine koje nemaju potporu u realnosti. Odnosno da se tako prelama odnos koji imamo kao narod prema drugačijima, što isto mož da bidne al ne mora da znači.

U firmi su mi radili neki migranti, sad iskreno nije baš kao da sam radio sa doktorantima iz Hajdelberga ali uz malo prilagođavanja nije bilo nerešivih problema, zapravo ih se rado sećam.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Boky89 napisao: 15 Mar 2026, 09:30 Evo nekih pozitivnih i negativnih stvari vezano za Grande Pandu, iz prve ruke, kao sto rekoh, kum je uzeo novu i gazi lepu kilometrazu s njom. Za 3 meseca skoro 5000km predjeno. U pitanju je hybrid.

Pozitivno: Auto se lako, pogotovo po gradu za tu klasu ima solidno mesta, jako mala potrosnja, AEB radi super do nekih 60km/h, zaustavlja se pouzdano iza vozila, lane assist takodje radi super na nizim brzinama. Sve u svemu zadovoljan je generalno ponašanjem auta u gradskim uslovima.

Negativno: Po lošem kolovozu oseti se neudobnost zadnje osovine, prenosi vibracije i udarce bas u velikoj meri. Na vecim brzinama, tipa preko 70,80, AEB ne uliva bas poverenje. Loši materijali u enterijeru, konkretno plastike. Jako često mu se dešava da se ekrani sami od sebe ugase na neko vreme...pa se sami od sebe upale... Voznja na autoputu do 110,120 je ok, umerena potrosnja, lane assist radi ok, sve preko toga ne uliva poverenje, jako nestabilan na vecim brzinama 140,150km/h. Nesto mi je pominjao brave spoljne, nekada hoce da se otvore vrata, nekada zabaguju... I sve to i nekako, ali najveću zamerku je imao kada mu se desila situacija na autoputu, da sa 140,150km/h usporava pred isključenje sa autoputa, koči malo ostrije, spusta brzinu na 80 i provali da dok koči, el.motor i dalje gura prednju osovinu... kaze promasio sam skretanje 20, 30m dok auto nije provalio da želim da usporim da bih skrenuo, bukvalno mu se auto oteo kontroli. To mu se nije dešavalo kada ga vozi recimo do 120,ali eto. To su trenutno neke specifične mane za sada.
Ovaj deo mi zvuči kao SF ( "najveću zamerku je imao kada mu se desila situacija na autoputu, da sa 140,150km/h usporava pred isključenje sa autoputa, koči malo ostrije, spusta brzinu na 80 i provali da dok koči, el.motor i dalje gura prednju osovinu..." ).

Pa, je li on reklamirao "to" ?
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Moze tu da bude vise faktora. Softver, lose kocnice, los balans....

Korisnikov avatar
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06

Post od Boky89 »

pedalaš napisao: 15 Mar 2026, 19:39
Boky89 napisao: 15 Mar 2026, 09:30 Evo nekih pozitivnih i negativnih stvari vezano za Grande Pandu, iz prve ruke, kao sto rekoh, kum je uzeo novu i gazi lepu kilometrazu s njom. Za 3 meseca skoro 5000km predjeno. U pitanju je hybrid.

Ovaj deo mi zvuči kao SF ( "najveću zamerku je imao kada mu se desila situacija na autoputu, da sa 140,150km/h usporava pred isključenje sa autoputa, koči malo ostrije, spusta brzinu na 80 i provali da dok koči, el.motor i dalje gura prednju osovinu..." ).

Pa, je li on reklamirao "to" ?
Ne znam kako bilo kome zvuči, pisem samo njegovo iskustvo sa autom koje mi je preneo. Ne znam da li je reklamirao, verovatno jeste, videćemo u narednom periodu sta se dešava.

@BigMazzy nije do kočnica, kaze bukvalno je osetio da el.motor pogoni I dalje tockove dok koči. Momak vozi vec 20 godina a u poslednjih 6,7 godina non stop je u razlicitim vozilima, prelazi godisnje bar 30,35k. Tako da zna o čemu priča, nije pocetnik za volanom.

Sad da li svaka Grande Panda ima takav ili slican problem, to ne znamo, ne mora da znači.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

A videcemo, decije bolesti ce isplivati upravo na ovim prvim primercima.
Svako iskustvo je dobrodoslo i treba da se cuje.

Odgovori