Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Na endokrinologiji sam bio dva puta ukupno, jednom i kod dr Mazuta pre nego što mu javilo da bude premijer. Dr i sad radi tamo kako čujem, samo sa telehraniteljima u okolini.
Elem, deluje da nije ta zgrada u pitanju, barem sa slike. Iznutra je bila gadnija nego spolja, pa su je malo utegli.
Koronarografija bi trebalo valjda na nekom drugom mestu da se radi, gde su kardiolozi, ne?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Elem, deluje da nije ta zgrada u pitanju, barem sa slike. Iznutra je bila gadnija nego spolja, pa su je malo utegli.
Koronarografija bi trebalo valjda na nekom drugom mestu da se radi, gde su kardiolozi, ne?
Ovo je 100% tačno. Radim u seoskoj školi i pre godinu dana smo iz donacije dobili mali bojler, peći na drva i bele table. Sve to još stoji u kutijama. Taj bojler je jako potreban jer je voda ledena, ruke otpadaju sad tokom zime, ali ni naše pomoćne radnike ni direktora nije briga i evo godinu dana ne mogu da ih nateram da ga nameste. Prvo je bila priča kako će tokom zimskog raspusta da pukne od hladnoće, pa onda nemamo para za duplu slavinu, pa onda instalacija nije dobra... Prestao sam da ih podsećam.BRABUS napisao: 11 Mar 2026, 13:34 Kanta boje od 15l košta 2000 dinara, u svim bolnicama i državnim institucijama ima radnika za održavanje koji su na plati i većinu vremena ništa ne rade. I da novca nema, a ima ga, direktor klinike/institucije bi trebao tu sicu da izdvoji i pozove radnika kog ima da okreči zidove. Nemar je glavni problem, kad bi se svako ko rukovodi nekim prostorom ophodio kao prema svom, ne bi ličilo na to što liči, jer za masu stvari ne fali ni novca ni ljudi da urade, nego samo nemar sprečava.
Službeno vozilo nam je Yugo iz 2007. kog ti pomoćni radnici neće ni da operu. Mi, nastavnici, ga odvezemo u samouslužnu i sredimo. Sutradan pikavci na podu...
Prostorije u kojima radimo nisu okrečene, pa, jedno 15 godina najmanje, a u njima se loži tokom zime.
Interna B?zigZag napisao:Klinički centar Srbije
Interna B - Odeljenje za endokrinologiju i dijabetes
Ulica Dr Subotića starijeg
Jeste oronulo spolja ali iznutra su sve vitalne sale obnovili i nije nepodnošljivo pogotovo što su dijagnostički uređaji jako dobro i moderni (u toj zgradi su mi radili koronarografiju pa slučajno znam).
Za koga je, odlično je.
Skoro sam bio, možda su sredili onaj deo gde je Mazut i deo za promenu pola jer to ispada bitno, tamo nisam išao. Ostatak gde sam bio je plač majke Božije, raspad totalni. Kardolozi imaju jedan merač pritiska na celom spratu, doktor ide juri gde je. Meni se ne mili što sam tamo samo bio, a kamoli da moram da radim u onim uslovima.
Nažalost situacija u skoro svim državnim zdravstvenim ustanovama...
Supruga i ja čekamo jednojajčane blizance i po samoj prirodi je visoko rizična trudnoća. Po protokolu mora da se prati u tercijalnoj ustanovi - idemo u Narodni Front.
Sramota me na šta ono liči, za jednu zemlju koja ima najskuplji stadion u Evropi (verovatno i šire)
Supruga i ja čekamo jednojajčane blizance i po samoj prirodi je visoko rizična trudnoća. Po protokolu mora da se prati u tercijalnoj ustanovi - idemo u Narodni Front.
Sramota me na šta ono liči, za jednu zemlju koja ima najskuplji stadion u Evropi (verovatno i šire)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ima i kardiologija u zgradi interne B, doduse moram da priznam da nisam znao da ima i angio salaHeinz napisao: 11 Mar 2026, 14:14 Na endokrinologiji sam bio dva puta ukupno, jednom i kod dr Mazuta pre nego što mu javilo da bude premijer. Dr i sad radi tamo kako čujem, samo sa telehraniteljima u okolini.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Moj tata ide često na Institut u Sremskoj Kamenici na plućno i par puta sam ja išao sa njim, ono je horor na šta liči ta, nekada priznata i moderna, ustanova. Svaka prostorija vodi svoju priču, kablovi vise sa plafona, liftovi se raspadaju, blago pnome ko ne mora da koristi zdravstvo u Srbiji.Dzona napisao: 14 Mar 2026, 09:19 Nažalost situacija u skoro svim državnim zdravstvenim ustanovama...
Da se razumemo, ni u D nije idealno što se tiče termina. Ćerka treba da operiše krajnike i termin se čeka 4-6 meseci. Ali se to vodi kao nešto što nije jako hitno.
Sa druge strane porođajne sale (gde su se moja deca rodila) i sobe gde borave majke posle porođaja su svetlosnim godinama daleko.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zato sto se krade nemilice i pare usmeravaju u par dzepova umesto tamo gde treba. Tuzno i zalosno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Možda neki stari deo. Zet mi je pulmolog, tamo gde on radi sve je novoGaginh0 napisao: 14 Mar 2026, 10:26Moj tata ide često na Institut u Sremskoj Kamenici na plućno i par puta sam ja išao sa njim, ono je horor na šta liči ta, nekada priznata i moderna, ustanova. Svaka prostorija vodi svoju priču, kablovi vise sa plafona, liftovi se raspadaju, blago pnome ko ne mora da koristi zdravstvo u Srbiji.Dzona napisao: 14 Mar 2026, 09:19 Nažalost situacija u skoro svim državnim zdravstvenim ustanovama...
Da se razumemo, ni u D nije idealno što se tiče termina. Ćerka treba da operiše krajnike i termin se čeka 4-6 meseci. Ali se to vodi kao nešto što nije jako hitno.
Sa druge strane porođajne sale (gde su se moja deca rodila) i sobe gde borave majke posle porođaja su svetlosnim godinama daleko.
- Gaginh0
Ne znam koji je stari koji je novi deo, ali ono gde sam ja bio sa njim je katastrofa. Sve ispregrađivano, kao lavirint. Ljudi koji ne mogu da nadišu se šalju po različitim spratovima zbog snimanja, vađenja krvi itd. Nemaju dovoljno (jebenih) invalidskih kolica, ljude sa kancerima i cirozama nosi rodbina u rukama. Da ne pričam o kablovma koji u prizemlju vise sa plafona.
Al kum ima McLaren, policija Škodu sa panoramom, vođe navijača kranove i kipere, lezbejke Jovankinu vilu, a bogalji fudbaleri novi stadion.
I ne može da ima dok se budžet troši na batinaše i "Gorske"...
Al kum ima McLaren, policija Škodu sa panoramom, vođe navijača kranove i kipere, lezbejke Jovankinu vilu, a bogalji fudbaleri novi stadion.
I ne može da ima dok se budžet troši na batinaše i "Gorske"...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi
Par slika sa prijemnog u Kamenici u onom podrumu od pre par meseci. Poslednja slika je uzas. Neki podupiraci drze plafon.
Kakav je ostatak ne znam. Spolja sam video da rade novu fasadu na zgradama.
(Kazu da su sobe OK).

![Slika]()
Kakav je ostatak ne znam. Spolja sam video da rade novu fasadu na zgradama.
(Kazu da su sobe OK).

- Gaginh0
E, o ovome pričam. O tim kablovima. A te skele stoje godinama. Gamad!
Da je država komplet siromašna pa da čovek razume. Ali oni grade sta-di-on idiotima, manekenima, kurvarima. Grade da bi oprali pare!
Grade Expo, a ruše sajam i hotel zbog lokacije, da bi je prodali nekome. Grade da bi se ugradili.
Da je država komplet siromašna pa da čovek razume. Ali oni grade sta-di-on idiotima, manekenima, kurvarima. Grade da bi oprali pare!
Grade Expo, a ruše sajam i hotel zbog lokacije, da bi je prodali nekome. Grade da bi se ugradili.
Polako ljudi. Mislim da se ipak ide i ka renoviranju ovakvih objekata, ne može sve odjednom. Evo čim se završe akvarijum i delfinarijum, pozabaviće se i time, bar nešto osnovno, eto da reše taj plafon da se ti šteheri mogu skloniti, verujem da smetaju.
Имам једно потпитање...
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Istina. Mogli da grade bolnice i mostove koji fale, nek operu lovu i tako i još se niko ne bih ni ljutito. Neho prave Expo za sajam a nemam osnovne stvari da se lečimo.Gaginh0 napisao:E, o ovome pričam. O tim kablovima. A te skele stoje godinama. Gamad!
I niko od opozicije a ni šetača bili kojih ne blokira Exp, blokiraju ljude po ulici koji idu na posao. Zato sam zamrzao blokade i jabanje u mozak običnog čoveka, zato su ljudi digli ruke jer nema poente.
Malo da se nadovežem na napred navedenu raspravu. Aleksandar Milošević: Slika Dačića koji iz raspadnute bolnice ulazi u skupi audi je slika Srbije
Ne bih hteo da politiziram ali mi se čini da je postavqeni video paradigma "investicija" u Srbiji
Ne bih hteo da politiziram ali mi se čini da je postavqeni video paradigma "investicija" u Srbiji
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nije poenta ni graditi nove bolnice, kad nemaš medicinsko osoblje da ih popuniš. Država bi prvenstveno trebalo da ulaže u ljude i decu, ali tu nema prostora za ugradnju. Zato ćemo i nestati kao narod ili ćemo se svesti na primitivnu radnu snagu.